izon 993 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 To jeszcze do niektórych nie dotarło, że ta nowa generacja to pic na wodę i nowe konsole kupujemy na zasadzie uprgadu jak PC?:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 9 minut temu, Nitro619 napisał: Panowie ja mam pytanie, bo już nic nie rozumiem. XSX zamówiony, ale pierwszy raz widzę premierę nowej generacji w której tak mało wiadomo miesiąc przed premierą. Ja rozumiem, że na XSX zagram sobie w gry z GamePassa jak i te z XboxaOne które mam przypisane do konta lub na płytach, no ale, to będzie we wstecznej kompatybilności. A jak sprawa wygląda z nowymi grami? Nie rozumiem czy na półce sklepowej będę widział nową grę na XboxOne a obok inne opakowanie na Xbox Series, czy to ma być ta sama płyta a konsola dociągnie 200 GB textur jako update na Xbox Series i tak już forever (czyli i za trzy lata gra będzie wychodzić na XboxOne jak i Xbox Series, w jednym opakowaniu)? Czytam niby newsy, ale pierwszy raz tak bardzo nie rozumiem jak ta nowa generacja będzie wyglądać.... Nie ma nic. I choćbyśmy sobie nie wiem jak wmawiali, że GP i wsteczna jest super, to tak na prawdę masowego klienta to nie interesuje w ogóle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 3 minuty temu, Nitro619 napisał: A jak sprawa wygląda z nowymi grami? Nie rozumiem czy na półce sklepowej będę widział nową grę na XboxOne a obok inne opakowanie na Xbox Series, czy to ma być ta sama płyta a konsola dociągnie 200 GB textur jako update na Xbox Series i tak już forever (czyli i za trzy lata gra będzie wychodzić na XboxOne jak i Xbox Series, w jednym opakowaniu)? Czytam niby newsy, ale pierwszy raz tak bardzo nie rozumiem jak ta nowa generacja będzie wyglądać.... Na czarnym tle masz napisane na jakich konsolach pograsz, to nie są osobne wydania a jedno wspólne, jak będziesz miał tylko series x to jest gra dla nextgena. Masz też takie wydania które będą całkowicie osobne dla dwóch konsol jak chyba nowe NBA 2K21 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 056 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 6 minut temu, ASX napisał: Gry Initiative, Playground czy Ninja Theory to też będą porty. W ogóle nie rozumiem tego argumentu z Flight Simulatorem To, że wiem jak już MFS wygląda. Mnie ciekawi co pokażą inni zdolni ludzie, nie ograniczeni przez poprzednią generację. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Tez trochę słabo ze Medium ma premierę za mniej niż 2 miechy i nie ma gameplay. Takich np. 15 minut z gry. Szkoda trochę Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 398 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Teraz, Bzduras napisał: No kuzwa naprawdę nie mogłem na to trafić. Tylko ostatni trailer z showcase wyskakiwał. YT w android TV coś mi z nim nie po drodze ostatnio. Thx @Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Teraz, ListuniO napisał: No kuzwa naprawdę nie mogłem na to trafić. Tylko ostatni trailer z showcase wyskakiwał. YT w android TV coś mi z nim nie po drodze ostatnio. Thx @Bzduras Polecam na youtubie po nazwie gry dopisać GAMEPLAY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 (edytowane) 43 minutes ago, ListuniO said: Tez trochę słabo ze Medium ma premierę za mniej niż 2 miechy i nie ma gameplay. Takich np. 15 minut z gry. Szkoda trochę Jak widać jest. Szkoda jednak , że prawie żadna gra nie ma 15 minut gameplayu pokazanego przed premierą. Zwłaszcza w grach ze spoilerami. Edytowane 12 października 2020 przez C1REX Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 1 hour ago, izon said: To jeszcze do niektórych nie dotarło, że ta nowa generacja to pic na wodę i nowe konsole kupujemy na zasadzie uprgadu jak PC?:) Teoretycznie to tak wygląda, ale w praktyce moim zdaniem takie wrażenie jest konsekwencją zachowania kompatybilności z poprzednią. Ponieważ nie ma grubej kreski, twórcy nie śpieszą się z grami na nową generację, bo liczba nowych konsol pozostanie znikoma przez najbliższe miesiące. Ogólnie gracze na tym skorzystają, ale kosztem mniejszego hype'u i skoku graficznego na początku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 993 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 15 minut temu, Mustang napisał: Teoretycznie to tak wygląda, ale w praktyce moim zdaniem takie wrażenie jest konsekwencją zachowania kompatybilności z poprzednią. Ponieważ nie ma grubej kreski, twórcy nie śpieszą się z grami na nową generację, bo liczba nowych konsol pozostanie znikoma przez najbliższe miesiące. Ogólnie gracze na tym skorzystają, ale kosztem mniejszego hype'u i skoku graficznego na początku. Masz racje, aczkolwiek to tylko nasze wrażenie. Popatrzymy na premiery PS3/PS4 itd. Tam też nie było killerów na start ( no dobra graficznie Killzone ale tylko tyle). Ja jak kupiłem PS4 to jarałem się TLOU z HDrem i GTA 4. Faktem jest, że to trochę wstyd, żeby na premierę nie było chociaż jednego, nowego graficznego killera ale historycznie to nic nowego. Natomiast co dostajemy na premierę: to niewiarygodnie szybkie wczytywanie gierek, boosta dla starej generacji i możliwość przełączania się w locie między grami - mnie to w pełni satysfakcjonuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Jeśli tak to IMO szkoda - jedynka była dla mnie kiepska. To już wolałem Fallouta 4. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Wolałbym coś izometrycznego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Po tym jak się pilarsy 2 sprzedały to stawiam że DŁUGO nic izometrycznego nie będa robic Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Mają jeszcze trzeci projekt w produkcji, więc kto wie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 The Outer Worlds dwójeczka? Elegancko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 (edytowane) Niech wrzucą Fallouta jedynkę i dwójkę na konsole, z podciągniętą grafiką. Moja wełna już czeka na ogolenie. Edytowane 12 października 2020 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 2 minuty temu, pawelgr5 napisał: Po tym jak się pilarsy 2 sprzedały to stawiam że DŁUGO nic izometrycznego nie będa robic Nie wiem jak na pc, ale na konsolach to nic dziwnego. Loadingi powyżej minuty po zmianie lokacji i nie można grać myszą zrobiliby system walki jak u Larian i uprościli nawigowanie po menusach i ja bym wciagał nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Daddy 4 224 Opublikowano 12 października 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 8 8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 536 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Btw. to jak ktos jeszcze nie kupił konsoli i wciąż ma preorder w Euro, to przy zakupie konsoli jest Game Pass na 3 miesiące 40% taniej. Wiem, że kto miał przycebulić to pewnie tak już zrobił, ale tak tylko informacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 051 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Piekne te pudełka! Chyba daruję sobię oglądanie unboxingów żeby nie psuć sobie zabawy. Będzie w zestawie headset? Jak to wyglądało z Xbox Onem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 3 godziny temu, Daddy napisał: Codemasters już dawno jest cieniem tego czym kiedyś byli w świecie racerów, nawet przygarnięcie deszczowych patchów za dużo nie zmieniło Co do reklamowanych gier MS ma jeszcze Cybera i AC Valhalla a to jedne z najładniejszych gier jesieni będą. Z prawdziwie nextgenowymi grami na premierę bieda po obu stronach, dlatego liczę że MS zrobi w listopadzie/grudniu event i chociaż pokażą czego można się spodziewać w przyszłości. Obecnie true nextgen to samoloty które kiedyś tam wyjdą na Xa. Tekstury do AC: Valhala ważą tyle samo co tekstury AC: Odyssey więc nie wiem czy nowy AC sprosta nadzieją w nim pokładanym. Jeżeli nawet to oby nie powtórzyła się sytuacja jak przy premierze AC: Unity, gdzie produkcja była ostro zbugowana na starcie... Cyberpunk może pokaże pazur ale obawiam się, że też mogą być problemy zaraz po premierze. Z tego co czytałem, a już widziałem sprzeczne informacje, to gra zaraz po premierze nie wykorzysta wszystkich możliwości nowych konsol - dopiero po jakimś czasie ma wyjść bezpłatny patch podkręcający grafikę. Nie śledzę tematu na bieżąco więc nie wiem jak to w końcu jest. btw: to zdjęcie to Twoje czy gdzieś z neta? 35 minut temu, 20inchDT napisał: Wolałbym coś izometrycznego Polecam Wasteland 3. Ale póki co tylko na PC, bo na konsolę gra jest jeszcze słabo grywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 056 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 18 minut temu, Rozi napisał: Niech wrzucą Fallouta jedynkę i dwójkę na konsole, z podciągniętą grafiką. Moja wełna już czeka na ogolenie. XDDD ku, rwa Kamil ale zejdź na ziemię, czym byś chciał to ogrywać? padem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 Kutasem Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 12 października 2020 Udostępnij Opublikowano 12 października 2020 (edytowane) W dniu 9.10.2020 o 20:52, Bigby napisał: Też tak myślałem zanim się zdecydowałem na S-kę, ale gry od lat i tak już kupuję wyłącznie cyfrowo, a poza tym gram w 1080p i jeśli dojdzie do przesiadki to co najwyżej na monitor z 1440p i wysokim odświeżaniem. Dodatkowym plusem jest to, jak bardzo kompaktowa jest to konsola. A za tego zaoszczędzonego tysiaka kupi się Cybera, Valhallę i co tam jeszcze ciekawego wyjdzie. Not anymore. edit: Edytowane 12 października 2020 przez Bigby 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi