Emtebe 2 524 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Dobra Panowie, chyba klamka zapadła. Do tej pory moją główną konsolą w przypadku multiplatformowych gier była PS4 a Xbox One służył wyłącznie do gier ekskluzywnych. Ale z nową generacją czas to zmienić i pora sięgnąć po najpotężniejszą konsolę świata Zamówienie na X Series X złożone i teraz ta oto bestia będzie moją główną konsolą do gier multiplatformowych. A po nowym roku ogarnie się PS5 i ta posłuży do gier na wyłączność Sony. Chyba dobry wybór? Trzeba inwestować w najmocniejszy sprzęt i cieszyć się grami w najlepszej jakości :-) 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Dla mnie kiedyś X360 był główną konsolą, później PS4, teraz czas znowu wrócić do Xboxa, Playstation będzie fajne jak wyjdzie slimka do ogrania kilku exów, w przypadku Xboxa zdecydowanie o wyborze decyduje Game Pass, infrastruktura sieciowa, technologia, nawet widzę potencjał w xCloudzie za rok/dwa jak wjedzie 5G, tak więc witamy na pokładzie @Emtebe Cytuj Odnośnik do komentarza
nero2082 760 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 gratuluję wyboru, który taśmociąg Ubi wybierasz na premierę? 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Łyknę na pewno Watch_Dogsy nowe, bo mam ograne poprzednie części i podoba mi się ta seria. Zakupię też Dirt 5, bo też mam wszystkie poprzednie części... Do tego Game Pass + gry które mam na płytach z X Boxa One. Czyli mam grania na jakiś rok do przodu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 szkoda kasy na dirta xd, lepiej ograć ulepszone forzy z XGP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Tez jestem tego zdania, już lepiej w nowe WRC 9 włożyć pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Gadacie. Wygląda na bardzo fajny tytuł i wcale się nie zdziwię jak w recenzjach polecą przynajmniej 8-ki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Niestety panowie, z Dirt jestem od pierwszej części jeszcze z czasów PS3 i sygnowaniem tego nazwiskiem McRae. Ograłem i mam wszystkie części. Sentyment każe mi kupić kolejną Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Ten nowy Dirt wygląda całkiem OK i dodatkowo nieco zalatuje klimatem Motor Storma, za którym bardzo tęsknię (1 i 2 to były mega sztosy) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 niektórym się po prostu za bardzo wkręciło, że to nowa generacja i skoro grafika nie zachwyca, bo nie jest next genowa, to gra jest słaba Cytuj Odnośnik do komentarza
Mantis 1 123 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Niestety za jakiś rok najwcześniej zobaczymy na co stać nextgeny. Choć mocno trzymam kciuki, że Demon's Souls pozamiata, a zaraz po nim Ratchet. W sumie ta gierka z robocikiem Astro coś tam też zapowiada się na przyjemny tytuł. Dobra, bo temat o Xboxie, a ja o PS5 piszę. Rzecz tylko w tym, że choć obie zamówione, to konsola Sony jara mnie o wiele bardziej i na nią mam większe ciśnienie. A z Xboxem czasami zapominam, że zamówiony. Niemniej wziąłem z Assassynem i liczę, że w 4k i 60 klatkach zrobi robotę. Strasznie mi szkoda, że z nowym Halo wyszedł taki wałek, bo mocno liczyłem na ten tytuł. Ogólnie to przy xox miałem tak, że multiplatformy ogrywałem na nim i w sumie jakoś tłumaczyłem sobie bardzo małą liczbę exów. Tłumaczyłem to sobie tym, że pewnie już generację odpuszczają, bo nigdy nie dogonią. I tak myślałem, że szykują mocarne gry na start nowej generacji. Tak piękne i mocne, że po Sony nie będzie co zbierać. A tutaj niestety ciągle - gry za dwa, trzy lata, bo oni zaczynają dopiero robić gry. Tylko kurde ta śpiewka jest od czterech lat Niemniej daję xboxowi szansę, bo konsola sama w sobie jest cudowna. Ale trudno nie jarać się bardziej PS5. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Tym bardziej, że to najzwyklejszy cross-gen. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 530 Opublikowano 30 października 2020 Udostępnij Opublikowano 30 października 2020 Ten nowy Dirt wyląduje szybko w gamepassie Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 31 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 17 godzin temu, Soul napisał: Bardzo fajny trailer pokazujący pomysł Xboxa na następną generację Xbox Series X, Series S, PC, Xcloud, 23 studia wewnętrzne i gamepass. Wszystko w ramach spójnej wizji. Trzymam kciuki żeby im się udało bo mają bardzo dużą szansę zrewolucjonizować branże. Co do launch eventu 10 listopada to nie spodziewam się żadnych nowych zapowiedzi czy gameplayow. Pamiętając jak wyglądały podobne imprezy w przeszłości (start xboxa 360 na MTV xd czy Xboxa one) to będzie to raczej prezentacja skierowana do casuali, z masą celebrytów których nie znam, a nowych informacji będzie jak na lekarstwo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 069 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 (edytowane) Ciekawe czy do 2022 pokażą coś od The Initiative albo czy zobaczymy przed premierą nowe materiały z Everwild. Edytowane 31 października 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 15 minut temu, ASX napisał: Co do launch eventu 10 listopada to nie spodziewam się żadnych nowych zapowiedzi czy gameplayow. Pamiętając jak wyglądały podobne imprezy w przeszłości (start xboxa 360 na MTV xd czy Xboxa one) to będzie to raczej prezentacja skierowana do casuali, z masą celebrytów których nie znam, a nowych informacji będzie jak na lekarstwo Ujawniono już co to miała być za niespodzianka tuż przed premierą czy to na tym evencie dopiero ma się okaząć? Spoiler https://www.ppe.pl/news/149760/microsoft-szykuje-duza-niespodzianke-korporacja-wydaje-sporo-pieniedzy-na-cos-co-nie-jest-przejeciem.html Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 617 Opublikowano 31 października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 6 minut temu, Elitesse napisał: Ujawniono już co to miała być za niespodzianka tuż przed premierą czy to na tym evencie dopiero ma się okaząć? Ukryj zawartość https://www.ppe.pl/news/149760/microsoft-szykuje-duza-niespodzianke-korporacja-wydaje-sporo-pieniedzy-na-cos-co-nie-jest-przejeciem.html Chodziło o zakup Bethesdy, insider miał źle informacje to jednak było przejęcie Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 317 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 Godzinę temu, ASX napisał: Bardzo fajny trailer pokazujący pomysł Xboxa na następną generację Xbox Series X, Series S, PC, Xcloud, 23 studia wewnętrzne i gamepass. Wszystko w ramach spójnej wizji. Trzymam kciuki żeby im się udało bo mają bardzo dużą szansę zrewolucjonizować branże. Co do launch eventu 10 listopada to nie spodziewam się żadnych nowych zapowiedzi czy gameplayow. Pamiętając jak wyglądały podobne imprezy w przeszłości (start xboxa 360 na MTV xd czy Xboxa one) to będzie to raczej prezentacja skierowana do casuali, z masą celebrytów których nie znam, a nowych informacji będzie jak na lekarstwo Kapitalny spot dla nowych graczy w rodzinie zielonych. Ale też i takim HC graczom jak nam ten spot się podoba bo jasno podkreśla ich wizję i to co do tej pory osiągnęli a i po forumku widać, że udało mi się coś zdziałać a to dopiero początek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 Jak to będzie z tą wersją specjalną DMC5? Na Xboxa też będzie ray tracing i inne bajery graficzne? Gdzieś czytałem, że te ustawienia są tymczasowo na wyłączność sony. DMC5 też mnie interesuje, bo jeszcze nie miałem okazji zagrać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 428 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 38 minut temu, Emtebe napisał: Na Xboxa też będzie ray tracing i inne bajery graficzne? Gdzieś czytałem, że te ustawienia są tymczasowo na wyłączność sony. RT jest wyłącznie dla PS5 na jakiś czas, wersja na XSS w ogóle nie będzie miała RT nawet po wygaśnięciu deala. Na XSX dojdzie w patchu w przyszłości. Skoro nie grałeś w DMC5 to bierz SE mają taką możliwość, to zawsze najlepsze i najbardziej dopakowane edycje w tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza
mizu 0 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 Hej, Przymierzam się do zakupu Xbox series X. Mój ostatni Xbox to 360, poprzednia generacje ogrywałem na PS4 i przywykłem do padów z akumulatorem, które ładowałem na dokownicy podłączanej do gniazdka elektrycznego - co było mega wygodne. W przypadku Xbox'a mam chyba tylko 3 opcje: zostać z akumulatorkami AA - jak dla mnie nie wygodne - trzeba pamiętać o wyciąganiu baterii, ładowaniu, etc. zakupić oficjalny play and charge kit i ładować poprzez usb zakupić nieoficjalne dokownice z własnymi systemami akumulatorów W jaki sposób ładujecie swoje pady? Jakie rozwiązanie polecacie? Dla tych co używają nieoficjalnych dokownic (z xboxem one) - zauważyłem że akumulatorki maja z reguły wybrzuszenie pod spodem - czy to nie psuje ergonomii pada? Jakie dokownice polecacie? (interesuje mnie w sumie na jednego pada) Ja znalazłem takie:https://stores.horiusa.com/solo-charge-station-designed-for-xbox-series-x-s-xbox-one/https://www.pdp.com/en/shop/charger/pdp-gaming-single-ultra-slim-charge-system-xboxhttps://www.powera.com/product/powera-charging-stand-for-xbox-black/ Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/stacja-dokujaca-venom-white-twin-do-konsoli-xbox-one-za-79-zl-w-microsoft-store/ Ja wolę paluszki, ale tutaj chyba dosyc tanie rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 Poczekajcie z tymi stacjami. Pad od series ma inną klapkę niż od one i nie pasuje. Na tą chwilę jedyne pewne rozwiązanie to albo jakieś akumulatorki typu eneloop albo oficjalny play&charge (sam zamówiłem za 99zł do series). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 (edytowane) 50 minut temu, 20inchDT napisał: https://lowcygier.pl/sprzet-gamingowy/stacja-dokujaca-venom-white-twin-do-konsoli-xbox-one-za-79-zl-w-microsoft-store/ Ja wolę paluszki, ale tutaj chyba dosyc tanie rozwiazanie Radzilbym sie wstrzymac z zakupem takich rzeczy. Ostatnio ogladalem gdzies filmik, gdzie gosc porownywal pady z Xbox One do Series X. Chcial przelozyc klapke z One do Series X, bo wydawaly sie wielkosciowo takie same, a jednak sa inaczej wyprofilowane. Nie wiadomo, czy tyl nie jest zmieniony na tyle, ze cos nie bedzie stykac przy wlozeniu do stacji dokujacej. Edytowane 31 października 2020 przez bebbop Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 301 Opublikowano 31 października 2020 Udostępnij Opublikowano 31 października 2020 Stacja dokująca? W sensie że jak akumulatorki siedzą w padzie to wystarczy postawić pada na stację i akumulatorki się ładują bez konieczności wyciągania ich i ładowania przez ładowarkę? To oto chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi