Bigby 4 742 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 1 godzinę temu, ASX napisał: Pierwsza gra na XSX i XSS z raytracingiem, fakt że konsolka za 1300 zł moze obsłużyć rt to jakby to opisał autoklasyka: martwica mózgu. "Ale, ale...900p w Yakuzie." Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 221 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Największa różnica w cieniach, refleksach i odbiciach, RT na XSX wygląda kozacko Cytuj Odnośnik do komentarza
Rosveen 5 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 49 minut temu, BatataPl napisał: Orientuje się ktoś czy te słuchawki będą działać z xboxem series x ? STEELSERIES Arctis 1 Tu masz przydatny artykuł: https://steelseries.com/blog/arctis-xbox-series-x-playstation-5-compatibility-headsets-344 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mizu 0 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 1 godzinę temu, Emtebe napisał: Będą jakieś dodatkowe benefity, jak podłączymy Series X do odbiornika 1080p? Więcej klatek? Lepsza jakość graficzna? Lepszy AA? Lepszy RT? Cokolwiek? supersampling - czyli gra bedzie renderowana w 4K i downscale'owana do FullHD - całkiem fajny benefit, bo wygląda to jak bardzo dobrej jakości anti-aliasing Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Panowie czy jak gram na laptopie w grę z GP to save później przenosi się na konsolę? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 1 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 2 minuty temu, SetoPL napisał: Panowie czy jak gram na laptopie w grę z GP to save później przenosi się na konsolę? Jeśli gra wspiera Play anywhere to tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 3 minutes ago, ASX said: Jeśli gra wspiera Play anywhere to tak A jak to sprawdzić? Pewnie będzie jakaś ikonka albo po prostu dopisek koło gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 1 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_Play_Anywhere_games Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Niezbyt dokładna ta lista. Np. streets of rage 4 też ma cross-save. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 1 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 David Cage szef i założyciel studia Quantic Dream ( Heavy Rain, Beyond Two Souls, a ostatnio Detroit) o tym z czego może wynikać przewaga technologiczną Xboxa nad Ps5 w następnej generacji Cytat It is always challenging to compare hardware, as they always have advantages and disadvantages. It is not just a matter of CPU or frequency; it is more about the consistency of the components and the possibilities of advanced features.The CPU of the two consoles uses the same processor (slightly faster on Xbox Series X), the GPU of the Xbox also seems more powerful, as it is 16% faster than the PS5 GPU, with a bandwidth that is 25% faster. The transfer speed from the SSD is twice as fast on PS5.The shader cores of the Xbox are also more suitable to machine learning, which could be an advantage if Microsoft succeeds in implementing an equivalent to Nvidia’s DLSS (an advanced neural network solution for AI). https://wccftech.com/xbox-series-xs-advantage-could-lie-in-its-machine-learning-powered-shader-cores-says-quantic-dream/ Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Wykonałeś fact checking czy to jakas plotka?! Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 611 Opublikowano 1 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Nie jestem na tyle kompetentny aby robić fact checking słów Davida Cage'a, może ktoś bardziej rozeznany się wypowie czy mówi prawdę np. @Hendrix ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 221 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Próbowałem w to grać na pc ale jakoś mnie nie porwało , wolę wyścigi pseudo symulacje Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin33 599 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Logo Panic Button podczas uruchamiana FH4 na Series X. T10/PG muszą być bardzo zajęci nową Forza i Fable skoro zlecili to innemu studiu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 046 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 27 minut temu, SG1-ZIELU napisał: Próbowałem w to grać na pc ale jakoś mnie nie porwało , wolę wyścigi pseudo symulacje Jak włączysz symulacyjne sterowanie to jest bardzo wymagająco, ja osobiście bardziej preferuje uproszczone w tego typu grze. A o samej Forzy Horizon 4 moge napisać że są to Uber wyścigi które zbytnio nie mają konkurencji pod wzgledem rozbudowania i ilości miodu jakie oferują. Są wyścigi torowe w stylu gran tourismo, miejskie jak PGR po Edynburgu, szosowe jak w Dirt, tuning z NFS i bóg wie co jeszcze. Upchane do najlepszej oprawy wyścigowej tej generacji z setkami aktywności do zrobienia on i offline. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 25 minut temu, marcin33 napisał: Logo Panic Button podczas uruchamiana FH4 na Series X. T10/PG muszą być bardzo zajęci nową Forza i Fable skoro zlecili to innemu studiu. Co zlecili? dopasowanie wersji pod next gena tak? Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, SG1-ZIELU napisał: Próbowałem w to grać na pc ale jakoś mnie nie porwało , wolę wyścigi pseudo symulacje Forza 7 już jest bardzo spoko pod kątem symulacji, nie wiem czy ring już nawet nie lepiej jest zrobiony niż w serii Gran Turismo. Edytowane 1 listopada 2020 przez eX4cT_PL Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin33 599 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 43 minuty temu, balon napisał: Co zlecili? dopasowanie wersji pod next gena tak? Na to wygląda, trzeba poczekać na oficjalne info. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Nowa generacja w jednym ręku, niewiarygodne jak technologicznie do przodu jest Microsoft, ciekawe kto dokładnie odpowiadał za projekt Xboxa, ludzie od Surface? Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Nowa generacja w jednym ręku, niewiarygodne jak technologicznie do przodu jest Microsoft, ciekawe kto dokładnie odpowiadał za projekt Xboxa, ludzie od Surface? Co to za fotomontaż ? Chcesz mi powiedzieć że XSS jest tak niewielki Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 1 minutę temu, SG1-ZIELU napisał: 5 minut temu, eX4cT_PL napisał: Nowa generacja w jednym ręku, niewiarygodne jak technologicznie do przodu jest Microsoft, ciekawe kto dokładnie odpowiadał za projekt Xboxa, ludzie od Surface? Co to za fotomontaż ? Xbox Series S? Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 Nie interesowałem się XSS i nie spodziewałem się takiego maleństwa . Jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 221 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 yup, XSX/XSS to robota kolesi od Surface'ów i KOXa Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 1 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 1 listopada 2020 I m.in. dlatego jestem tak podjarany tą małą konsolką. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi