ASX 14 629 Opublikowano 1 listopada 2020 Autor Opublikowano 1 listopada 2020 8 minut temu, eX4cT_PL napisał: ciekawe kto dokładnie odpowiadał za projekt Xboxa, ludzie od Surface? Za surface pod kierownictwem Panaya odpowiada inny zespół. Spencer zapytany o to mówił że to w glownej mierze ci sami ludzie co zaprojektowali Xboxa One X, One S ale też oryginalnego Xboxa One z 2013 r. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 8 minut temu, SG1-ZIELU napisał: Nie interesowałem się XSS i nie spodziewałem się takiego maleństwa . Jestem pod wrażeniem Tu masz jeszcze ciekawe porównanie Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 3 godziny temu, ASX napisał: Nie jestem na tyle kompetentny aby robić fact checking słów Davida Cage'a, może ktoś bardziej rozeznany się wypowie czy mówi prawdę np. @Hendrix ? No, ale, to, że XSX będzie miał większe możliwości w zakresie ML też wiemy od dość dawna, więc nie wiem po co mnie tu wywoływać (po to abym czytał jak zwykle beznadziejne posty pana 20DT, dziękuję, nie chcę - fanboystwa unikam w obu tematach). Cytuj
Ukukuki 6 932 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Sony mogło wypuścić takiego kastrata, brałbym na premierę. Cytuj
drozdu7 2 734 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Ja ostatnio zacząłem coraz mocniej myśleć o XSS. Wszystko zależy od funduszy wiadomo. Ale też i tv mam zwykły (tzn niby 4k ale to Samsung za 2600zl), czy pozwoli mi to ewentualnie cieszyć się całą mocą XSX? Chociaż mocniejszy sprzęt to inwestycja na przyszłość. Anyway, dla ludzi z dylematami, niezdecydowanych lub zwyczajnie nie chcących wydawać 2200zl na konsolę, XSS to jest kosmiczny deal. No i ta wielkość <3 Cytuj
LiŚciu 1 332 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 15 minut temu, u55r napisał: Może jakas firma wymyśli dokładany ekran (podobnie jak miało psone) montowany do boxa. Wtedy fajna półprzenośna konsola by była. Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 6 minut temu, drozdu7 napisał: Ja ostatnio zacząłem coraz mocniej myśleć o XSS. Wszystko zależy od funduszy wiadomo. Ale też i tv mam zwykły (tzn niby 4k ale to Samsung za 2600zl), czy pozwoli mi to ewentualnie cieszyć się całą mocą XSX? Chociaż mocniejszy sprzęt to inwestycja na przyszłość. Anyway, dla ludzi z dylematami, niezdecydowanych lub zwyczajnie nie chcących wydawać 2200zl na konsolę, XSS to jest kosmiczny deal. No i ta wielkość <3 Jeśli jest 4k i ma tam jakiś szczątkowy hdr to w czym problem, wolisz grać w max 1440p? Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 tez myslalem o series s ale to jednak bez sensu.Dokladasz tysiaka i masz konsole na ktorej bedziesz bez problemu gral do konca generacji. 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Albo do czasu wyjścia mocniejszych wersji. Cytuj
Daddy 4 223 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 XSS to konsola pod casuali, fifka, minecraft, cod, dla tych osób które ograją kilka gier przez rok a nie przez miesiąc albo nie robi ich 4K dobry RT...lub też dla osób co wybiorą ps5 i będą mieli dodatkową konsolę jako uzupełnienie, gry MSu/Bethesdy/XGP. Tak samo sony miałoby branie z podobnym mini ps5 za 1300zł. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 No ja gram dużo i zdecydowanie nie w Fifę czy CODa, a jednak poważnie rozważam XSS. Gdyby Sony wyszło z podobnym modelem, to byłoby branie bez zastanawiania. Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 1 listopada 2020 Autor Opublikowano 1 listopada 2020 15 minut temu, Ma_niek napisał: tez myslalem o series s ale to jednak bez sensu.Dokladasz tysiaka i masz konsole na ktorej bedziesz bez problemu gral do konca generacji. Series S też jest konsola na której spokojnie będzie można grać do generacji, w tym że w niższej rozdzialce. Kwestia priorytetów, nie wszyscy potrzebują 4k, nawet patrząc na społeczność forumka Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 (edytowane) Patrząc na statystyki Steamowe, gdzie zdecydowana większość gra na kartach pokroju GTX 1050/1060 i monitorach 1080p, to rzeczywiście nie wszyscy mają potrzebę czy fundusze na topowe urządzenia. A jeszcze biorąc pod uwagę sytuację finansową spowodowaną Covidem myślę, że S-ka sprzeda się całkiem nieźle. Edytowane 1 listopada 2020 przez Bigby Cytuj
Daddy 4 223 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 To jest taka sama polityka MSu jak przy X360 gdzie w nową generację można było wskoczyć za małą kasę już przy wersji Arcade, ktoś był bardziej wymagający to wersja Premium lub Elite. Sprawdziło się to i sprawdzi i tutaj. 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Tylko że tam jednak specyfikacja techniczna, nie licząc dysku, była identyczna. Cytuj
funditto 657 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Myślicie, że EA dorzuci na premierę EA Play w Game Passie jakieś nowe tytuły ? Chętnie bym ograł drugi raz SW Jedi: Fallen Order, tym razem w 4K 60 FPS (pierwszy raz grałem na PS4 FAT). Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 1 listopada 2020 Autor Opublikowano 1 listopada 2020 To jest ta sama polityka co w obecnej generacji z eską i KOXem. Nawet Microsoft otwarcie przyznaje że Series S to następca eski. A Series x KOXa. Cytuj
Daddy 4 223 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Mi chodzi bardziej o zaporę cenową, pierwsze wersje arcade miały jeszcze pada na kablu, brak hdmi (premium chyba też). up - jest możliwe Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 3 minuty temu, funditto napisał: Myślicie, że EA dorzuci na premierę EA Play w Game Passie jakieś nowe tytuły ? Chętnie bym ograł drugi raz SW Jedi: Fallen Order, tym razem w 4K 60 FPS (pierwszy raz grałem na PS4 FAT). Też mnie to zastanawia. 15 listopada mija rok od premiery Fallen Order, to chyba już czas wrzucić go do usługi. Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 17 minut temu, funditto napisał: Myślicie, że EA dorzuci na premierę EA Play w Game Passie jakieś nowe tytuły ? Chętnie bym ograł drugi raz SW Jedi: Fallen Order, tym razem w 4K 60 FPS (pierwszy raz grałem na PS4 FAT). FA chodził na XOXsie w 4k/60, czy zakładasz, że go tak XSX podbije? Nie powiem, też bym sobie raz jeszcze ograł w 4k/60 Cytuj
balon 5 334 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 5 minut temu, HiS napisał: 7 minut temu, balon napisał: XSS będzie wydajniejszy dzięki dużo lepszemu CPU i ssd. Jaguar i HDD mocno kaleczą wydajność XoX. No to wiem, ale co wszystkie gierki z poprzedniej generacji będzie boostowal do 4k/60? Bo o jakiejś specjalnej wersji SW:TFA pod next geny nie słyszałem. Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Widziałem jedynie, że Fallen Order działa w 1080p60 (tryb performance). Cytuj
funditto 657 Opublikowano 1 listopada 2020 Opublikowano 1 listopada 2020 Mignęło mi na Twitterze o 60 FPSach. Połączyło mi się to jakoś z 4K 60 FPS.. eh.. No trudno Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 2 listopada 2020 Opublikowano 2 listopada 2020 13 godzin temu, Bigby napisał: Też mnie to zastanawia. 15 listopada mija rok od premiery Fallen Order, to chyba już czas wrzucić go do usługi. EA ma gdzieś jasno rozpisane zasady, które gry i po jakim czasie wrzuca do swojej usługi? Przyglądam się grze i zastanawiałem się nad jakąś fajną promocją z okazji roku od wydania ale gdyby wpadła do jednej z usług to Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi