Xoltro 32 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 Coraz bardziej zastanawiam się nad xboxem z uwagi na brak dostępności na premierę ps5, a mam trochę wolnego czasu w okolicach premiery xboxa. Sam w sumie nie wiem. Tak naprawdę nie grałem w zbyt wiele gier ani na pc bo jakoś granie przed kompem mi nie leży wolę kanapę, ale exclusivy z ps5 bardziej przyciągają- tylko, że konsola pewnie dopiero w 2021. Może ktoś mnie w jakiś sposób przekona? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 10 minut temu, Paolo de Vesir napisał: 1440p/60 i higher then PC ultra? polecam, na komputerze grałem w 1440p/high i już wtedy wyglądo to ku,rwa obłędnie nie... przepraszam O-BŁĘ-DNIE Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 1 minutę temu, ASX napisał: Fajna reklama Czekaj czekaj, gdzieś już to widziałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 (edytowane) @Xoltro Jeśli nie grałeś w tytułu ekskluzywne na Xboxa z ostatnich trzech generacji no to w ramach gamepassa masz trochę do wyboru. Klasycznie Halo, Forza, Gearsy, ale też Alan Wake, Quantum Break, Sunset Overdrive, Sea of Thieves, Fable czy Ori. Warto kilka z tych tytułów nadrobić, najwyżej jak Ci nie podejdą te tytułu sprzedasz Series X i będziesz miał już na PS5. Edytowane 5 listopada 2020 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 5 minut temu, Xoltro napisał: Coraz bardziej zastanawiam się nad xboxem z uwagi na brak dostępności na premierę ps5, a mam trochę wolnego czasu w okolicach premiery xboxa. Sam w sumie nie wiem. Tak naprawdę nie grałem w zbyt wiele gier ani na pc bo jakoś granie przed kompem mi nie leży wolę kanapę, ale exclusivy z ps5 bardziej przyciągają- tylko, że konsola pewnie dopiero w 2021. Może ktoś mnie w jakiś sposób przekona? Game pass ultimate. Cytuj Odnośnik do komentarza
Xoltro 32 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 1 minutę temu, MYSZa7 napisał: @Xoltro Jeśli nie grałeś w tytułu ekskluzywne z Xboxa w ostatnich trzech generacji no to w ramach gamepassa masz trochę do wyboru. Warto to nadrobić, najwyżej jak Ci nie podejdą te tytułu sprzedasz Series X i będziesz miał już na PS5. W sumie jeżeli chodzi o podjęcie decyzji co do xsx to najbardziej opłaca się to zrobić przed premierę bo jak dobrze rozumiem można nieźle przycebulić kupując xbox game ultimate passa na rok za 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 1 minutę temu, Xoltro napisał: W sumie jeżeli chodzi o podjęcie decyzji co do xsx to najbardziej opłaca się to zrobić przed premierę bo jak dobrze rozumiem można nieźle przycebulić kupując xbox game ultimate passa na rok za 200 zł. Zdecydowanie. Maksimum zabawy, minimum kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza
bebbop 282 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 (edytowane) Cos czuje, ze MS zapowie jakis konkretny tytul AAA 3rd party na imprezie 9.11 do gamepassa. Jakby wrzucili taka Valhalle na dzien dobry to ladnie dupy by pekaly u konkurencji + przyciagniecie casuali Edytowane 5 listopada 2020 przez bebbop Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 5 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 Nie będzie żadnych zapowiedzi. Najprędzej pokażą jakąś grę (jedna lub dwie) dopiero na Game awards za miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 Skopiowanie Gearsów 5 z zewnętrznego SSD na konsolę trwa nieco ponad 2.5 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 Trzeci Wiesiek na SeXie zdaje się trzymać 60 fps :-) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 3 minuty temu, Bigby napisał: Skopiowanie Gearsów 5 z zewnętrznego SSD na konsolę trwa nieco ponad 2.5 minuty. I to chyba jest najlepsze rozwiązanie jak kogoś nie stać na oficjalne rozszerzenie pamięci, kupić dysk SSD USB3.0 i można się bawić Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 (edytowane) Nawet na zwykłym HDD nie jest aż tak źle. Jeff Grubb robił wcześniej porównanie czasów kopiowania z różnych dysków i wyszło 7-10 minut (w przypadku AC Origins). A propos Grubba, tutaj jego recenzja Xa: A tu z kolei chyba najlepszy, najbardziej szczegółowy test Series S: edit: Odnośnie miejsca zajmowanego przez gry. Chyba największa różnica jest w Sea of Thieves - na Series S gra zajmuje 17 GB, na Xie 46.6 GB. W Gearsach różnica mniejsza bo 55 vs 71 GB. Kolejna rzecz, tym razem z recenzji Ars Technica: Cytat And while my testing of Series X has jumped as high as 205W of power draw, Series S is much less demanding: at an apparent max of around 95W in the same stressful gameplay scenario, which is Gears 5's "next-gen" build running both its 60 fps campaign content and 120 fps versus modes. I'm still floored by how 120 fps gaming that hovers around 1080p resolution, with plenty of visual bells and whistles toggled, can sip power so efficiently on Series S. Imponujące. Edytowane 5 listopada 2020 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Lokomotywa 371 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 więcej gameplayu z Series S, mega opcja jak ktoś szuka taniej konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Xoltro napisał: W sumie jeżeli chodzi o podjęcie decyzji co do xsx to najbardziej opłaca się to zrobić przed premierę bo jak dobrze rozumiem można nieźle przycebulić kupując xbox game ultimate passa na rok za 200 zł. Na 17 miesięcy to nawet nie ma co się zastanawiać jeśli miałeś ps4. Dużo osób jest w podobnej sytuacji. Jak jest z nowymi grami każdy widzi ale na dziś dla mnie kto nie miał Xone ta konsola oferuje cholernie komfortowe granie w obecne produkcję w najlepszej możliwej jakości. Ori jest, samochody są, strzelanki do wyboru do koloru, sportówki, masa "małych" gierek. Grania w choi. Mam nadzieję że pomoglem Edytowane 5 listopada 2020 przez Szymek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 832 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 Co za cebulka za 2 banie za 17 msc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lokomotywa 371 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 Odpalenie konsoli + Dooma w którego gramy w ciągu 5s? Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 857 Opublikowano 5 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 5 listopada 2020 Musisz doliczyc 15sek. jesli wylaczysz konsole a nie uspisz ale i tak niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 Akurat tego quick resume to dla mnie mogło by nie być. Tylko miejsce na nvme rezerwuje. Domyślam się, że nawet 50-100GB, skoro można kilka gier tak mieć, a konsola ma 16GB RAM. Wystarczy mi to, co w ps4 - uśpienie konsoli podczas gry po obudzeniu daje auto quick resume do tej jednej gry. Nie trzeba mi więcej i szkoda miejsca. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 535 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 No to nie będziesz korzystał, gdzie tu jest problem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 6 minutes ago, Square said: No to nie będziesz korzystał, gdzie tu jest problem? Sporo więcej miejsca system rezerwuje na niepotrzebną mi funkcję. Wolałbym te 50-100GB na gry mieć. Oczywiście strzelam w ciemno ile to jest miejsca. Zakładam, że to kopiuje zawartość RAM na dysk. Cytuj Odnośnik do komentarza
smallv86 857 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 Przeciez quick resume to jest deal-maker, (pipi)a#e mistrzostwo swiata tak sie przelaczac miedzy gierkami. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 7 hours ago, XM. said: Co za cebulka za 2 banie za 17 msc? Jest cały temat z tym związanym w dziale XSX. Na upartego można i 3 lata mieć w dobrej cenie. Jak się oczywiście nawet tak prostej rzeczy nie popsuje Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 6 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 6 listopada 2020 5 godzin temu, smallv86 napisał: Przeciez quick resume to jest deal-maker, (pipi)a#e mistrzostwo swiata tak sie przelaczac miedzy gierkami. No nowych gier nie ma, to się przyda do skakania po średniakach w gamepassie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi