ASX 14 653 Opublikowano 6 listopada 2020 Autor Opublikowano 6 listopada 2020 Wydaje mi się że quick resume i szybki dysk ssd może zmienić sposób korzystania z konsoli Nie będzie już czasu na przeglądanie forumka i twittera w czasie przydługich ekranów wczytywania, wracamy trochę do czasów kartridży gdzie gry wczytywały się w kilka sekund po włożeniu dyskietki. Z tą różnicą że teraz nie trzeba będzie się nawet podnosić z kanapy żeby zmienić dyskietke, więc będzie jeszcze szybciej. Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 To zależy jak kto korzysta z konsoli. Ja raczej żongluje grami, więc dla mnie to bardzo spoko opcja. A że wymaga więcej dysku? I tak trzeba będzie rozszerzenie dokupić jakieś kiedyś. W ogóle posłuchałem/pooglądałem te recki XSX i z chyba tylko archon narzekał, że wsteczna dużo gier z X (original) i X360 nie odpala. Co trochę dziwnie brzmi. Ciekawe czy tylko u niego. Plus to, że zaciągna de facto wersje gier z neta, a z płyty nihuhu. Przykład San Andreas i mobilnego portu zamiast prawilnej wersji był ciekawy. 1 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Ja tam na Amazonie kupiłem SSD i podpinam go od razu do XSX 300 zł za 1tb mx500 nie ma dupy a wygoda super. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Archon odkrył, że gry z 360 w ramach wstecznej na One i Series X są ściągane, a nie instalowane z płyty? 1 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 6 listopada 2020 Autor Opublikowano 6 listopada 2020 quick resume sprawdza się spoko nawet jak ktoś gra w jedną grę, bo dzięki niej może wrócić do gry po wyłączeniu konsoli w kilka sekund co do kompatybilności z X360 i oryginalnym xboxem to działa ona tak jak w przypadku xboxa one, co wielokrotnie podkreślali (czyli obłsuguje tylko kilkaset tytułów). Więc nie bardzo rozumiem zaskoczenia kogucika Cytuj
Szymek 1 048 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 1 minutę temu, MYSZa7 napisał: Archon odkrył, że gry z 360 w ramach wstecznej na One i Series X są ściągane, a nie instalowane z płyty? To tak trochę jak na tvgry xss do testów podpięli pod 4k gdzie wiadomo że ta konsola 1080p albo jakiś monitor 1 Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 5 minut temu, MYSZa7 napisał: Archon odkrył, że gry z 360 w ramach wstecznej na One i Series X są ściągane, a nie instalowane z płyty? No to mnie akurat nie zdziwiło (poza szczegółem z San Andreas), ale ogólnie tak :D. Bardziej to, że twierdził, że sporo płytek dawało mu rezultat, że nie działa w ogóle. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 7 godzin temu, C1REX napisał: Akurat tego quick resume to dla mnie mogło by nie być. Tylko miejsce na nvme rezerwuje. Domyślam się, że nawet 50-100GB, skoro można kilka gier tak mieć, a konsola ma 16GB RAM. Wystarczy mi to, co w ps4 - uśpienie konsoli podczas gry po obudzeniu daje auto quick resume do tej jednej gry. Nie trzeba mi więcej i szkoda miejsca. Nie sadze ze system rezerwuje 50-100gb bo może jakiś użytkownik będzie chciał z tego korzystać, myśle ze jest to wartość dynamiczna, zmieniająca się w zależności od ilości posiadanych gier, jeśli dysk będzie Full to quick resume może nie działać lub mieć ograniczona funkcjonalność i wywali napis, niewystarczająca ilość wolnego miejsca do użycia Quick Resune, potrzeba bla bla bla, nie wiem, tak to sobie wyobrażam. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Quick resume nie korzysta z tych 802gb. Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Ja tam mam dwa dyski samsung ssd t5 1tb juz dawno kupione, jeden podczepi sie pod xsx, drugi pod ps5 i (na razie) po klopocie. Fajnie, ze do xboxa mozna szybko i latwo(ale nie za tanio wzgledem predkosci) podczepic rozszerzenie a u sony (chwilowo brak takiej mozliwosci{wtf?})kupić dowolny dysk m.2 ktore w przyszlosci beda jeszcze bardziej szybsze niz te detykowane. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Nie jest tak źle. W gry ze wstecznej można grać z zewnętrznego SSD i działają tak szybko jak na wewnętrznym. Te pod nowy sprzęt można skopiować z zewnętrznego na wewnętrzny w ciągu kilku minut. Wczoraj widziałem, że zajęło to dwie minuty. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 30 minut temu, Basior napisał: No to mnie akurat nie zdziwiło (poza szczegółem z San Andreas), ale ogólnie tak :D. Bardziej to, że twierdził, że sporo płytek dawało mu rezultat, że nie działa w ogóle. Dobra, teraz obejrzałem i on naprawdę myślał, że wszystkie gry z 360 czy Xboxa pójdą na tej konsoli xDDDDDDDD Ale ogólnie recka bardzo spoko. Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 11 godzin temu, Bigby napisał: Skopiowanie Gearsów 5 z zewnętrznego SSD na konsolę trwa nieco ponad 2.5 minuty. Ale to wiadomo od ponad miesiąca. 11 godzin temu, Magik napisał: Trzeci Wiesiek na SeXie zdaje się trzymać 60 fps :-) W3 na XOX już chodził w 60 fps Cytuj
Soban 4 056 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Nie siedziałem nigdy w temacie wstecznej. M$ cały czas rozbudowuje emulacje 360tki i xboxa? Miałem już brać sobie w cexie moje ukochane virtua tennis i pgr4, a tu dupa i według rozpiski nie działają Z ziomkiem planowałem na(pipi)iać coopa w biekowego 50 cent blood on the sand i też lipa. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 3 minuty temu, Soban napisał: Nie siedziałem nigdy w temacie wstecznej. M$ cały czas rozbudowuje emulacje 360tki i xboxa? Miałem już brać sobie w cexie moje ukochane virtua tennis i pgr4, a tu dupa i według rozpiski nie działają Z ziomkiem planowałem na(pipi)iać coopa w biekowego 50 cent blood on the sand i też lipa. pgr raczej nigdy nie będzie we wstecznej z powodu licencji i myślę że to samo można powiedzieć o tenisie. Takie gry są najbardziej problematyczne jeżeli chodzi o wsteczną. Cytuj
Soban 4 056 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Czaje. 50 cent to samo w takim razie xD Trochę rozczarowanko, bo myślałem, że to działa po prostu na zasadzie zwykłego emulatora wbudowanego w xklocka tak jak było w plejkach 2 i 3 z grami z psxa(a na pierwszych ps3 jeszcze z ps2), a niektóre gierki dostają coś ekstra typu rozdziałka czy klatki. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 - Sekiro bedzie mialo podbitke na XSX/PS5? - Zewnętrzny SSD od SanDisk to dobra rzecz? Mierze w 2TB, ale nie mam pojecia jak jest z defektywnoscia. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 quick resume raczej mało miejsca zżera z ssd co tam majaczy cirex, tam jest większa rezerwa pod ciągłe nagrywanie materiałów z gier w 4K podobnie na ps5. Sama funkcja znajdzie sporo zastosowań, brak konieczność dojścia w grze do punktu zapisu, grasz w coś trudnego łapie ciebie wku.rw? pyk kilka sekund, partyjka w coś luźniejszego na chwile i powrót do poprzedniej gry, przełączanie się miedzy grami jak wpadną znajomi czy jeszcze inne zastosowania według własnych upodobań. Recka arhn spoko, poza tym zaskoczeniem że nie odpalimy wszystkich gier z x i x360 i błędem że XSX nie ma IR Blastera który jest teraz schowany pod przyciskiem synchronizacji padów. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Tak w sumie to ciekawe czy ta oficjalna karta ssd potanieje do jakiegoś akceptowalnego poziomu w przeciągu najbliższego roku-dwóch. Miejsca to mi nie braknie bo na tej generacji 500gb mi styka ale różnie może być. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Ja trochę nie rozumiem zarzutów odnośnie tej karty fakt jest droga ale dyski 1tb nvme latają praktycznie w tej samej cenie, mozliwe ze z czasem zejdzie trochę w dół z ceny, jak się nie mylę to było gdzieś info ze te karty będą robić tez inni producenci i będą różne rozmiary Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 (edytowane) Godzinę temu, bluber napisał: W3 na XOX już chodził w 60 fps No niebardzo...tryb performance celował w w 60 fps ale wystarczyło wjechać do miasta i gra chodziła w ok. 40-45 klatkach...generalnie dość mocno rwało ze względu na CPU. Tutaj wygląda to mega płynnie;) A do tego tryb performance na dynamiczną rozdziałkę więc siłą rzeczy jest nie tylko płynniej ale też ostrzej Edytowane 6 listopada 2020 przez Magik Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Cholera, nie ten temat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi