Donatello1991 1 409 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Bo ta generacja zapowiada się wybornie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 330 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Ta generacja do 2015 nie istniała A tutaj już na start jest lepiej A 2021 też zapowiada się w pyte. A jak dobrze pójdzie to nawet dostaniemy gta 6 na koniec generacji! Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 049 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) 5 minut temu, Donatello1991 napisał: Bo ta generacja zapowiada się wybornie. Zgadzam się w pełni. Czuję się jak za czasów PS360, pełen nadziei na nowe, widać że firmy ze sobą konkurują, a Nintendo też można brać pod uwagę jako pełnoprawną platformę do gier a nie ciekawostkę jak za czasów Wii(U). Zapowiada się naprawdę wyborna generacja. Edytowane 7 listopada 2020 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 7 minut temu, Pupcio napisał: A jak dobrze pójdzie to nawet dostaniemy gta 6 na koniec generacji! Już straciłem nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 18 godzin temu, Square napisał: Właśnie sobie oglądam materiał DF o wstecznej w PS5 i w wielu tytułach wspominają, że na XSX jest np wyższa rozdziałka bo na OneX gra miała inne ustawienia niż na PS4 Pro i tego się nie przeskoczy bez patcha. Może podobna zasada jest z ładowaniem danych. Niemniej jest to zaskoczeniem. Zastanawia mnie kwestia rozdzielczości. Obecnie mam i xboxa i ps4. Obie wersje slim. Xbox głównie do gamepassa, a ps4 do tytułów ekskluzywnych i multiplatformowych. Biorę multiplatformy właśnie na ps4 z tego względu, że sprzęt jest trochę mocniejszy od xboxa więc zakładam, że gra powinna lepiej działać i wyglądać na konsoli Sony. W nowej generacji konsolą do multiplatform będzie u mnie nowy xbox series x. Jest jeszcze trochę gier multiplatformowych, które chciałbym ograć i zastanawiałem się, którą wersję brać - tą na xboxa czy na ps4. Przy czym wersję z xobxa odpalałbym już na nowym xboxie. Wobec tego co napisałeś to rozumiem to tak, że gry multiplatformowe z obecnej generacji będą lepiej wyglądać na nowym xobxie (series x) jeżeli były przygotowane pod xboxa one x. Jednak jeżeli gra nie była przygotowana z myślą o xonex i ps4 pro to wersja na ps 4 będzie jakościowo lepsza. Oczywiście o ile można tutaj mówić, że coś będzie jakościowo lepsze, bo różnice chyba są minimalne pomiędzy wydaniami na obie konsole. Mówiło się o tym, że nowy xbox ma w jakiś sposób wpływać na poprawę jakości gier ze wcześniejszych generacji (np. auto HDR) ale w gry z obecnej generacji chyba nie będzie żadnych ingerencji poza szybszym wczytywaniem.? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Generacja zapowiada się super tylko fajnie jakby zaczęły znowu powstawać duże nowe IP i to zarówno od MS, Sony i pozostałych gigantów bo obecna generacja to jest dramat w porównaniu do czasów x360/ps3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 12 minut temu, Elitesse napisał: Zastanawia mnie kwestia rozdzielczości. Obecnie mam i xboxa i ps4. Obie wersje slim. Xbox głównie do gamepassa, a ps4 do tytułów ekskluzywnych i multiplatformowych. Biorę multiplatformy właśnie na ps4 z tego względu, że sprzęt jest trochę mocniejszy od xboxa więc zakładam, że gra powinna lepiej działać i wyglądać na konsoli Sony. W nowej generacji konsolą do multiplatform będzie u mnie nowy xbox series x. Jest jeszcze trochę gier multiplatformowych, które chciałbym ograć i zastanawiałem się, którą wersję brać - tą na xboxa czy na ps4. Przy czym wersję z xobxa odpalałbym już na nowym xboxie. Wobec tego co napisałeś to rozumiem to tak, że gry multiplatformowe z obecnej generacji będą lepiej wyglądać na nowym xobxie (series x) jeżeli były przygotowane pod xboxa one x. Jednak jeżeli gra nie była przygotowana z myślą o xonex i ps4 pro to wersja na ps 4 będzie jakościowo lepsza. Oczywiście o ile można tutaj mówić, że coś będzie jakościowo lepsze, bo różnice chyba są minimalne pomiędzy wydaniami na obie konsole. Mówiło się o tym, że nowy xbox ma w jakiś sposób wpływać na poprawę jakości gier ze wcześniejszych generacji (np. auto HDR) ale w gry z obecnej generacji chyba nie będzie żadnych ingerencji poza szybszym wczytywaniem.? Patrz np dark souls 3 . Na PS4 był patch pod pro i na pewno ds3 na ps5 będzie się lepiej ogrywało. Na Xbox nie było patcha pod Xbox one x i gra działa w 30 fps i w rozdzialce niższej niż full hd. To samo np w wach dogs 2. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz jak deweloper nie zrobił update pod Xbox one x to i na series x cudów nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 2 minuty temu, blantman napisał: Patrz np dark souls 3 . Na PS4 był patch pod pro i na pewno ds3 na ps5 będzie się lepiej ogrywało. Na Xbox nie było patcha pod Xbox one x i gra działa w 30 fps i w rozdzialce niższej niż full hd. To samo np w wach dogs 2. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz jak deweloper nie zrobił update pod Xbox one x to i na series x cudów nie będzie. Dzięki za info. Czegoś takiego potrzebowałem aby utwierdzić się w swoim przekonaniu Poczekam jeszcze na relacje ludzi jak to wygląda w praktyce ale myślę, że nie ma opcji aby mogło być inaczej. Swoją droga co to za najlepszy tv dla graczy? Jak byś mógł rzucić jakimś linkiem albo nazwą w prywatnej wiadomości to będę wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 1 minutę temu, Elitesse napisał: Dzięki za info. Czegoś takiego potrzebowałem aby utwierdzić się w swoim przekonaniu Poczekam jeszcze na relacje ludzi jak to wygląda w praktyce ale myślę, że nie ma opcji aby mogło być inaczej. Swoją droga co to za najlepszy tv dla graczy? Jak byś mógł rzucić jakimś linkiem albo nazwą w prywatnej wiadomości to będę wdzieczny. Wejdź na digital foundry i tam masz z wczoraj podsumowanie dobrych tv dla konsol nowej generacji. Tu offtopa robić ponownie nie zamierzam. Kurde jaram się najbardziej yakuza. Pierwszy raz yakuza na premierę nie na ps a na Xbox. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Swoją drogą gry na Series S dzięki niższej rozdzielczości wczytują się jeszcze szybciej niż na Series X Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Ciekawe ile w CODzie zjadą z tych ponad 200GB Ale serio robi wrażenie i przeraża mnie ściąganie 50GB na moim necie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) 2 godziny temu, creatinfreak napisał: Powiedzcie mi jak od wtorku niby mam przeglądać forumka, newsy o gierkach i dupeczki na insta? Przecież nie będzie teraz loadingów, w pracy nie mogę, w dzień spędzam czas z żoną i córką, a wieczorkiem gram i w między czasie przeglądam. No Xbox z(pipi)ał mi plan dni i nie będę na bieżąco Zmień pracę, weź kredyt. Lubię też gadanie o wielu nowych gierkach w czasach x360 a teraz to tylko halo, Forza, Gearsy. Jak wtedy były 4 części gears, 4 halo a forzy to nawet nie pamiętam ile. Edytowane 7 listopada 2020 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Jestem bardzo ciekaw tego auto hdr. Na papierze to super dodatek ale ciekawe jak w praniu będzie wyglądać. Piszą że czasem świetne czasem lepiej wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Podobno UI ciągle jest wyświetlane w 1080P. Mogli by dać to 4K żeby obraz był ostry. UI PS5 prezentuje się kozacko, przecież dashboard na TV 4K musi straszyć niską rozdzielczością. Mam nadzieje, że to spaczują Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 2 minutes ago, orion50 said: Podobno UI ciągle jest wyświetlane w 1080P. Mogli by dać to 4K żeby obraz był ostry. UI PS5 prezentuje się kozacko, przecież dashboard na TV 4K musi straszyć niską rozdzielczością. Mam nadzieje, że to spaczują Sprawdziłem u siebie na ps4pro i różnica w dashboardzie 4K i 1080p jest widoczna, ale jednak zaskakujaco mała. Jeśli 1080p ma oszczędzać RAM na gry, to dla mnie może zostać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Mam tv 4k od ponad 4 lat i nie przeszkadzalo mi to nigdy na Xbox one s czy potem x. Jeżeli rzeczywiście to zwalnia ram dla gier to wolę mieć full hd. Dodatkowo ile czasu spędzacid w menu konsoli? Ja tylko tyle aby wyłączyć i włączyć grę. A teraz dzięki quick resume będę jeszcze rzadziej bo dwie gry w które gram albo i nawet 3 będą cały czas działać. Już we wtorek będę sobie przeskakiwał między AC a yakuza. A w tle dodam sobie forze xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 8 minut temu, blantman napisał: Mam tv 4k od ponad 4 lat i nie przeszkadzalo mi to nigdy na Xbox one s czy potem x. Jeżeli rzeczywiście to zwalnia ram dla gier to wolę mieć full hd. Dodatkowo ile czasu spędzacid w menu konsoli? Ja tylko tyle aby wyłączyć i włączyć grę. A teraz dzięki quick resume będę jeszcze rzadziej bo dwie gry w które gram albo i nawet 3 będą cały czas działać. Już we wtorek będę sobie przeskakiwał między AC a yakuza. A w tle dodam sobie forze xD Dokładnie, zwłaszcza, że te ui jest praktycznie takie samo jak w xone, teraz np. gram na pożyczonym od kuzyna xone i zmiana ustawień tv i słuchawek zajęła mi jakieś 5 min. a poza tym to najwięcej czasu spędzasz w zakładce games tj. jakieś 5 min. dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Przyjemny jest setup apką Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 12 minut temu, 20inchDT napisał: Przyjemny jest setup apką Tak ale to jest nawet w xox już, wiem bo ostatnio jak sprzedawałem to usuwałem dane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Szukalem w necie, ale nic nie znalazlem. Sadze, ze powodem raczej jest prosta odpowiedz, ale chcialem sie upewnic. Czy po wykupieniu ZeniMax, wiec i Bethesdy i co za tym idzie Arcane - prawa do np Dishonored 3 (wiem, ze i tak marzenie) beda w posiadaniu Microsoftu, wiec gra by wyszla jako ex na Series X? Chce sie upewnic, bo to juz bylby pretekst do nabycia w przyszlosci XSX. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 2 minuty temu, Inferi napisał: Szukalem w necie, ale nic nie znalazlem. Sadze, ze powodem raczej jest prosta odpowiedz, ale chcialem sie upewnic. Czy po wykupieniu ZeniMax, wiec i Bethesdy i co za tym idzie Arcane - prawa do np Dishonored 3 (wiem, ze i tak marzenie) beda w posiadaniu Microsoftu, wiec gra by wyszla jako ex na Series X? Chce sie upewnic, bo to juz bylby pretekst do nabycia w przyszlosci XSX. Przekaz na razie nie jest jasny w tej sprawie ale raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 610 Opublikowano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Tak Microsoft ma teraz prawa do wszystkich IP Bethesdy czyli m.in Dishonored, Prey, Fallout, Doom, Elder Scrolls i cała reszta. Nie wiadomo jeszcxe czy kolejne części tych serii będą ekskluzywne ale potwierdzono już że na pewno wylądują w gamepassie w dzień premiery Cytuj Odnośnik do komentarza
Inferi 49 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Dzieki. Dalbym plusika, ale niemam takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 7 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 7 listopada 2020 Zabawne jednak jest to, że gry bethesdy jak Doom, dishonored, Wolfeinstein, Fallout są w abonamencie PS NOW, a nie ma jeszcze w GamePassie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi