Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

Podsumuwując o ile Xbox zdecydowanie dostarczył świetny, bardzo zaawansowane  konsole , o  tyle  zawodzi mnie na razie pod względem softu i trudno nawet przewidzieć kiedy to się poprawi bo wszystkie gry które mogłyby odmienić tę sytuacje wydają się odległe.

Po wtopie ze scalebound ms jest ostrożniejszy z pokazywaniem nowych gierek, co pewnie tylko się nasili po sławnym pokazie halo infinite. 

Ta Forza powinna już być całkiem zaawansowana, Forza 3 2011, Forza 5 2013, Forza 6 2015 i forza 7 2017, może w 4 lata się uwiną. 

Opublikowano
18 hours ago, zloto said:

Japierdziu, a i tak ładuje szybciej niż PS5, co to byłoby gdyby faktycznie tam wrzucili 4 generację.

Tak serio, nie wiem po co takie posty wrzucać tutaj, od tego są wojny konsolowe, bo te posty z Twittera to jest właśnie taki rynsztokowy poziom. 

Czyli krytyka w temacie o konsoli to zlo? Nic nie wczytuje szybciej, to po prostu Microsoft robi casualom papke z mozgu. Poczekaj na wczytywanie sie gier pisanych pod Ps5 i XsX.

Nikt tu nie robi wojen. Jest za co chwalic to chwalimy, jest za co jechac firmie to ten nalezy o tym wspomniec.

Opublikowano
Teraz, Inferi napisał:

Poczekaj na wczytywanie sie gier pisanych pod Ps5 i XsX.

masz przecież wyżej przykład nowego Asasyna i NBA pisanych pod nową generacje.

Można chwalić ich szybkość wczytywania, czy z jakiegoś powodu się nie liczą i trzeba jeszcze poczekać?

Opublikowano
5 minut temu, Inferi napisał:

Czyli krytyka w temacie o konsoli to zlo? Nic nie wczytuje szybciej, to po prostu Microsoft robi casualom papke z mozgu. Poczekaj na wczytywanie sie gier pisanych pod Ps5 i XsX.

Nikt tu nie robi wojen. Jest za co chwalic to chwalimy, jest za co jechac firmie to ten nalezy o tym wspomniec.

W konsoli jest wykorzystywana czwarta generacja, tzn. tak twierdzi gościu z Windows Central.

Opublikowano

Nie rozumiesz. Ja nie chce smiecic w temacie gdzie kazdy jest podjarany nowa konsola. Gry wymienione przez Ciebie to cross-geny. Mi chodzi o gry juz tylko pod nowe konsole.

Opublikowano

no to czekaj do premiery jakiejś prawdziwie nekstgenowej gry i wtedy wróć, w czym problem?

Opublikowano

klapy to się znowu gubią w zeznaniach, szybsze loadingi no się nie liczą bo to wsteczna i wg. poczekajmy na nowe gry, nowy AC czy NBA? no się nie liczy bo to crossgeny, poczekajmy na jeszcze nowsze gry xDDDDDDDDDDDDDD 

Ból dupy niektórzy po niebieskiej stronie mają jakby życie przegrali  :)  

Opublikowano

Jasne. 

Jest duzo materialow nowych o tym w necie. Mozna poczytac. Microsoft ladnie kreci ludzmi slabo obeznanymi w temacie. Mimo, ze dysk SSD 2 razy wolniejszy w XSX - Microsoft czaruje ladnie. 

Chociaz dla nich teraz jest najwiekszy launch w historii konsol, wiec co wiecej dodawac :kaz:

• Minusik 13
Opublikowano

Nic się nie liczy, no chyba że na ps, to wtedy wszystko jest git. 

Opublikowano

koleś pisze że Xbox robi ludziom papkę z mózgu, a sam prezentuje postawę że jeżeli fakty przeczą jego teorii to tym gorzej dla faktów

Opublikowano
13 minut temu, Inferi napisał:

Jasne. 

Jest duzo materialow nowych o tym w necie. Mozna poczytac. Microsoft ladnie kreci ludzmi slabo obeznanymi w temacie. Mimo, ze dysk SSD 2 razy wolniejszy w XSX - Microsoft czaruje ladnie. 

Chociaz dla nich teraz jest najwiekszy launch w historii konsol, wiec co wiecej dodawac :kaz:

Co ty za głupoty wygadujesz - NBA 2K21 ładuje się 2 sekundy, identycznie na PS5, AC: Valhalla 6 sekund, a gierki we wstecznej szybciej/lepiej niż na PS5 co jest zasługą odpowiednio zrealizowanej architektury/softu i to są fakty, są filmy i testy w sieci, nie trzeba tu nikomu wciskać kitu co próbujesz uskuteczniać. 

Opublikowano (edytowane)

Czuję, że czasy wczytywania to będzie główny argument w czasie tej generacji fanów ps. 

Jakby kogokolwiek poza cw to obchodziło. 

Edytowane przez lpcl
Opublikowano

Nie rozumiem po co trollowi odpisujecie w ogóle.

Teraz, MatekDM napisał:

a gierki we wstecznej szybciej/lepiej niż na PS5 co jest zasługą odpowiednio zrealizowanej architektury/softu i to są fakty

To nie jest tak, jeśli chodzi o BC, serio - obie konsole generalnie nie korzystają z usprawnień softu i architektury jeśli chodzi o I/O. Różne wyniki (bo nie każda gra w BC wczytuje się szybciej na XSX względem PS5, vide Wiesiek 3) są uzależnione w dużej mierze od tego jak same gry były optymalizowane pod PS4/PS4 Pro i Xbox One S/X.

• Plusik 1
Opublikowano

Ja pisze swoje zdanie i moglbym powklejac teksty zachodnie o tym. 

Ty napisales to samo o czym mowilem. Tylko dodalem, ze sprawa bedzie wygladac inaczej w grach pisanych juz tylko pod nowe konsole. 

Na tym mozna skonczyc i za jakis czas bedziemy mieli pewnosc, wiec bedzie mogl pisac o tym, ze cos wciskam. 

Tym bardziej, ze blizszy zawsze byl mi Microsoft.

2 minutes ago, Hendrix said:

Nie rozumiem po co trollowi odpisujecie w ogóle.

To nie jest tak, jeśli chodzi o BC, serio - obie konsole generalnie nie korzystają z usprawnień softu i architektury jeśli chodzi o I/O. Różne wyniki (bo nie każda gra w BC wczytuje się szybciej na XSX względem PS5, vide Wiesiek 3) są uzależnione w dużej mierze od tego jak same gry były optymalizowane pod PS4/PS4 Pro i Xbox One S/X.

Piszesz to samo co ja, a mnie nazywasz trolem. 

• Minusik 6
Opublikowano
2 minuty temu, Inferi napisał:

Tylko dodalem, ze sprawa bedzie wygladac inaczej w grach pisanych juz tylko pod nowe konsole.

ale skoro jeszcze nie ma takich gier to nic nie wiesz, więc zm już.