Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Jakim napisał:

No wiadomo. Pytanie jaki jest sens odpalać to w takiej formie na tv 4k.

Supersampling. Obraz 6k skalowany do 4k, wygląd lepiej od natywnego 4k

Opublikowano (edytowane)

No wg wielu teorii to lepiej wyglada niż natywny 4k. Zapewne różnica nie jest kolosalna, jutro się wszystkiego dowiemy. 

Edytowane przez balon
Opublikowano
5 minut temu, Jakim napisał:

Hymmm jakoś chyba w to powątpiewam. Zreszta, bedzie jakies porownanie to zobaczymy.

No już jest to od jakiegoś czasu używane, więc tak jest.

Ja bardziej zastanawiam się jak może Ori 2 jeszcze lepiej wyglądać niż to co było na XOX - widziałem trochę u koleżki. 

Opublikowano

Hehe nie bójcie się Xbox live wytrzyma. Myślę że ma serwery ms na to przygotowane. A i PR byłby zły jakby to padło skoro reklamują game pass konsole i dużo osób bez gierek zakupi konsole. Też miejscie świadomość że nie wszyscy na raz odpala konsole. Różne strefy czasowe więc to będzie falami. 

Opublikowano
4 minuty temu, Michał102 napisał:

Oby znowu się nie zaczęła ta szajba z rozdziałką. Zaraz będzie, że 4k to guwno rozmazane i trzeba 8k i nowe konsole w wersji pro. 

Zamiast 60 klatek bedziemy mieć 23 :sapek:

Nie, no to bardziej trzeba traktować jako ciekawostkę. Choć w indykach czy gierkach 2/2,5d 6k/8k może się pojawiać.

Co do 23 k/s to spokojnie w Orim 2 przy 6k ma być 60 klateczek.

No ale żeby nie było 1080 w gierkach to jest go wno rozmazane względem 4k na obecny dużych TV UHD. 

Opublikowano
3 minuty temu, SetoPL napisał:

Z tego co się orientuję to na FHD jak się odpali grę w 4K to jakby mieć antyaliasing na PC, ale nie znam się tak bardzo na technikaliach więc poprawcie jakby co

Jop, super sampling sporo poprawia jakość obrazu. Praktycznie całkowicie znikają zębiska na krawędziach i obraz nie migocze przy ruchu kamery (czesto to widać na roślinności). 

• Plusik 1
Opublikowano

Pytanie na szybko:

- Czy ja dobrze kojarzę, że Gears of War UE i Sunset Overdrive mają mieć na XSX obraz wyświetlany jakimś cudem w natywnym 4k?

Nie ukrywam, że na XOX zawsze mnie bolało, że te gry nie dostały patcha. Oraz Ryse Son of Rome.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Mantis napisał:

Czy ja dobrze kojarzę, że Gears of War UE i Sunset Overdrive mają mieć na XSX obraz wyświetlany jakimś cudem w natywnym 4k?

Upscaleowe z natywnej (GoW 1080p, Sunset 900p)

Edytowane przez bluber
Opublikowano

Tak na szybko :)

Konsolka jest przepiękna, mała, po zdjęciach i filmach spodziewałem się większej. Wydaje się bardzo solidna i zbita. Ładny matowy plastik, szkoda ze się tak palcuje. To samo pad, palcuje się jeszcze gorzej niż konsola, zdecydowanie wolałbym biały. 

Bardzo krótko trwa instalacja z płyty, Asasyn instalował się 15, gdzie One S czasami i 2 godziny mielił. Nawet podczas instalacji napęd chodzi przyjemnie cicho, a sama konsola to już W ogóle Jest prawie bezgłośna, trzeba się przybliżyć żeby coś usłyszeć, zobaczymy jak będzie podczas grania. 

Jaram się strasznie, choć już straciłem nadzieję, że dostanę dzisiaj paczkę, bo o 6 rano dalej nie zmienił się status przesyłki (a wczoraj sprawdzałem ze 100 razy tracking), ale kurier wpadł już o 10 także już luz. 

Miłej zabawy wszystkim! 

Opublikowano

Zapierdala? Chodzi jak na zwykłym one x. Ogólnie jestem mocno zawiedziony. Atmos dalej robi opóźnienie i trzeba przestawiać ręcznie na dts jak gierka nie ma atmos. Dash jest kupą. Ściąganie gierek dalej działa jak chce, chwilę leci 180mb/s, potem 15 min 20mb/s.

Na plus jedynie pad póki co, bo zmiana faktury zrobiła mega robotę. Tak samo matowe wykończenia.

Sama jakość wykonania konsoli 5o mistrzostwo świata. Jest malutka i śliczniutka