Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, lpcl napisał:

Dziwna akcja ale pilotem od lg mogę sterować w menu xboxa. Też tak macie? 

Coś konfigurowałeś, żeby to ustawić ? Jak wrócę do domu sprawdzę czy u mnie też to działa, bo byłoby to idealne rozwiązanie do odtwarzania filmów 

Opublikowano (edytowane)

Coś takiego jest w Samsungach, tzw. Pilot Uniwersalny, pojawia się nawet logo Xboxa w pasku z aplikacjami, gdy możemy podłaczyć w taki sposób też Xbox'a One i wtedy pojawi nam się ikonka tej konsoli.

xDXwZ1J.jpg

@madhunt3r

Edytowane przez MYSZa7
Opublikowano
2 minuty temu, madhunt3r napisał:

Ma ktoś tv samsunga? Jakie logo xboxa się pojawia na dole aplikacji?

Ja mam biały napis XBOX z logo na zielonym tle, ale podłączyłem do gniazda hdmi, do którego miałem do dziś podłączonego Xboxa One X.

Opublikowano
1 minutę temu, madhunt3r napisał:

Czyli na series x jest identyczne logo jak na one x na tv samsunga?

Ja w ogóle nie mam żadnego loga, nie rozpoznaje konsoli (tzn. nie wykrywa, że to Xbox, tylko "game console").

Opublikowano
2 minuty temu, madhunt3r napisał:

Czyli na series x jest identyczne logo jak na one x na tv samsunga?

Na tą chwilę wygląda, że tak. Potem odpalę One X i zobaczę czy coś się zmieni, czy pojawi się drugie logo, czy te się zmieni na czarne, bo mam obie konsole podłączone do jednego telewizora.

Opublikowano

Pierwszy zonk koledzy, wrzuciłem płytę z ninja gaiden 3 i nie jest kompatybilna. ;/

Rozumiem że nie wszystkie pudełkowe wersję będą kompatybilne? Jest jakaś lista czy coś?

Opublikowano
6 minut temu, Moldar napisał:

Sprawdzi ktoś tryb gry na samsungu? Jest u was opcja auto?

Jest, ale ja to wyłączam i ręcznie ustawiam wszystko. (pipi)icy dostaje przy tym komunikacie informującym o włączeniu trybu gry.

Opublikowano

No i mnie z dwa razy wywaliło Assassina. Nagle boom i czarny ekran.  Mam wrażenie, że coś z QR się nie lubi . Może jakieś choroby wieku dziecięcego?

Opublikowano
30 minut temu, funditto napisał:

Coś konfigurowałeś, żeby to ustawić ? Jak wrócę do domu sprawdzę czy u mnie też to działa, bo byłoby to idealne rozwiązanie do odtwarzania filmów 

Nie tylko ultra deep color coś tam włączyłem. Ale na xox też to miałem włączone a pilot nie działał. 

Opublikowano
4 minuty temu, czapa napisał:

Pytanie o wyłączanie konsoli. Da się wybrać uśpienie lub permanentne wyłączenie czy nadal trzeba wejść w opcje i za każdym razem zmieniać?

Pomimo ustawienia trybu instant on, jest w opcjach wyłączenie całkowite.

• Plusik 1
Opublikowano
11 minut temu, Wooyek napisał:

U mnie coś nie halo jest z padami, nie łączą się z konsolą, choć przed chwilą grałem i było okej. 

Wyłączyłem konsole, włączyłym znów i piz.da, nie łączy ich, tylko po kablu działają. 

A próbowałeś wyjąć baterie żeby wynegocjowało kolejny kanał bt? 

Opublikowano
12 minut temu, Wooyek napisał:

U mnie coś nie halo jest z padami, nie łączą się z konsolą, choć przed chwilą grałem i było okej. 

Wyłączyłem konsole, włączyłym znów i piz.da, nie łączy ich, tylko po kablu działają. 

Masz podłączony dysk zewnętrzny? Dwie osoby wspominały, że jakies problemy mieli.

Opublikowano
13 minut temu, Wooyek napisał:

Masz guziczki do parowania pad-konsola 

Opublikowano
2 minuty temu, Wooyek napisał:

Nic nie mam podłączone, przycisk który jest na konsoli, do parowania, jakby nie działał, wciskam go i przytrzymuje i nic, pad tylko miga. Po kablu działa. Wyciągnięcie baterii nic nie dało. 

Może zrób tą konfiguracje pada jeszcze raz w ustawieniach akcesoriów?