Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Wooyek napisał:

U mnie coś nie halo jest z padami, nie łączą się z konsolą, choć przed chwilą grałem i było okej. 

Wyłączyłem konsole, włączyłym znów i piz.da, nie łączy ich, tylko po kablu działają. 

Aktualizowales pada?

20 minut temu, Moldar napisał:

Ja coś źle patrzę? Tylko minuta na przechwycenie filmu w full hd?

Gdzieś chyba czytałem ze nagrywanie jest włączone nonstop(ostatnie 60minut w FHD) ale gdzieś można zmienić chyba na 4K, jeszcze się tym nie bawiłem.

Opublikowano

Loadingi gier, to w ogóle coś niesamowitego, kurła, 3-5 sekundy i już grasz, 2-3 minutowe poszły do lamusa. Ciekawe jak będzie z next-genowymi grami.

Opublikowano

Muszę powiedzieć, że ten auto hdr robi robotę, gram w h5 i obraz jest o wiele żywszy, normalnie na oledach w SD jest dosyć ciemno bo kiepsko świecą a z tym hdr jest naprawdę spoko. Tylko na razie moje astro po USB kiepsko brzmią, chyba spróbuję je podłączyć optykiem pod tv. 

Opublikowano (edytowane)

Aktualizowałem obydwa pady, wszystko działało, bo grałem w Horizona. Wyłączyłem konsole i już z padów jej włączyć się nie dało. A po włączeniu konsoli działają tylko po kablu, jak kabel wyciągnę to pad zaczyna migać i tyle. 

Czy jak przytrzymam przycisk do parowania na konsoli, to ta lampka powinna migać? Bo u mnie nic się nie dzieje. 

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano (edytowane)

Tak, ale tylko na kontrolerze lampka miga. 

27 minut temu, Emtebe napisał:

Dziwne, ja w ogóle nie musiałem parować pada. Skonfigurowałem konsolę z poziomu apki, potem pojawił się komunikat by nacisnąć guzik z logiem X'a na padzie i tyle. Pad działa.

Ja generalnie zrobiłem tak samo, ale coś przestało działać po wyłączeniu konsoli. 

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano
10 minut temu, Faka napisał:

Loadingi gier, to w ogóle coś niesamowitego, kurła, 3-5 sekundy i już grasz, 2-3 minutowe poszły do lamusa. Ciekawe jak będzie z next-genowymi grami.

Będzie podobnie i tyle. 

ale działa to kosmicznie, odpalenie KOXa + napisy i loadingi w Metro Exodus do momentu kiedy gramy to było jakieś 5minut  xD  a teraz można odpalić SEXa i Dooma Eternal do momentu grania w kilka sekund.

wooyek, jak ci miga dioda na padzie to nie masz go zsynchronizowanego z konsola. Na padzie przytrzymaj przycisk od synchronizacji jak zacznie migać to puszczasz, po czym naciśnij na konsoli również przycisk od synchronizacji (nie mylić z tym od napędu) i powinna zamrugać dioda na konsoli kilka razy do momentu połączenia z padem.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Daddy napisał:

wooyek, jak ci miga dioda na padzie to nie masz go zsynchronizowanego z konsola. Na padzie przytrzymaj przycisk od synchronizacji jak zacznie migać to puszczasz, po czym naciśnij na konsoli również przycisk od synchronizacji (nie mylić z tym od napędu) i powinna zamrugać dioda na konsoli kilka razy do momentu połączenia z padem.

No właśnie ten przycisk na konsoli, ten od synchronizacji, nad wejściem USB, nie pomyliłem go z tym od napędu jakby nie reaguje. :/

Nic no, teraz już nic nie zrobię, jutro rano będę dalej się bawił. 

Edytowane przez Wooyek
Opublikowano
25 minut temu, Faka napisał:

Ja na razie tylko AC valhalla sprawdziłem i wcale mi doopy nie urwaly. Czuje się, że są szybsze niż były generacje wstecz, ale o przełomie nie ma mowy, przynajmniej na przykładzie tej gry.

Opublikowano
8 minut temu, Wooyek napisał:

No właśnie ten przycisk na konsoli, ten od synchronizacji, nie pomyliłem go z tym od napędu jakby nie reaguje. :/

Nic no, teraz już nic nie zrobię, jutro rano będę dalej się bawił. 

Według tej mini instrukcji z pudełka najpierw musisz nacisnąć i przytrzymać guzik na konsoli a potem wcisnąć i przytrzymać guzik na padzie.

Opublikowano
3 minuty temu, creatinfreak napisał:

Czy to prawda, że w instant on ciągle chodzi wentyl? Jeżeli tak to lipa, bo w końcu go szlag trafi. 

Sprawdziłem teraz i u mnie chodzi cały czas, ale cichutko, dopiero jak przystawiłem twarz to poczułem jak wydmu(pipi)e powietrze.

Opublikowano (edytowane)

No jednak to nie będę siedział w instant on, bo jeszcze mi nawali rachunek na prąd :kaz:

Oszczędzanie energii i człowiek spokojny.

Edytowane przez Faka
Opublikowano
9 minut temu, Emtebe napisał:

Według tej mini instrukcji z pudełka najpierw musisz nacisnąć i przytrzymać guzik na konsoli a potem wcisnąć i przytrzymać guzik na padzie.

Tak też robiłem, bo czytałem co tam było napisane i też nic.