Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 08:23, kislawa napisał(a):

Są trzy proste rozwiązania: 1. Kup zestaw eneloopów - z ładowarka niech to będzie 100zł. 2. Kup play and charge - jakieś  120zł. 3. Kup tanich paluszków za 120 zł kupisz nawet 100 sztuk :D 

PS. Tak tanie akumulatorki też się sprawdzą, po prostu eneloopy są najbardziej wytrzymałe, mam kilka kompletów najstarszy ma z 8 lat i wciąż działa bez problemu. 

Rozwiń  

Play&charge to wydatek 99 złotych w euro z darmową dostawą do paczkomatu.

• Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 08:56, devilbot napisał(a):

Co do kultury pracy napędu CD to u mnie zależy od płyty, zainstalowałem wczoraj kilka gier i jedna płyta powodowała że chodził mega głośno. Sam napęd chyba też mega wolny bo dane zgrywa cała wiecznosc, np zwykłe ps4 instaluje dużo szybciej.

Pewnie m$ przyciął na napędach.

Rozwiń  

Na One X było podobnie. Napęd jest głośny przy instalacji gier, ale działa tylko wtedy i zaraz po włączaniu gry. Podczas grania nie jest już potrzebny.

Opublikowano

Nie kumam u mnie ac był zainstalowany w 10 min a yakuza jeszcze szybciej....  A to że płyta jest tylko na potwierdzenie że mamy oryginalna grę to już norma. Słyszę że miles morales na ps5 w formie kodu.... także przyzwyczajajcie się. Cieszcie się że jeszcze na xbox możecie gry odsprzedawać po przejściu. Xbox nie ma gorszego odtwarzacza to wina waszego neta. Konsola jednocześnie z instalacją ściąga dane z neta. Jak w przypadku ac macie 46 gb do ściągnięcia to się nie dziwie że to trwa u kogoś ze słabym netem. Offline tu nie pomoże bo gry bez patcha pod xsx nie ruszą (te z update) a gry np w bc są ściągane a płyta tylko jest na potwierdzenie że macie. Nic z 360 się nie instaluje z płyty. Może gry bez patcha z xbox one się instalują tego nie wiem nie mam takiej. Yakuza i AC wymagają patcha aby się uruchomić odpowiednio 46 gb i chyba 21

Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 07:14, ASX napisał(a):

Na, ale bodajże  16 listopada ma wyjść aktualizacja do MCC która doda m.in 120fpsow

Rozwiń  

Do mcc tak ale czy tam h5 też jest brane po uwagę, bo ostatnio jak patrzyłem to w mcc było tylko do h4?

Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 10:20, lpcl napisał(a):

Do mcc tak ale czy tam h5 też jest brane po uwagę, bo ostatnio jak patrzyłem to w mcc było tylko do h4?

Rozwiń  

Nie, tylko Halo MCC, Halo 5 zostaje po staremu

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 12.11.2020 o 10:21, ASX napisał(a):

Nie, tylko Halo MCC, Halo 5 zostaje po staremu

Rozwiń  

Tak myślałem, lipa chociaż i tak to już pewnie nikogo oprócz 5 osób na świecie nie interesuje. 

Jakoś wątpię czy oprócz kilku świrów ktoś kto kupił xsx to właśnie do grania w h5. ;)

Apropo zauważyłem glitcha w h5 na xsx tzn. jak grasz mecz i w trakcje naciśniesz na padzie przycisk xbox (ja tak robię jak sprawdzam godzinę) , to za moment gra się freezuje, postać gdzieś sobie lezie i tak po 5 sek. wraca do normy. To chyba jakiś błąd wstecznej, bo to jakoś emulowane jest na xsx cnie? 

Edytowane przez lpcl
Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 07:25, MYSZa7 napisał(a):

Na ten moment oprócz fake z dymem, to widać, że problem mają ludzie z napędem i jego kulturą pracy. Sam musze przetestować jakąś płytkę.

Rozwiń  

Na ten moment widać, że największy problem mają ludzie, którzy nie posiadają tej konsoli.  :master:

• Plusik 1
Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 10:58, Mike napisał(a):

Na ten moment widać, że największy problem mają ludzie, którzy nie posiadają tej konsoli.  :master:

Rozwiń  

Wrzucę jescze tu: 

Uwaga na redditach znaleźli rozwiazanie na niedziałające napędy. Wystarczy włożyć odwrotnie płytę. 

• Haha 1
Opublikowano

Dwa dnia z Series X za mną na szybko plusy i minusy.

Na plus

- SSD jezu jak to wszystko się tu wczytuje, zero zamuły

- Quick Resume, mega sprawa, akurat jestem jedną z tych osób co czasami gra nawet 2-3 gry, więc dla mnie bajka. 

- Kultura pracy, ciche to jak nie wiem co

- Dashboard w końcu śmiga jak szalony 

- 60 fps to cudowna sprawa, sprawdzałem też WD z RT i szczerze jak będą miał wybór zawsze dam 60 fps a RT tylko dla ciekawości zobaczę.

Na minus 

- menu tylko 1080p

- dalej długi instalowanie gier

- brak gier, które pokażą faktycznie prawdziwą moc sprzętu

• Plusik 4
Opublikowano

To wczytywanie ui to ciężko się przyzwyczaić, normalnie włączałem konsolę, szedłem zrobić herbatę albo coś innego a teraz jak żyć?

Opublikowano

Czy Wy tak macie ze wiatrak nawet po wyłączeniu konsoli cały czas się kręci?

Zostawiłem konsolę na InstantOn by pobierały się gry, a dziś patrzę że wiatrak ciągle działa, mimo tego ze gry się pobrały.

Opublikowano

Pierwsza konsola na premierę :xboss:

Drugi Xbox (bo chwilę miałem X360)

Najlepsze opakowanie konsoli ever!

Elegancki sprzęt do salonu 30latka

Idealnie pasująca do szafki RTV - szafka jakby czekała na XSX
Za(pipi)iste wykonanie konsoli i pada - czuć jakość premium.

Gampass odpalony, gry się instalują, urlop w pracy - tak można żyć.

Witam, po zielonej stronie mocy. Jaram się jak ksiądz na nowego ministranta i Przyjmę wszystkie zaproszenia do znajomych :yakubu:

• Plusik 4
  • Lubię! 2
Opublikowano

Dobra a powiedzcie u was XSX też ciepły jest nawet po dłuższym czasie nieużywania? Wczoraj w nocy wyłączyłem go po skończeniu grania i teraz obracałem klocka żeby zobaczyć numer seryjny i jakiś taki cieplutki (XOX też pamietam, że długo ciepło trzymał). 

Opublikowano

To samo było z XOX, w instant on konsola była ciepława. Tak szczerze to z premedytacją dałem oszczędzanie energii, koks bootował się ładną minutę-dwie, tutaj 20 sekund, więc nie ma o co drzeć szat.

Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 11:59, orion50 napisał(a):

Macie jakiegoś tipa jak skonfigurować net e konsoli żeby gry się ściągały pełna szybkością łączą ? Mam 600 Mbit, na kompie czasem leci 80 mb/s a na konsoli jak leci 10 to jest święto. SeX podłączony kablem. 

Rozwiń  

A masz coś odpalone w tle z gier? Jak coś ściagasz to najlepiej wyłączyć bo konsola wtedy ogranicza prędkości

Opublikowano
  W dniu 12.11.2020 o 09:19, adasiulko napisał(a):

Play&charge to wydatek 99 złotych w euro z darmową dostawą do paczkomatu.

Rozwiń  

I to jest zdecydowanie najlepsze rozwiązanie (sam mam i polecam).

P&C przeznaczone na Xbone także śmigają, więc można dostać ten zestawik jeszcze taniej.