Szymek 1 048 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 3 minuty temu, Komar napisał: I to jest zdecydowanie najlepsze rozwiązanie (sam mam i polecam). P&C przeznaczone na Xbone także śmigają, więc można dostać ten zestawik jeszcze taniej. no i trzeba pochwalic ze w zestawie jest kabel o dlugosci chyba 2.5 metra Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Teraz, Szymek napisał: no i trzeba pochwalic ze w zestawie jest kabel o dlugosci chyba 2.5 metra 180cm Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 18 minutes ago, orion50 said: Dzięki za tipa. Myślałem że gry offline nie powodują tego. Niestety jest olbrzymia różnica. Wczoraj miałem odpalone CoD w menu głównym, pobieranie szło koło 30 Mbps, wyłączyłem grę i od razu skoczyło do ponad 300. Przy okazji, XSX osiąga u mnie lepsze prędkości pobierania niż XOX, XOX zwykle pokazywał powyżej 200, XSX spokojnie ponad 300, widziałem też 400 coś. Nie wiem czy kwestia karty sieciowej czy dysku. 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 2 minuty temu, Mustang napisał: Niestety jest olbrzymia różnica. Wczoraj miałem odpalone CoD w menu głównym, pobieranie szło koło 30 Mbps, wyłączyłem grę i od razu skoczyło do ponad 300. Przecież tak było w poprzedniej generacji też. Cytuj
Mustang 1 743 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Nie pisałem, że nie było. Cytuj
zloto 737 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 3 godziny temu, devilbot napisał: Pewnie m$ przyciął na napędach. Wczoraj wrzucałem filmik na którym facet rozkręcał konsole co do śrubki i napęd w SeXie jest identyczny jak w OneX'ie. Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) Ogólnie po tych dwóch dniach narazie mam poczucie że nowej generacji brak, ok loadingi krótsze, ale i tak się niecierpliwe że są i wcale nie są super krótkie, ok konsola jest cicha, ale u mnie i tak stoi za ścianą więc xox czy ps4pro też nie słyszałem i w sumie jedyne co zauważyłem to tona danych do ściągnięcia i to że wszystko jest odrobine szybciej... i mam wrażenie że przez to że wszystko jest szybciej, to częściej się coś (pipi)ie -np. dziś QR w FM7 zrobiło hard reset konsoli. PS. Do 60 klatek się człowiek szybko przyzwyczaja, ale odkryłem że uczę się na nowo jeździć w FH4. edit: Podsumowując nie żałuje zakupu tylko czekam na coś co pokaże w końcu moc nowej generacji. Edytowane 12 listopada 2020 przez kislawa Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 5 godzin temu, u55r napisał: U mnie konsola działa póki co bez problemów. W napędzie kręci się płytka z Valhallą a a sama gra śmiga idealnie. Obecnie jestem na etapie poszukiwań słuchawek bezprzewodowych do Xboxa Series X. Może ktoś coś poleci tak w granicach do 8oo pln max. Steelseries Arctis 9x, chyba że planujesz PS5, to 7x, będą obsługiwać obie konsole. 1 1 Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 21 minut temu, Szymek napisał: no i trzeba pochwalic ze w zestawie jest kabel o dlugosci chyba 2.5 metra Dodać można, że pada można ładować nawet wtedy kiedy konsola jest całkowicie wyłączona, a ponadto wtyczka do pada ma diodę, która świeci w dwóch kolorach i informuje o naładowaniu pada. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 50 minut temu, bluber napisał: Dobra a powiedzcie u was XSX też ciepły jest nawet po dłuższym czasie nieużywania? Wczoraj w nocy wyłączyłem go po skończeniu grania i teraz obracałem klocka żeby zobaczyć numer seryjny i jakiś taki cieplutki (XOX też pamietam, że długo ciepło trzymał). Moj to dość chłodny pomimo ze był przez ostatnie 3 godziny wyłączony za to wiatrak nonstop się w nim kręci xD Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 46 minut temu, bluber napisał: Dobra a powiedzcie u was XSX też ciepły jest nawet po dłuższym czasie nieużywania? Wczoraj w nocy wyłączyłem go po skończeniu grania i teraz obracałem klocka żeby zobaczyć numer seryjny i jakiś taki cieplutki (XOX też pamietam, że długo ciepło trzymał). U mnie zimna, ale w sumie wentylator cały czas sobie lekko dmucha. Tylko ja mam ustawioną nieoszczędną opcję wyłączania/usypiania konsoli - nie wiem czy to od tego zależy. Ktoś wie czy przy tej bardziej oszczędnej/eko opcji quick resume nadal działa? Czy wszystkie gry już się wtedy wyłączają? Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 3 minuty temu, MBeniek napisał: U mnie zimna, ale w sumie wentylator cały czas sobie lekko dmucha. Tylko ja mam ustawioną nieoszczędną opcję wyłączania/usypiania konsoli - nie wiem czy to od tego zależy. Ktoś wie czy przy tej bardziej oszczędnej/eko opcji quick resume nadal działa? Czy wszystkie gry już się wtedy wyłączają? QR jak już działa to działa nawet jak listwę wyłączysz. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) Jak wiatrak sie caly czas kreci to mogliby pomyslec o oczyszczaniu powietrza z pylu PM. Dodatkowy filtr do srodka i mieszkanko z czystym powietrzem Duzej roznicy w budowie nie ma. Edytowane 12 listopada 2020 przez sajmon34 1 Cytuj
thx87 3 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Działa wam nadal Quick Resume? U mnie działało to do wczoraj do południa. Do teraz gry Gears 5 czy FIFA 21 nie ładują się w tym trybie. Cytuj
MatekDM 1 299 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 1 minutę temu, thx87 napisał: Działa wam nadal Quick Resume? U mnie działało to do wczoraj do południa. Do teraz gry Gears 5 czy FIFA 21 nie ładują się w tym trybie. Tak, cały czas działa. Fallen Order, Wiedźmin 3, FIFA 21 czy WD: Legion nie mają z tym problemu Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Prawda jest taka ze musi wyjść jeszcze kilka aktualizacji zanim to wszystko będzie śmigać jak należy. Cytuj
Ins 5 757 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Ktoś wie czy jest planowy jakiś bezprzewodowy headset na jedno ucho, służący tylko do gadania? Coś w tym stylu: Ewentualnie czy jest jakaś dobra przejściówka na zwykłą słuchawkę bluetooth od telefonu. Cytuj
Figuś 21 174 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 2 minuty temu, Ins napisał: Ktoś wie czy jest planowy jakiś bezprzewodowy headset na jedno ucho, służący tylko do gadania? Coś w tym stylu: Ewentualnie czy jest jakaś dobra przejściówka na zwykłą słuchawkę bluetooth od telefonu. O jezu jakby coś takiego zrobili to bym całował stopy, tych słuchawek mi brakowało na PS4 i XO Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Steelseries Arctis 9x, chyba że planujesz PS5, to 7x, będą obsługiwać obie konsole. 1. Arctisy 7X beda dzialaly tez na PS5? Bo na ich stronie jest napisane, ze kompatybilne z xsx, xo, pc, androi i nintendo. 2. Da sie je gdzies wyrwac w Polsce czy tylko z ich oficjalnej strony? Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 SteelSeries Arctis 7x działają z Xboxem SteelSeries Arctis 7p działają z Playstation Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Wg tego co jest napisane na stronie steelseries 7x są kompatybilne dla Series X i PS5. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 12 minut temu, Koleś88 napisał: 1. Arctisy 7X beda dzialaly tez na PS5? Bo na ich stronie jest napisane, ze kompatybilne z xsx, xo, pc, androi i nintendo. 2. Da sie je gdzies wyrwac w Polsce czy tylko z ich oficjalnej strony? Są kompatybilne z xem Ps5 i switchem, a P nie są. Obecnie tylko oficjalna strona, nie widziałem ich nigdzie. Zamówiłem ale cos długo idą ;/. Wysyłka free i 15% rabatu można wygooglować . Cytuj
Oski918 63 Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 Dziś dotarła do mnie konsolka. Póki co czekam na aktualizacje wszystkiego pod series x, ale uruchomiłem już The Evil Within 2 z odblokowanymi klatkami i jestem pod wrażeniem jak gra zyskała na płynności. Diametralna różnica, a przesiadłem się z ONE X. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. LiŚciu 1 331 Opublikowano 12 listopada 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 12 listopada 2020 (edytowane) Przez ostatnie kilka miechów byłem nazywany "klapreskim nasieniem" czy jakoś tak ale wziałem XsX i po prawie 3 dniach zabawy jesem mega oczarowany sprzętem. Wszystko tu jest, od wyglądu pudła i spakowania, wyglądu samej konsoli, poprzez kulture pracy po gry wreszcie w 4k! Konsola jest niesamowita. Quick Resume to coś rewelacyjnego - ja sobie gram w Ori ale wpadam córka i chce w kulki (Peggle) to wtedy dwa naciśnięcia i strzelamy kulkami, poezja. Plus: - delivery (głównie XAA) - konsola (wygląd i kulturka pracy) - GamePass ryje garnek (wiele gier nie ograłem bo brak czasu albo były to exy dla X-a) - szybki dash - pad mega wygodny - SSD Na razie jestem w cholere zajarany!!! Edytowane 12 listopada 2020 przez LiŚciu 13 2 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 12 listopada 2020 Opublikowano 12 listopada 2020 6 minut temu, LiŚciu napisał: Przez ostatnie kilka miechów byłem nazywany "klapreskim nasieniem" czy jakoś tak Myślę, że znalazłoby się kilka mniej przychylnych określeń. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi