Michał102 870 Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 Oki, dzięki za wyjaśnienie Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 listopada 2020 Opublikowano 15 listopada 2020 29 minut temu, Michał102 napisał: Oki, dzięki za wyjaśnienie Niekoniecznie zaporosić, przez tą aplikację też możesz wysłać zgłoszenie i po kilku dniach cię przyjmują. Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kosmos 2 712 Opublikowano 15 listopada 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 15 listopada 2020 (edytowane) Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo wyglądało to rewelacyjnie. Potem, że to chyba najcięższa konsola, jaką trzymałem, choć mogę się mylić. Podłączyłem sprzęt i zacząłem pobieranie giereczek. Na pierwszy ogień FH4 (grałem dużo na PC, ale zawsze wolałem konsolę). No i cóż...fury wyglądają wręcz fotorealistycznie. Jazda po wodzie, odbicia, tryb foto, widoczki, balony na niebie. Coś pięknego. Potem Gears 5. Pierwszy akt od razu ukończony i za chwilę zabieram się za drugi. Bardzo fajnie się strzela, starcia trzymają w napięciu, choć w fabułę raczej nie chce mi się zagłębiać. W przerwach między tymi tytułami Tetris Effect i F1 2019. F1 jak F1 – po prostu bardzo lubię tę serię. Ale tetris mnie mega zaskoczył. Majstersztyk. Te animacje, zmieniające się grafiki, coś cudownego. Gra cieszy oko i zachwyca. Sprawdziłem jeszcze Wieśka w 60 FPS. Bardzo przyjemnie ponownie zanurzyć się w tym świecie. Niewykluczone, że skończę raz jeszcze. W kolejce Ori x2, Halo, Doom Eternal, Westeland 3 i wiele innych tytułów, na które zabrakło miejsca na dysku, aby trzymać je jednocześnie. No a przecież w grudniu wlatuje Cyberpunk (jak nie przełożą XD). Wybór gier i prokonsumenckie podejście Microsoftu to moim zdaniem systemseller. Na wielki plus kultura pracy. Konsoli praktycznie w ogóle nie słychać. Trzeba przyłożyć ucho, żeby wsłuchać się w pracę wentylatora. Trochę się grzeje, ale z tym się liczyłem. Zapomniałem już, co to loadingi. Gry uruchamiają się błyskawicznie i to głównie pod kątem kultury pracy i wygody grania mamy do czynienia z next genem. Jakieś minusy? No brak mocarnego exa na początek. Ale myślę, że o gry możemy być spokojni. Z niecierpliwością czekam, chociażby na Medium. Poza tym trochę niepokojące są błędy opisywane na redditcie. U mnie pod kątem sprzętu chyba wszystko jest ok. Sprawdzałem czarną listę gier, które ponoć wyłączają konsolę i nie mam żadnych problemów. Jedynie Fight Night Champion zawiesił mi się po walce (cały system konsoli działał, ale gra nie ruszała). Jednak mam nadzieję, że to sprawa kiepskiej optymalizacji. No i przydałaby się opcja "całkowicie wyłącz konsolę" w tym prostym menu, bo ukryta jest w ustawieniach. Ogólnie jest zayebiście. Może ta szybka praca konsoli to detal, ale serio wróciła mi radość z grania. Po prostu chcę mi się włączać Xboxa i grać codziennie. Nie miałem tak od BoTW na Switchu. Czuję, że to będzie piękna generacja. Spoiler Wierzę w markę i tyle Edytowane 15 listopada 2020 przez Kosmos 20 2 1 Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 W dzień premiery tylko w samym UK poszło 155tys. Xboxów, dla porównania XO potrzebował dwóch dni na 150tys. a dla XSX/SS było problemem to że konsol zaraz zabrakło po wystartowaniu preorderów we wrześniu. 2/3 sprzedanych konsol to XSX Brawo Panie Spencer 1 Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 'Przekartkowałem' tematy na forum pierwszy raz od premiery. Nie ma czasu, trudno oderwać się od konsoli. Ostatni raz takie parcie na granie miałem przy kupnie PS3 w zestawia z Uncharted i MotorStorm. Teraz chyba jest nawet lepiej. I o dziwo - gram w gry, choć podobno nie ma gier na XBOXa. W połączeniu z GP dla kogoś kto przesiada się z konsol Sony i/lub ma większe zaległości, to jest nie do ogrania. Narazie skończyłem pierwsze Ori i gram w Forze Horizon 4 (na Oled'zie ), zaraz zaczynam Gearsy 5, a w kolejce kolejne kilkadziesiąt gier. 4 Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 16 listopada 2020 Autor Opublikowano 16 listopada 2020 taka mała porada dla nowych graczy ekosystemie xbox - nie dacie rady ograć wszystkich interesujacych was gier w gamepassie, jest ich zbyt dużo. Jest to też jedyna wada gamepassa 1 1 2 Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Ja odpuszczam stare części Gearsów, Halo, Forzy. Może kiedyś. 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Może wam się przyda chłopaki 1 1 Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) Włączyłem teraz konsole i dopiero mi się zaczął ściągać patch do SnowRunnera. Konsola była wyłączona w trybie Instant on, nie powinno się to ściągać samo w tym trybie na wyłączonej konsoli? Edytowane 16 listopada 2020 przez Wooyek Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 a masz ustawione, żeby robiło update gierek? Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Tak, być może, że ten patch się pojawił właśnie jak włączyłem konsole, wpisy na Twitterze były bardzo 'świeże' Przy okazji właśnie rozładował mi się pad, ok 25h Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 2 godziny temu, Aleks napisał: Ja odpuszczam stare części Gearsów, Halo, Forzy. Może kiedyś. Serię FM rozumiem ale nie ograć pudzianów i halo? Tym bardziej wszystko w GP Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 3 godziny temu, Aleks napisał: Ja odpuszczam stare części Gearsów, Halo, Forzy. Może kiedyś. To chociaż Sunset Overdrive spróbuj, bo jak ominiesz te gry to wiesz co Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Wooyek napisał: Włączyłem teraz konsole i dopiero mi się zaczął ściągać patch do SnowRunnera. Konsola była wyłączona w trybie Instant on, nie powinno się to ściągać samo w tym trybie na wyłączonej konsoli? Czy SR distal jakiegos patcha pod nowa generacje? Czy jest boost do 60fps? Edytowane 16 listopada 2020 przez eX4cT_PL Cytuj
Mike 97 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 5 minut temu, eX4cT_PL napisał: Czy SR distal jakiegos patcha pod nowa generacje? Czy jest boost do 60fps? Dalej 4k z lockiem na 30fps. Patch pewnie w związku z SP2 mającym dziś premierę. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 10 minut temu, Mike napisał: Dalej 4k z lockiem na 30fps. Patch pewnie w związku z SP2 mającym dziś premierę. słabo Cytuj
Oski918 63 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 (edytowane) Taka ciekawostka, nie wiem czy ktoś wstawiał: przesunięcie Halo jak widać mocno namieszało. Kody ważne do 31.12.2020, po wejściu na wspomnianą stronę można je wklepywać z informacją, ze gra wyjdzie dopiero w 2021 i wtedy będzie można skorzystać bonusów. Edytowane 16 listopada 2020 przez Oski918 Cytuj
czarek250885 320 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 4 godziny temu, Fanek napisał: Może wam się przyda chłopaki Też chciałem to wrzucić, ogólnie gościu spokojnie wszystko omawia, więc warto posłuchać. Pewnie kilka osób kupiło ten tv przed rozpoczęciem nowej generacji. Cytuj
Wooyek 1 130 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 41 minut temu, eX4cT_PL napisał: Czy SR distal jakiegos patcha pod nowa generacje? Czy jest boost do 60fps? Nie dostał, ale na Twitterze, na pytanie czy będzie patch do nowej generacji, powiedzieli, że coś więcej będą mogli powiedzieć w przyszłości, także nie wykluczone, że coś tam w planach mają. 1 Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 32 minuty temu, Oski918 napisał: Taka ciekawostka, nie wiem czy ktoś wstawiał: przesunięcie Halo jak widać mocno namieszało. Kody ważne do 31.12.2020, po wejściu na wspomnianą stronę można je wklepywać z informacją, ze gra wyjdzie dopiero w 2021 i wtedy będzie można skorzystać bonusów. No ja już kilka kodów mam wklepanych i od razu zacznę infinte z bonusami Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 3 godziny temu, maciekww28 napisał: Serię FM rozumiem ale nie ograć pudzianów i halo? Tym bardziej wszystko w GP Jeśli nie będzie w co grać, to się wróci do starszych części. Chyba, że po najnowszych odsłonach będę chciał więcej, to zacznę serie od początku. 2 godziny temu, Rozi napisał: To chociaż Sunset Overdrive spróbuj, bo jak ominiesz te gry to wiesz co Sunset jest na liście. Cytuj
Donatello1991 1 424 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 No i jak to jest, że może być problem z kupnem Xboxa przez kilka miesięcy? Tak byli niby przygotowani. Żenada. 7 Cytuj
Lokomotywa 371 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 u nas w lesie raczej kupimy Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 Chociaż jeden plus kraju plejszteszona że Xboxów mamy dużo. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi