Lokomotywa 371 Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 jak się kapną że PS5 nie kupią nigdzie tego 19 listopada to różnie może być xD Cytuj
Gość Opublikowano 16 listopada 2020 Opublikowano 16 listopada 2020 28 minut temu, Donatello1991 napisał: No i jak to jest, że może być problem z kupnem Xboxa przez kilka miesięcy? Tak byli niby przygotowani. Żenada. xD Jak nie ma problemu z dostepnością, to "nikt nie chce Xboksów". Jak zaczyna brakować to "żenada, nieprzygotowani" xd Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) Stoję przed następującym wyborem : play and charge do jednego pada czy zestaw akumulatorów z ładowarką. Cena bardzo podobna i zastanawiam się czy dużo lepsze nie są akumulatory bo zawsze jedne baterie wymieniasz na drugie i grasz bezprzewodowo a do tego 2 zestawy mogą obsłużyć 2 pady. Jakieś rozsądne argumenty za Play and charge od MS? Jeżeli akumulatory to jakie? Przymierzam się do tego https://allegro.pl/oferta/ladowarka-baterii-aa-aaa-4x-akumulatorki-aa-2000-9083556507?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_ELKTRK_PLA_RTV+i+AGD&ev_adgr=Sprzęt+audio,+satelitarny+oraz+słuchawki&gclid=Cj0KCQiA48j9BRC-ARIsAMQu3WRCCpnI-ZNDa4M-v25zjI_TzOi8YmqBqjhMj9NBz8PKM1SJ3FTVBgcaAu44EALw_wcB bo jeszcze fajna opcja ładowarka pod baterię aaa i aa więc dwa typy akumulatorków można kupić. Edytowane 17 listopada 2020 przez Xoltro Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Akumulatorki najlepsze, spokojnie pograsz 20 godzin na jednym ładowaniu, później podmianka i grasz dalej. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Pada z play&charge można ładować podłączonego do konsoli, która jest wyłączona całkowicie. A na jednym ładowaniu pociągnie raczej dłużej niż para akumulatorów. Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Może i pociągnie dłużej ale w ogóle mnie to nieprzekonuje. Dopóki akumulatory wytrzymają około 20 godzin podczas grania to nie widzę sensu Play and charge. Chyba że akumulatory trzymają 4 godziny w co wątpię bo baterie fabryczne trzymają mi cały tydzień gdzie gram po 4 godziny dziennie i jest dalej dość dużo baterii Cytuj
benito82pl 197 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Gdzie mozna kupić dolby atmos? Bo na konsoli tego nie widze tzn mam apke i darmowego triala i chce kupic pelna wersję i nigdzie tego nie ma? Cytuj
Basior 1 084 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 3 minuty temu, benito82pl napisał: Gdzie mozna kupić dolby atmos? Bo na konsoli tego nie widze tzn mam apke i darmowego triala i chce kupic pelna wersję i nigdzie tego nie ma? Tam gdzie jest trial jest opcja za 79,99. Może jak jest trial to trzeba poczekać aż się skończy? Btw. @Figuś pisał, że podpiął słuchawki od PS5 do XSX i też spróbowałem. Nawet działają . Na razie nie chce mi się kupować nowych, ale pytanko - jak rozumiem nie podepnę ich zdalnie? Tylko kablu? I jak rozumiem to normalne, że przycisk ściszania/zgłaśniania nie działa na XSX? Druga sprawa - Dolby Vision jest gdzieś do zobaczenia w gierce? Czy to dopiero ma być w nowym roku? 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Nie widzę nigdzie danych do play and charge do series X, ale ten do one ma 1400 mah 3.0 V. Jeden paluszek ikea ladda 2450 mAh. Nie wiem jak ten play and charge dłużej trzyma, magia. 1 Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 1 minutę temu, 20inchDT napisał: Nie widzę nigdzie danych do play and charge do series X, ale ten do one ma 1400 mah 3.0 V. Jeden paluszek ikea ladda 2450 mAh. Nie wiem jak ten play and charge dłużej trzyma, magia. Magia. Teraz to już jestem pewny żeby nie brać Play and charge w takim razie. Chyba że to kwestia wyśmienitej optymalizacji. W takim razie szukam sposobu jak to podłączyć do Junkersa, oszczędność pieniędzy będzie zauważalna. Cytuj
adasiulko 201 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 5 minut temu, Xoltro napisał: Może i pociągnie dłużej ale w ogóle mnie to nieprzekonuje. Dopóki akumulatory wytrzymają około 20 godzin podczas grania to nie widzę sensu Play and charge. Chyba że akumulatory trzymają 4 godziny w co wątpię bo baterie fabryczne trzymają mi cały tydzień gdzie gram po 4 godziny dziennie i jest dalej dość dużo baterii Spoko, ja lubię to rozwiązanie i korzystam od kiedy mam Xboxa One. Nawet gdyby pad mi się rozładował to mam drugiego, który zawsze jest naładowany. Jak ktoś ma jednego pada to rzeczywiście akumulatorki mogą być lepsza opcją, bo nie zawsze człowiek pamięta żeby patrzeć na wskaźnik naładowania i ewentualnie podłączyć do ładowania. 1 Cytuj
Xoltro 32 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 8 minut temu, adasiulko napisał: Nie wiem jak wywalić to cytowanie. Obsługa forum na telefonie to żenada. Mam jakąś ładowarkę do aku stara kupię do niej te eneloopy cztery to raczej nie powinno się zbytnio gryźć Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Ma ktoś podłączonego sebiXa przez HDMI 2.1 i puszcza przez eArc Dolby Atmos? U mnie dźwięk co 3 sekundy robi "skip" i nie wiem czy to wina belki, czy tego zabugowanego klamota od sony (xh90). Jak złącze ustawiam na 4k60 to działa jak złoto. Cytuj
Bzduras 12 531 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 37 minut temu, Xoltro napisał: Nie wiem jak wywalić to cytowanie. Obsługa forum na telefonie to żenada. Na przyszłośc: odświeżasz zakładkę, tapasz palcem w edytor posta i zamiast pisać naciskasz guzior "Wyczyść zawartość". Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Ma ktoś podłączonego sebiXa przez HDMI 2.1 i puszcza przez eArc Dolby Atmos? U mnie dźwięk co 3 sekundy robi "skip" i nie wiem czy to wina belki, czy tego zabugowanego klamota od sony (xh90). Jak złącze ustawiam na 4k60 to działa jak złoto.Ja mam. Wszystko u mnie gra. Oprócz tego, że jak gram w gierki bez atmos po wyłączeniu czegoś z atmos, to muszę ręcznie zmieniać w opcjach na dts bo inaczej mam laga dźwięku, a i tak często potrzebny jest dodatkowo restart konsoli bo zaczynają się jakieś trzaski. W one x tego nie było, więc pewnie kwestia softu. EDIT. Chyba źle Cię zrozumiałem, ja mam do belki xbox podpięty. Jak mam do tv i z niego przez belkę idzie dźwięk to laga mam kosmicznego. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał: Jak mam do tv i z niego przez belkę idzie dźwięk to laga mam kosmicznego. U mnie się tak dzieję jak ma ustawione Dolby Digital na wyjściu, na DTS jest git, Konsola podpięta do TV i z TV optykiem do belki Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Optyk nie da atmos, także odpada. Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) Ale przez belkę nie puści 4k120. U mnie jest xsx do hdmi 2.1 w tv i przez eArc belka z atmosem, widocznego laga brak. Ale jest skipping dźwięku w trybie 4k120 - przy Atmos, w dis czy dd jest ok. Edytowane 17 listopada 2020 przez kislawa Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 No 120 nie puści na tą chwilę, ale ja zawsze stawiam na grafikę, więc 120 nigdy nie zobaczę tak naprawdę w tej generacji. Niby jest opcja, że to się zmieni po aktualizacji softu w soundbar, bo niby są 3 wyjścia hdmi 2.1. Ale niestety samsung to stan umysłu, więc zobaczymy. Na forum av niektórym działa 120/4k, ale nie daje hdr wtedy. Coś jest zesrane. Cytuj
kislawa 548 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Teraz, PiPoLiNiO napisał: No 120 nie puści na tą chwilę, ale ja zawsze stawiam na grafikę, więc 120 nigdy nie zobaczę tak naprawdę w tej generacji. Niby jest opcja, że to się zmieni po aktualizacji softu w soundbar, bo niby są 3 wyjścia hdmi 2.1. Ale niestety samsung to stan umysłu, więc zobaczymy. No ok ale ja pytam właśnie o tryb 4k120 więc twoja odpowiedź troche nie na temat. Ja mam hw q90r i tam max 4k60 puszcza. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 No tak tak, wiem. Ale mogę Ci później podłączyć bezpośrednio do tv i sprawdzić czy zacina 1 Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 No podłączyłem, oprócz laga w uj na atmos, wszystko działa jak trzeba w warzone i nic nie tnie. 1 Cytuj
bluber 1 183 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Wszyscy, którzy narzekali na brak Quick Resume w Forzie Horizon 4 - wyszedł patch i mi działa czy to w trybie online czy solo. Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Tak tak, piszemy to od kilku dni, śmiga elegancko, zrywa połączenie z sesja online co oczywiste ale FH4 jest jeszcze szybsza, prędkość działania tej gry to bym do Super Nintendo porównał. Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Dobra, jako że dzięki koledze wyżej, odpaliłem pierwszy raz 120hz to mogę się wypowiedzieć. Najlepiej krótko.JE BAĆ.Jak ktoś nie miał styczności z monitorami 144hz i mocnym pc, to może i się tym podjara, ale na konsoli nie ma to totalnie żadnego sensu. Warzone w tym trybie raz, że jest solidnie zgwałcony graficznie, a dwa, i tak nie trzyma tych 120fps. Więc dla mnie to jest totalny przerost formy nad treścią. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi