blantman 5 780 Opublikowano 17 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2020 Godzinę temu, u55r napisał: A czy da się zrobić kopię zapasową save file. Gram w Valhalle i podobno jest problem ze znikaniem zapisu więc chciałbym zrobić backup na pendrive. To rób dwa sejwy blisko siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Rapuch 0 Opublikowano 17 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2020 (edytowane) Witam Mam problem z funkcją HDR w moim TV ( TCL U55C7026 ). Konsola informuję, że funkcja HDR nie jest obsługiwana, a telewizor posiada HDR. Dodam, że w samych ustawieniach TV nie ma absolutnie nigdzie opcji ustawienia lub włączenia tej funkcji (dziwne). Czy ktoś może posiada ten model telewizora i mógłby sie wypowiedzieć. Może to jest rzeczywiście wina TV albo ja o czymś nie wiem Jeszcze jedno pytanko dotyczące samej konsoli. Podłączona jest do listwy. Gdy wyłączę listwę i włączę ja ponownie to w konsoli załączają się wentylatory ( działają przez jakieś 5 minut ) nawet jak jest wyłączona. Czy to normalne ? Edytowane 17 listopada 2020 przez Rapuch Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 17 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2020 Może w opcjach TV musisz włączyć rozszerzony zakres kolorów tak jak w TVkach LG. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lokomotywa 371 Opublikowano 17 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 17 listopada 2020 kupił ktoś Series S na forum? jestem ciekaw wrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza
Rapuch 0 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 29 minut temu, Daddy napisał: Może w opcjach TV musisz włączyć rozszerzony zakres kolorów tak jak w TVkach LG. Problem rozwiązany. Nie miałem opcji rozszerzenia kolorów ale podłączyłem konsole do innego portu HDMI i w TV nagle pojawiła się opcja włączenia HDMI 2.0. Szczerze to nie mam pojęcia co ta opcja daje ale sprawiła, że konsola wykryła HDR i dała informacje, że ta funkcja bedzie dostępna w grach haha. Wcześniej nie miałem w ogóle takiej opcji w TV co jest dziwne, ponieważ podłączałem pod rożne porty. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 @Rapuch To normalne, po włączeniu zasilania konsola sprawdza/pobiera aktualizacje gier/aplikacji/systemu Cytuj Odnośnik do komentarza
benito82pl 196 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 (edytowane) Chopy jak wygląda sprawa dzielenia kont z jednym znajomym. 1. Mając konto a (jako glowne) i grając na nim, nie wyloguje mnie kiedy ktos z konta b bedzie pobierał gry? 2. Konto b kupilo sobie gre czy konto a bedziie miało do niej dostęp? Edytowane 18 listopada 2020 przez benito82pl Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 - Ty na swojej konsoli ustawiasz jego konto jako domowe, a on na swojej ustawia twoje jako domowe - usuwacie te konta z konsol - każdy loguje się i gra na swoim - profit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 406 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 1. Jeżeli użytkownik konta A ma na swojej konsoli konto B z ustawioną konsolą domową to nie ma potrzeb w ogóle logowania się na konto B 2. Tak Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 Robiliście kalibrację TV według tych podpowiedzi z konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 (edytowane) Ja robiłem kalibrację HDR. Edytowane 18 listopada 2020 przez MYSZa7 Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 9 minut temu, SetoPL napisał: Robiliście kalibrację TV według tych podpowiedzi z konsoli? Robiłem tylko kalibrację HDR, wcześniej miałem już dobrze ustawiony sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 Czy po tej całej kalibracji w konsoli wyłączyliście dynamiczne mapowanie tonów w TVku? Powiem Wam, że HDR to złoto jak jest dobrze zrobiony, ale niech mnie chuy ile z tym jest roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 Wszystkie upłynniacze w TV powinny być wyłączone Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 2 godziny temu, 20inchDT napisał: - Ty na swojej konsoli ustawiasz jego konto jako domowe, a on na swojej ustawia twoje jako domowe - usuwacie te konta z konsol - każdy loguje się i gra na swoim - profit ale po co usuwać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 767 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 Ja miałem wcześniej ustawiony TV według RTINGS, tryb gra i wszystko wyłączone. Zastanawiam się tylko czy zmieniać to i robic według tych zalecanych od MS. Hdr i tak nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 312 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 29 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Czy po tej całej kalibracji w konsoli wyłączyliście dynamiczne mapowanie tonów w TVku? Powiem Wam, że HDR to złoto jak jest dobrze zrobiony, ale niech mnie chuy ile z tym jest roboty. Vincent z hd TV opisywał tą opcje mapowania i to jak najlepiej ustawić Series X pod LG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 406 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 21 minut temu, bluber napisał: ale po co usuwać? Żeby miał pewność, że kolega nie zaloguje się przypadkiem na drugie konto podczas jego partyjki online. Chyba wtedy wywala użytkownika na drugiej konsoli z gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 41 minut temu, bluber napisał: ale po co usuwać? a po co ma zostać i kolega ma miec możliwosc czytania jego wiadomosci, albo kupowania z jego konta? Better safe than sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 To niezłych kolegów macie xD Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 Teraz, bluber napisał: To niezłych kolegów macie xD Jesteś taki przewidywalny, wiedziałem, że to napiszesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 (edytowane) niesamowite, jak znacznie ten nowy pad jest lepszy od poprzedniego, z xone, pomimo powierzchownie małych zmian. ta faktura pod padem i na triggerach, zrezygnowanie z "błyszczących" elementów - bumperów i triggerów (triggery są teraz idealne), lekko zmnieniona bryła, taka pierdoła jak przycisk share, no i jakoś lepiej działające przyciski, z bumperami na czele, które jakoś lepiej klikają... sam pad wydaje się lepiej wykonany/spasowany, chociaż tragedii wcześniej nie było - było ok. tego nie widać na zdjęciach w necie, trzeba mieć porównanie i wcześniej korzystać z pada od one Edytowane 18 listopada 2020 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 146 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 No u mnie trochę gorzej leży w łapskach przez te niewiele mniejsze gabaryty jedyny minus dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
thx87 3 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 W moim przypadku lewa gałka jakby już się trochę wyrobiła. Chodzi o to ze jak dam ja maksymalnie do przodu i przesune w lewo i w prawo , to nie przechodzi to płynnie tylko czuć taki mocny uskok, jakby wgłębienie. Ewentualna wysylka pada do ms to tylko sam pad bez konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
BuRRRza 43 Opublikowano 18 listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 listopada 2020 9 minut temu, thx87 napisał: W moim przypadku lewa gałka jakby już się trochę wyrobiła. Chodzi o to ze jak dam ja maksymalnie do przodu i przesune w lewo i w prawo , to nie przechodzi to płynnie tylko czuć taki mocny uskok, jakby wgłębienie. Ewentualna wysylka pada do ms to tylko sam pad bez konsoli? Tak, kiedyś wysyłałem i bez problemu, ale musiałem długo dosyć czekać na przysłanie nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi