Faka 3 992 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 No logo Xboxa trzymasz trochę dłużej i wyskakują Ci opcje wyłączenia konsoli, kontrole etc. Cytuj
Emtebe 2 550 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 (edytowane) No tak, i tam jest opcja wyłączenia. Ale działa tak jak ustawiliśmy w opcjach zasilania. Albo wyłącza całkowicie albo stand by. Nie można tego wybrać w locie. PS. Jak sparować słuchawki bluetooth z Xboxem? Edit: Ok, wyczytałem, że się nie da, bo konsola nie ma bluetootha Edytowane 20 listopada 2020 przez Emtebe Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 20 listopada 2020 Opublikowano 20 listopada 2020 A któraś konsola sama z siebie pozwala parować? Poza nielicznymi przypadkami słuchawek nie. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Zakupił ktoś z forumowiczów wogóle XSS? Mógłby coś naskrobać ogólnie o pracy konsoli, jak sie nagrzewa i jak gierki chodzą. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Forumku, przeglądam sobie listę promek na XBL i zrobiłem listę gier które mnie interesują. Jak mogę sprawdzić które z nich mają cross-buy konsola <-> PC? Cytuj
Bzduras 12 532 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: Jak mogę sprawdzić które z nich mają cross-buy konsola <-> PC? Crossbuy mają gierki ze znaczkiem Play Anywhere. 1 Cytuj
messer88 6 480 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Godzinę temu, drozdu7 napisał: Zakupił ktoś z forumowiczów wogóle XSS? Mógłby coś naskrobać ogólnie o pracy konsoli, jak sie nagrzewa i jak gierki chodzą. chyba @Bigby jeśli się nie mylę Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Nie, na razie sobie odpuściłem. Cytuj
Emtebe 2 550 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 (edytowane) 3 godziny temu, messer88 napisał: Zakupił ktoś z forumowiczów wogóle XSS? Mógłby coś naskrobać ogólnie o pracy konsoli, jak sie nagrzewa i jak gierki chodzą. chyba @Bigby jeśli się nie mylę Może @Meanthord się wypowie? PS. Czy Cyberpunk na XSX od razu będzie miał wsparcie nextgenów czy trzeba będzie na łatkę czekać? Edytowane 21 listopada 2020 przez Emtebe Cytuj
Lipa 512 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Będzie trzeba czekać na łatkęJest w tej xboxowej aplikacji jakiś Store jak w apce z ps5, czy tylko z poziomu konsoli można przeglądać sklepik? Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Niestety w apce nie ma sklepu. Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Propsy za pada, bo jest bardzo dobry Fajny krzyżak i precyzyjny ruch gałek, do tego przyjemnie leży w dłoni Przyciski x, y, a, b chodzą jak należy i mają niski skok, przez co szybkie ich wciskanie nie sprawia żadnego problemu Testowane na Hadesie Cytuj
Gość Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Nie mam porównania do analogów w DualSense, ale w porównaniu z DS4 analogi pada od XSX to inna liga - idealny opór, precyzja. Rozstawienia to kwestia indywidualna, ale imo do takich fps-ów pad od XSX jest dużo bardziej komfortowy. Cytuj
Czoperrr 5 120 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Jedyny minus padów to głośne "klikanie" przycisków, szczególnie krzyżaka. Ale i tak jest progres w stosunku do pada z Xbox One gdzie nawet A,B,X,Y były bardzo głośne (mam pierwszy model, być może późniejsze to poprawiły). 1 Cytuj
Gość Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Ogólna jakość wykonania jest po prostu wyższa niż w padzie od One. Oczywiście to premierowa partia, nie pamiętam premierowego pada od One, ale wersja od One S/X pod względem wykonania jest niżej niż nowy. Cytuj
_mike 318 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Po tygodniu zabawy z XSX, stwierdzam, że konsolka jest super. Na prawdę porządny sprzęt. Dla mnie trzy rzeczy wpływają na to, że tak mi się dobrze gra: gamepass, szybkość działania gier, quick resume. Dzięki GP i Szybkiemu wznawianiu łatwiej mi usiąść do konsoli nawet na chwilę. Mam ochotę na szybki wyścig - pyk Forza, jakiś meczyk w Soul Calibur 6 (bardzo dobra cześć) - pyk. Bajka. Dzięki GP czuje się jak za młodych lat i stosie piratów do PS2 Za to przeszkadza mi menu - wolne, rozmazane i mało przyjazne (dużo się trzeba naklikać). Przeszkadza mi też sposób działania przycisków na padzie - przycisk X wymaga zbyt głębokiego wciskania żeby załapał - bardzo słabo responsywny (PS Button na PS4 działa o niebo lepiej). ABXY też mógłby lepiej działać. Pad poza tym jest spoko (choć wąskie triggery wymagały przyzwyczajenia) i krzyżak na prawdę przyjemny. Cytuj
Meanthord 325 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 (edytowane) 11 godzin temu, drozdu7 napisał: Zakupił ktoś z forumowiczów wogóle XSS? Mógłby coś naskrobać ogólnie o pracy konsoli, jak sie nagrzewa i jak gierki chodzą. Konsola cicha (praktycznie jej nie słychać), czy i jak się nagrzewa, to nie wiem, bo (pipi) mnie to interesuje, nie siedzę z termometrem przy konsoli, tylko na niej gram. Gierki chodzą normalnie, tzn. uruchamiam grę i ona się wczytuje. Mam nadzieję, że pomogłem. Edytowane 21 listopada 2020 przez Meanthord 1 Cytuj
Mike 97 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 8 godzin temu, Czoperrr napisał: Jedyny minus padów to głośne "klikanie" przycisków, szczególnie krzyżaka. Ten nowy krzyżak klika jak po.(pipi)any, w nocy nie da się grać. W padzie od One X jest znacznie cichszy. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 6 godzin temu, MLeKSk napisał: Nie wiem gdzie to dać, więc daję tutaj. Otóż, kupiłem sobie Diablo III i po zakupie gra nie jest widoczna w mojej bibliotece. W zakładce "Pełna biblioteka" mam widoczne wszystkie gry z EA Play, natomiast w zakładce "Posiadane gry" nie ma nic. To, że kupiłem grę jest potwierdzone w sklepiku konsoli. Wejdę w ten tytuł i pisze, że grę posiadam. Z poziomu sklepu mogę ją zainstalować itp. ale w zakładce "Gry" nie mam nic, tak jakbym gry nie kupił. O co chodzi? Wszystkie kupione tytuły przecież zawsze były właśnie widoczne w "Grach", przynajmniej na One. Nie masz włączonego filtrowania? Lista gier - masz ustawione np. gry z x360 Cytuj
Emtebe 2 550 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Mam takie głupie pytanie. Mam ustawiony obraz w tv "pod siebie". Jasność, kontrast itp. TV ma HDR, który po włączeniu ma swoje ustawienia domyślne. Dobrze rozumiem, że jak zmienię te ustawienia dla HDR na takie same jak "pod siebie" to będę miał góvno a nie HDR? Czy może tryb HDR i tak będzie się czymś wyróżniać? Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Po pierwsze ważne jaki masz TV, czy ma hdr, czy tylko na papierze. Tak do końca nie rozumiem twojego pytania, ale jak masz tv z dobrym hdr to zawsze będzie się wyróżniać względem obrazu sdr, bezwzględu na ustawienia. Cytuj
Emtebe 2 550 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Telewizor TCL seria PD600. Chodzi o to, że mogę ustawić osobno parametry dla trybu HDR jak i bez trybu. I zastanawiam się czy jak parametry będą takie same, to czy HDR będzie widoczny. W trybie HDR na przykład jasność i kantrast są ustawione na bardzo wysoki co już wyróżnia ten tryb od tego co ustawiłem sobie sam zmniejszając te parametry. Chciałbym wiedzieć czy jak zrównam ustawienia w trybie HDR do tego bez HDR, to czy będą nadal różnice w obrazie czy będę miał to samo. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 U mnie tez tak czasami jest z grami z golda. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Na takie bolączki to soft reset - długi trzymać logo Xboxa na konsoli aż do wyłączenia (robić na włączonej konsoli kiedy jest w daszu) Cytuj
Gość Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Czasem pomaga odświeżenie listy gier/dashboardu (w guide menu najechać na 'my games & app', wcisnąć przycisk menu na padzie -> 'refresh') - gry z golda odświeżało u mnie od razu, chociaż z zakupionymi bywało różnie (np. liczba gier wzrastała +1, ale samej gierki widać nie było). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi