marcin33 599 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) @Emtebe Nieskompresowany 5.1/7.1 to bezstratny format o wysokiej jakości dźwięku, można go uzyskać tylko po podłączeniu konsoli bezpośrednio do amplitunera/soundbara przez HDMI lub eARC. Jeżeli korzystasz z kabla optycznego lub zwykłego ARC, to uzyskasz jedynie stratny DD/DTS. Edytowane 15 grudnia 2020 przez marcin33 1 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Cholera kto zmienił nazwę działu, teraz trudno trafić paluchem w sam xbox, dzięki za to ułatwienie. Cytuj
Aleks 488 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) Nie wiem co to za dylematy z tą nazwą. Oficjalnie jest Xbox Series X|S i tak powinien nazywać się dział. Edytowane 15 grudnia 2020 przez Aleks 1 Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 3 minuty temu, Aleks napisał: Nie wiem co to za dylematy z tą nazwą. Oficjalnie jest Xbox Series X|S i tak powinien nazywać się dział. Dokładnie albo jeżeli już to wszystko do xbox. Cytuj
Gość Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 tym bardziej, że pod nazwą działu jest podpis Cytat Forum poświęcone najnowszym konsolom Microsoftu (Series X/S) Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 15 grudnia 2020 Autor Opublikowano 15 grudnia 2020 tak jak teraz jest w porządku i bardzo ładnie. Goście z Microsoftu też mówią że ich nowa generacja nazywa się po prostu Xbox, a oni chyba wiedzą o co chodzi Cytuj
Czoperrr 5 075 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Zmieńcie to na Xbox Series, niepotrzebne zamieszanie. Wczoraj myślałem, że ktoś dział usunął. Cytuj
Gość Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 1 minutę temu, ASX napisał: tak jak teraz jest w porządku i bardzo ładnie. Goście z Microsoftu też mówią że ich nowa generacja nazywa się po prostu Xbox, a oni chyba wiedzą o co chodzi ale to jest forum a nie PRowa gadka MS, pod tv mam xboksa series x Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 15 grudnia 2020 Autor Opublikowano 15 grudnia 2020 nawet na grzbiecie pudełek masz napisane po prostu XBOX, nie ma sensu z tym walczyć Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Na samej konsoli też jest tylko napis Xbox (lewa ścianka na dole), pad to samo. Cytuj
Gość Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) 4 minuty temu, ASX napisał: nawet na grzbiecie pudełek masz napisane po prostu XBOX, nie ma sensu z tym walczyć Series X i Xbox One - to co, łączymy działy? a mając w pamięci ich dokonania w tym temacie, ciekaw jestem, jak z tego wybrną gdy już wyjdzie następca obecnej generacji Edytowane 15 grudnia 2020 przez Gość Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Następnej generacji już raczej nie będzie w takiej postaci jak obecnie. Zostanie sam abonament i jakaś chmura lub inny pieron Cytuj
zloto 737 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 (edytowane) 44 minuty temu, Aleks napisał: Nie wiem co to za dylematy z tą nazwą. Oficjalnie jest Xbox Series X|S i tak powinien nazywać się dział. Zmiana totalnie nie trafiona i przede wszystkim nie potrzebna. Tak jak kolega napisał u góry było by zdecydowanie czytelniej i estetyczniej. Edytowane 15 grudnia 2020 przez zloto Cytuj
Gość Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Teraz, Michał102 napisał: Następnej generacji już raczej nie będzie w takiej postaci jak obecnie. Zostanie sam abonament i jakaś chmura lub inny pieron może (wątpię, ale nie wykluczam) będą konsole digital only, ale wciąż będą, tego jestem pewien Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 6 minut temu, zloto napisał: Zmiana totalnie nie trafiona i przede wszystkim nie potrzebna. Tak jak kolega napisał u góry było by zdecydowanie czytelniej i estetyczniej. Poszła zmiana, bo były narzekania. Ja osobiście jestem za starym tytułem, który był dość jasny. Na razie jest nowy w celach testowych, a do tamtego zawsze można wrócić. Cytuj
ASX 14 629 Opublikowano 15 grudnia 2020 Autor Opublikowano 15 grudnia 2020 no moim zdaniem najgorsze i najmniej czytelna nazwa to właśnie ta. konsole nazywają się po prostu Xbox, a Series S i Series X to dwa modele tych konsol. Nazwa działu "Xbox Series" jest jakimś dziwnym połączeniem nazwy konsoli z jej początkiem nazwy jej modelu i właściwie nigdzie czegoś takiego się nie spotyka. Najlogiczniej byłoby przywrócić nazwę Xbox (bo tak MS nazywa swoją nową generacje konsol) albo Xbox Series X|S (bo ten zwrot też pojawia się oficjalnie) 1 Cytuj
Square 8 559 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 9 minut temu, ASX napisał: Najlogiczniej byłoby przywrócić nazwę Xbox (bo tak MS nazywa swoją nową generacje konsol) albo Xbox Series X|S (bo ten zwrot też pojawia się oficjalnie) No to ustawiłem wczoraj na samo Xbox i teraz płacz jest. Wcześniej było Xbox Series bez wyszczególniania modeli w nazwie działu, aby nie było sytuacji, że potem będzie to wyglądać jak Xbox Series X|S|Z|A|B|C. Cytuj
Gość Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 to może NeXtbox - bardziej nextgenowo a przy tym uniwersalnie się nie da Cytuj
Gość lpcl Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 34 minuty temu, Michał102 napisał: Następnej generacji już raczej nie będzie w takiej postaci jak obecnie. Zostanie sam abonament i jakaś chmura lub inny pieron Ta w poprzedniej też to było grane. Dopóki będzie lag to będą pudełka, może co najwyżej w następnej nie być fizycznych nośników ale też głowy za to bym nie dał. Bo ja np. ostatnio kupuje filmy na DVD i chętnie nadal taki napęd bym przygarnął. 28 minut temu, Square napisał: Poszła zmiana, bo były narzekania. Ja osobiście jestem za starym tytułem, który był dość jasny. Na razie jest nowy w celach testowych, a do tamtego zawsze można wrócić. Skwituje to staropolskim kurwa mać. Cytuj
Paolo de Vesir 9 094 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 6 minut temu, Square napisał: No to ustawiłem wczoraj na samo Xbox i teraz płacz jest. IMO bardzo dobrze to wygląda. Działy są od najstarszego do najnowszego. Cytuj
Bzduras 12 450 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 Jest ok, zostawić, ten dopisek pod działem to jakby ktoś nie pokazał paluszkiem to chyba bym nawet nie wiedział, że w ogóle istnieje. Cytuj
wrog 608 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 W Xbox Series łatwiej było kliknąć i nazwa dużo prostsza dla każdego, kto nie do końca śledzi działania Microsoftu. 1 Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 15 grudnia 2020 Opublikowano 15 grudnia 2020 A wystarczyło nazwać dział Nadkonsola i wszystko byłoby jasne 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi