Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie myślałem o tym, ale teraz wychodzi na to, że miałem jakieś podświadome ciśnienie na gry na licencji, bo najpierw zajarałem się zapowiedzią 007, teraz Indiana

Opublikowano (edytowane)

No nie wiem, ostatnie dwie gry od Machine Games to mocna obniżka formy - moim zdaniem, oczywiście. Oby chociaż wzięli kogoś lepszego od fabuły, bo już w nawet w takim Wolfie 2 prawie każda kolejna scenka przerywnikowa to wstydziłem się, że gram w gierki video. A Youngblood to już w ogóle... :sick:

Jednak Bondem od twórców Hitmana bardziej się jaram.

Edytowane przez Cedric
Opublikowano

W Youngblood nie grałem, bo jest to zmiana koncepcji z czystej krwi FPS nastawionego na kampanię sp na arcade shootera pod coopa. 

Za to Wolf 2 też mi się bardzo podobał, a scenki przerywnikowe były cudownie przerysowane XD 

W ogóle cała nowa trylogia Wolfa (łącznie z Old Blood) to dla mnie bardzo dobry gry, mimo że za fps nie przepadam. 

• Lubię! 1
Opublikowano

Co kto lubi - "jedynka" dobrze dawkowała to przerysowanie przez większość czasu i wtedy mi się podobało. Niestety dla mnie za bardzo z tym popłynęli w kolejnych częściach.

Opublikowano

Jedynka z Old Blood to jest chef's kiss. Dwójka trochę rozwleczona i napakowana filozofowaniem Blazkowicza, ale i tak dobra (z kilkoma naprawdę świetnymi momentami). Youngblood nie ogrywałem, ale raczej należy tę odsłonę traktować jako nieudany eksperyment i zrobiony na szybko spin-off. Nawet pomoc Arkane Studios na niewiele się w tym przypadku zdała. ;)

Ja tam w nich wierzę. 

Opublikowano

Korzystając z urlopu zacząłem ponownie ogrywać Halo Wars i bardzo bym chciał trzecią część. Szkoda, że dwójka słabo się sprzedała, bo obie części to jedne z moich ulubionych RTSów sf. Chyba tylko Starcrafta 2 stawiam wyżej 

Opublikowano
5 godzin temu, funditto napisał:

Korzystając z urlopu zacząłem ponownie ogrywać Halo Wars i bardzo bym chciał trzecią część. Szkoda, że dwójka słabo się sprzedała, bo obie części to jedne z moich ulubionych RTSów sf. Chyba tylko Starcrafta 2 stawiam wyżej 

A jak wypada multi w halowars2? Testowałes? Przeszedłem 4 misje kampani i trochę nuży niestety i myślałem dziś żeby spróbować multi tylko nie wiem ile jeszcze patentów z singla trzeba poznać żeby multi zacząć 

Opublikowano (edytowane)

Multi nie sprawdzałem, ja bardzo rzadko gram w cokolwiek online. W zasadzie tylko w Fifę, Mario Kart, Crash Team Racing i Splatoona

Edytowane przez funditto
Opublikowano

Brakuje Stalkera 2 i kilku innych gier. 

Scorn mimo ciekawego designu to raczej będzie lipton, ciekawego kiedy wleci Ascent  :banderas: bo coś cicho ostatnio.

Opublikowano
W dniu 12.01.2021 o 19:32, balon napisał:

Za to Wolf 2 też mi się bardzo podobał, a scenki przerywnikowe były cudownie przerysowane XD 

Szczający do wiadra Adolf :banderas:

23 minuty temu, Daddy napisał:

Brakuje Stalkera 2

Bo ta gra wyjdzie w 2022 jak dobrze pójdzie 

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Bigby napisał:

bekowa jest ta lista. Wygląda trochę tak jakby M$ robił damage control starając się udowodnić jak wiele "exów" będzie mieć w tym roku. A tak naprawdę na liście są 3 gry Xbox Game Studios czyli Halo Infnite które miało w poprzednim roku, Microsoft Flight Simulator, gra która wyszła na PC rok temu i Psychonauts które z powodu wcześniej zawartych umów ukaże się na wszystkim. Do tego kilka gier third party jak Warhammer, Crossfire, Medium i mnóstwo indyków. Obraz dopełnia Yakuza Collection xD czyli kolekcja gier dostępnych na PS4. 

Nie wiem dlaczego Microsoft tak usilnie stara się forsować te gry jako "exy" skoro żaden z tych 29 tytułów (nawet gry first party jak Halo) nie będzie technicznie tytułem ekskluzywnym. Moim zdaniem uczciwiej byłoby porzucić to mylące i wprowadzające w błąd hasło i przemianować gry XGS na coś w stylu tego co robi Netflix, czyli np. Xbox Originals, wtedy nawet kompletnie zielony gracz będzie mógł skojarzyć gdy zobaczy ten slogan że chodzi o grę wydaną przez XGS i trafi ona do gamepassa w dzień premiery. Do reszty gier z tej listy natomiast wystarczyłoby tylko wyeksponować to że gierki trafią do gamepasssa w dzień premiery (o ile trafią), a szczycić się wątpliwą "ekskluzywnością". 

Druga sprawa to to że lista ta prezentuję się po prostu biednie. Jak na razie na liście są tylko 3 gry first party, i każda z nich jest trochę naciągana jak już pisałem wyżej. Nie wiem swoją drogą dlaczego na liście zabrakło Grounded od Obsididanu które co prawda obecnie jest w early accessie ale przecież miało miec premiere w tym roku xD. Pozostaję mieć nadzieje że faktycznie jeszcze "niezapowiedziane gry na ten rok" a liczba mnoga sugeruje że będzie ich więcej niż jedna. W kiszkach czuje że chodzi o Forze Horizon 5 o której kilka osób pisało i może rzeczywiście ten Starfield wyjdzie w tym roku, kto wie?

• Plusik 3
Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

Pozostaję mieć nadzieje że faktycznie jeszcze "niezapowiedziane gry na ten rok" a liczba mnoga sugeruje że będzie ich więcej niż jedna. W kiszkach czuje że chodzi o Forze Horizon 5 o której kilka osób pisało i może rzeczywiście ten Starfield wyjdzie w tym roku, kto wie?

Er0t-cOXAAE7Q1w?format=jpg&name=900x900

Forza 5, Wolf 3, Starfield, Halo i wtedy byłoby ok.