Opublikowano 26 stycznia 20214 l Nie wiem czy asx jest z ms ale w sumie robi lepszą robotę niż ten cały ich dział pr w Polsce.
Opublikowano 26 stycznia 20214 l Polski oddział Xboxa za czasów X360 to jeszcze był xbox fun day, dobre kampanie reklamowe a teraz kolorowanki na fb.
Opublikowano 26 stycznia 20214 l Dziś przypadkiem trafiłem na ustawienia tego gościa, pasują w zasadzie pod każdy TV z HDR, polecam spróbujcie sobie, nie sądziłem ze na moim 5 letnim tv jeszcze tyle wyciągnę detalu. Wynik MS robi wrażenie, coś czuje ze dopiero się rozkręcają i jedyne co może pokonać Xboxa to odejście Spencera.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Cytat Microsoft CEO Satya Nadella: - Series X|S launch moved the most devices in an Xbox launch month - gaming revenue hit $5B, the highest-ever for a quarter - $2B in revenue from third-party game sales - Xbox Live hit 100M monthly active users - 18M Xbox Game Pass subscribers. szkoda tylko że nie podali ile aktywnych subskrypcji XBLG
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Autor 18 milionów subskrypcji, to prawie 10 razy więcej niż konkurencja. M$ może wygrać wojnę na growe abonamenty zanim ta na dobre się zacznie No i trzeba zaznaczyć że sprzedaż first party i dochód z gamepassa też ładny pieniądz im przynosi. Mimo że nie mieli przecież żadnej dużej premiery ostatnio (więc może to byc zasługa starych gier jak Minecrafa, Forza Horizon, Gearsy i Sea od Thieves które sprzedawało się w milionach na Steam) Premiera Series X i S była też największą premiera Xboxa w historii co w sumie nie jest żadnym zaskoczeniem bo Xbox 360 rozkręcał się bardzo powoli, a poprzedni rekordzista czyli Xbox One od początku miał mnóstwo problemów I cos dla @LiŚciu który wierzy w teorie spiskową jakoby Xbox wcale nie miał problemów z podażą i ograniczona dostępnością konsol
Opublikowano 27 stycznia 20214 l A są takie opracowania na poziomie terytorialnym? Bo faktem jest że w UK nie ma i dostepnośc jest trudna w PL są w sklepie do wzięcia. Ale ASX ,ja swój egz. mam. Każdy kto chciał kupić konsole w listopadzie - kupił.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Autor Z tego co mi wiadomo na spotkaniu dla inwestorów nikt nie zadał pytania jak wygląda sprzedaż xboxa w Polsce, Ale nic straconego, jeżeli tak bardzo cię to nurtuje, to zawsze możesz kupić wystarczająco dużo akcji M$, zostać udziałowcem i wziąć udział w spotkaniu dla inwestorów i osobiście zadać takie pytanie CEO
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Nie nurtuje mnie to - sam mnie wywołałeś do odpowiedzi. Po prostu takie tweety o braku dostępności są niestety mocno marketingowe. I to denerwuje ale tak działa handel w każdej dziedzinie. Tweet mówi: "that will still be constrained by supply" A ja stoje w zeszły tygodniu w ME i widze: @ASX nieważne - nie nurtuje mnie to. Fajnie że spodziewają się dobrej sprzedazy. Edytowane 27 stycznia 20214 l przez LiŚciu
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Fakt dostępności konsoli na polskim rynku nie jest odzwierciedleniem jej w skali światowej.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Fakt dostępności konsoli na polskim rynku nie jest odzwierciedleniem jej w skali światowej. Jak nie. Polska liderem trendów światowych. Wyjdźmy z zaścianka Panowie, pora pokazać kto tu rządzi. Btw dobrze tu mieszkać, można kulturalnie nabyć xsx a nie jak zwierzę walczyć na paletach albo z jakimiś Januszami i na olx. Edytowane 27 stycznia 20214 l przez lpcl
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Autor no nie wiem komu bardziej można ufać: dyrektorowi do spraw finansowych w jednej z największych korporacji na świecie, czy Liściowi robiącemu zdjęcia półek w markecie
Opublikowano 27 stycznia 20214 l 12 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Fakt dostępności konsoli na polskim rynku nie jest odzwierciedleniem jej w skali światowej. Dlategoo wyżej zapytałem o podział terytorialny. 1 minutę temu, ASX napisał: no nie wiem komu bardziej można ufać: dyrektorowi do spraw finansowych w jednej z największych korporacji na świecie, czy Liściowi robiącemu zdjęcia półek w markecie Dyrektor napisał ja mam fote i co? Sam mnie zawołałeś z tą zaczepką więc odpisałem. Daj już spokój. Premia za krzewienie Xboxa na polskm rybku jest Twoja. Choćbym miał sam ją Tobie wypłacić Edytowane 27 stycznia 20214 l przez LiŚciu
Opublikowano 27 stycznia 20214 l 1 minutę temu, ASX napisał: no nie wiem komu bardziej można ufać: dyrektorowi do spraw finansowych w jednej z największych korporacji na świecie, czy Liściowi robiącemu zdjęcia półek w markecie Liściu nie umie w photoshopa, wiec można mu ufać poza tym regularnie sprawdza stan półek na Granicznej. Powiedziałbym, że jest najbardziej opiniotwórczym medium obecnie
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Autor był już jeden użytkownik na forumku który oceniał sprzedaż konsoli po zdjęciach palet z konsolami w marketach, a ty widzę dzielnie pracujesz żeby zostać jego następcą xd
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Dzbany z CW macie temat na forum od takich wypocin. Po co wylewacie to szambo na inne tematy
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Takie swojskie wróżenie z palet. Teraz, Ukukuki napisał: Dzbany z CW macie temat na forum od takich wypocin. Po co wylewacie to szambo na inne tematy Jeszcze nikt nikogo nie wyzywa więc nie jest to cw.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Autor 7 minut temu, Ukukuki napisał: Dzbany z CW macie temat na forum od takich wypocin. Po co wylewacie to szambo na inne tematy gdzie tu widzisz CW? to w miarę normalna dyskusja na temat sytuacji w branży i wyników finansowych korporacji
Opublikowano 27 stycznia 20214 l 11 minut temu, Ukukuki napisał: Dzbany z CW macie temat na forum od takich wypocin. Po co wylewacie to szambo na inne tematy Kolego, ale nie fikaj proszę, bo rozmowa jest kulturalna i w stosownym temacie.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Ogólnie to 4 kwartał na plusie ale te 3 kwartały z 2020 musiały być mocno na minusie skoro cały rok tylko z 2% wzrostem dochodu w porównaniu do 2019.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l A są takie opracowania na poziomie terytorialnym? Bo faktem jest że w UK nie ma i dostepnośc jest trudna w PL są w sklepie do wzięcia. Ale ASX ,ja swój egz. mam. Każdy kto chciał kupić konsole w listopadzie - kupił. Fizycznie w okolicach mojego miasta nie ma ani jednej sztuki X, na półkach leżą tylko S. Żona niecałe 2 tygodnie temu miała problem, żeby wyrwać sztukę dla mnie - trafiła na artykuł "gdzie dostępne" i były tylko w Ole Ole, tam też kupiła jeden z ostatnich egzemplarzy w bundle z CP2077. Zauważyłem, po rozmowach ze znajomymi, że w wielu miastach konsole sobie leżakują, a w innych nie ma ani jednej sztuki. Dystrybucja jeszcze kuleje widocznie.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Nie tylko w UK ich nie ma, w Irlandii Series X jest niedostępny od dnia w którym można było złożyć na niego pre order. Series S jest natomiast dostępny bez wiekszego problemu.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l W Grudniu na stronie Play regularnie się pojawiały i tam też kupiłem. https://www.play.pl/telefony/xbox/xbox-series-x-1tb/ Na stronie Media Expert polecam sprawdzić dostępność w sklepie. Jak wyszukuję to jest dostępna wszędzie w okolicy, szczególnie w mniejszych miejscowościach.
Opublikowano 27 stycznia 20214 l Co do dyskusji to przypomina mi się podobna po premierze switcha. W polsce na półkach konsola a wszędzie na świecie braki i specjaliści w forum mówili o kiepskiej premierze nintendo... Polska to kraina playstation i ani switch ani xbox nie będą miały takiego popytu. Co nie zmienia faktu że fajnie iż naszego rynku ms i nintendo nie olewa. Wszystko można legalnie kupić w marketach a pamiętam czasy gdzie ani xboxa nie było na premierę ani konsol nintendo OFICJALNIE w Polsce. @ProstyHekertu kilku chciało sprzedać a chętnych nie miało może @easyeci sprzeda konsole? Ma przetestowaną cichutką i nie dymiącą xsx
Opublikowano 27 stycznia 20214 l 6 minut temu, blantman napisał: Co do dyskusji to przypomina mi się podobna po premierze switcha. W polsce na półkach konsola a wszędzie na świecie braki i specjaliści w forum mówili o kiepskiej premierze nintendo... Polska to kraina playstation i ani switch ani xbox nie będą miały takiego popytu. Co nie zmienia faktu że fajnie iż naszego rynku ms i nintendo nie olewa. Wszystko można legalnie kupić w marketach a pamiętam czasy gdzie ani xboxa nie było na premierę ani konsol nintendo OFICJALNIE w Polsce. @ProstyHekertu kilku chciało sprzedać a chętnych nie miało może @easyeci sprzeda konsole? Ma przetestowaną cichutką i nie dymiącą xsx Ale on już ma, chyba żeby kupić i zrobić manewr na PiPoLiNiO aka forumowego rekina biznesu. Edytowane 27 stycznia 20214 l przez lpcl