Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli kogoś interesuje sprzedaż nowych konsol do wg Daniela Ahmada xboxow sprzedało się do tej pory ok miliona mniej Ps5 

Czyli ok. 3 mln

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ASX napisał:

Jeśli kogoś interesuje sprzedaż nowych konsol do wg Daniela Ahmada xboxow sprzedało się do tej pory ok miliona mniej Ps5 

Czyli ok. 3 mln

No to całkiem nieźle. Myślałem, że max że 2 mln. 

Edytowane przez lpcl
Opublikowano
7 godzin temu, ASX napisał:

MS był podobno w grze ale jednak nie kupili Gearboxa

Gearbox poleciał za 1.3mld $  :yao:  Trochę sporo jak na studio które ma tylko dobre Bordery na koncie.

MS po zakupie Zenimaxu, chyba więcej nie potrzebuje ekip do FPSów.

Potwierdzają się plotki od insajderów którzy zapowiadali 1-2mc temu HW do FH4 i FH5 na jesień  :fsg:

EtQWBlMXcAQSmlz?format=jpg&name=small

Opublikowano
5 godzin temu, funditto napisał:

Ten Hot Wheels Pack do FH4 to nie fake ?

Nie, ale insajderzy się pomylili bo mówiło o DLC w stylu tego do Horizona 3 a zamiast tego będzie tylko carpack

Z drugiej strony brak dużego doc oznacza że Horizon 5 jest coraz bliżej

Opublikowano
17 godzin temu, bluber napisał:

Mi Steam po kablu leci maksem, xbox też po kablu połowa tego. Apka Xbox na PC też po chuju 

Apka xboxa czasem dociągnie 80% łącza u mnie ale na krótki czas xD Niby mają swoje serwerownie ale trochę kaszanka. Steam prawilnie leci maksem cały czas. 

Opublikowano

Cześć.

Koledzy, mam pytanie. Nigdy nie miałem konsoli od Microsoftu, baaaa, ostatnia moja przygoda była z PS3 ;), gram na PC, ale ciekawią mnie różne kwestie.

Mam jedno pytanie, czy da się w miarę normalnie grać na nowej generacji nie korzystając (lub tylko tam, gdzie to konieczne) bez użycia internetu ?

Nie chcę owijać w bawełnę i pisać nie wiadomo co, po prostu internet mam od PLAYA (LTE), prędkość szału nie ma, a limit to tylko 200 giga miesięcznie i bardzo, ale to bardzo męczę się ze STEAMEM, nie chcę w żadnym wypadku znów pobierać gier po 5 dni ;) i stąd zapytanie odnośnie konsoli.

Chcę zostać tradycjonalistą i korzystać z wersji na płytkach.

Czy starsze wersje (pudełkowe) z XBOXa - po włożeniu w nową generację idą z płyty, czy po prostu gra zacznie mi się ściągać na konsolkę, znów pobierając cenne bajty i znów tracą ze 40 godzin :( ?

Czy jest możliwe granie w gry pudełkowe tak, aby ograniczyć połączenie z siecią ?

(Na Steamie np. bez sieci ciężko mi odpalić niektóre gry)

Pozdrawiam

Opublikowano
2 minuty temu, StaryGraczPegasusa napisał:

Cześć.

Koledzy, mam pytanie. Nigdy nie miałem konsoli od Microsoftu, baaaa, ostatnia moja przygoda była z PS3 ;), gram na PC, ale ciekawią mnie różne kwestie.

Mam jedno pytanie, czy da się w miarę normalnie grać na nowej generacji nie korzystając (lub tylko tam, gdzie to konieczne) bez użycia internetu ?

Nie chcę owijać w bawełnę i pisać nie wiadomo co, po prostu internet mam od PLAYA (LTE), prędkość szału nie ma, a limit to tylko 200 giga miesięcznie i bardzo, ale to bardzo męczę się ze STEAMEM, nie chcę w żadnym wypadku znów pobierać gier po 5 dni ;) i stąd zapytanie odnośnie konsoli.

Chcę zostać tradycjonalistą i korzystać z wersji na płytkach.

Czy starsze wersje (pudełkowe) z XBOXa - po włożeniu w nową generację idą z płyty, czy po prostu gra zacznie mi się ściągać na konsolkę, znów pobierając cenne bajty i znów tracą ze 40 godzin :( ?

Czy jest możliwe granie w gry pudełkowe tak, aby ograniczyć połączenie z siecią ?

(Na Steamie np. bez sieci ciężko mi odpalić niektóre gry)

Pozdrawiam

Gry z Xboxa One zainstalują Ci się z płyty na nowym Series X, tylko nie jestem pewien czy wszystkie, niektóre po prostu wymagają połączenia z internetem, muszą ściągnąć pozostałą zawartość z neta itd. W przypadku gier z Xboxa 360 czy oryginalnego Xboxa, będziesz musiał już niestety pobierać grę w całości.

Opublikowano

Ok, tak daleko sięgał nie będę. Wstecz tylko o jedną generację niżej. Czyli jest szansa, że gry pudełkowe z XboxOne zainstalują się z płyty. Ufff. Czyli np. Cyberpunk pójdzie z płyty bez  ściągania z internetu ? (Na Steamie próbowałem ściągać - wyszedł czas ok 70h - zrezygnowałem) :)

Opublikowano
2 minuty temu, StaryGraczPegasusa napisał:

Ok, tak daleko sięgał nie będę. Wstecz tylko o jedną generację niżej. Czyli jest szansa, że gry pudełkowe z XboxOne zainstalują się z płyty. Ufff. Czyli np. Cyberpunk pójdzie z płyty bez  ściągania z internetu ? (Na Steamie próbowałem ściągać - wyszedł czas ok 70h - zrezygnowałem) :)

Wątpie że pójdzie bez patcha widziałem w necie jakiś problem że nie da sie tej gry zainstalować bez pierwszej łatki 

Opublikowano (edytowane)

W ogóle nie pójdzie heheh ? ;) 
Dobra, zły przykład gry dałem :) 

PS:
Wiem, że PATCH musi być :) - ale to na pewno nie tyle GIGA, co cała gra. Te np. 20 GIGA to jakoś ogarnę ;) w kilka godzin, ale nie 200...

Pozdrawiam

Edytowane przez StaryGraczPegasusa
Opublikowano

@StaryGraczPegasusa ostatnio na konsolach byles na ps3...teraz jest troszke inaczej i czesto po premierze pojawiaja sie patch roziwjajace/naprawiajace produkcje. Czesto przy premierach czekaja latki po 20 giga lub wiecej. Jak masz w glowie ze kupujesz plyte i bedziesz gral to juz tak nie bardzo ;) tez mam slabego neta ale jakos sobie radze (zostawiam na noc na sciaganie) 

Opublikowano
5 minut temu, StaryGraczPegasusa napisał:

Wiem, że PATCH musi być :) - ale to na pewno nie tyle GIGA, co cała gra. Te np. 20 GIGA to jakoś ogarnę ;) w kilka godzin, ale nie 200...

Patche są różnej wielkości często jest tak że sam patch waży tyle co gra, niestety mamy takie czasy że musisz się liczyć z tym że każda gra dostaje day one patcha który często waży niewiele mniej niż sama zawartość płyty