Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też muszę ratować się nocnym pobieraniem, przy 20 Mb/s ściąganie gierek trwa.

Pamiętam jaki wpipi byłem na Valhalle, zainstalowałem z płyty całość w trybie offline licząc że oszczędzi mi to nieco zachodu z łataniem gry... Dostałem w twarz 46 GB aktualizacji xd. 

Ostatecznie dopiero następnego dnia odpaliłem po nocnym ściąganiu patcha.

Opublikowano (edytowane)

Na innym forum przeglądałem wiadomości i gość który ogrywa wszystkie x od początku zarzeka się, że w większość gier na Xboxa series x i te we wstecznej nie wymaga pobierania patcha i używania internetu. (nie pisze o cyber, bo tam nawet i z patchem ciężko się gra). 

Oczywiście nie pisze o grze on line czy zapisywaniu czegoś w chmurze. 

Muszę to wszystko przemyśleć :) czy wydolę netowo. Swoją drogą ciekawe czy ps5 też musi lub nie korzystać w takim samym stopniu z neta....

Edytowane przez StaryGraczPegasusa
Opublikowano

lista gier brzmi realnie, ale trzeba pamiętać że źródłem plotki jest losowy, anonimowy post na 4chanie, czyli internetowym śmietniku wiec ciężko to brać na poważnie

Opublikowano
18 hours ago, StaryGraczPegasusa said:

Ok, tak daleko sięgał nie będę. Wstecz tylko o jedną generację niżej. Czyli jest szansa, że gry pudełkowe z XboxOne zainstalują się z płyty. Ufff. Czyli np. Cyberpunk pójdzie z płyty bez  ściągania z internetu ? (Na Steamie próbowałem ściągać - wyszedł czas ok 70h - zrezygnowałem) :)

W grudniu Cyberpunk z obu płyt zainstalował łącznie 16GB, z neta pobrałem kilkadziesiąt GB + kilka patchy od tego czasu :)

Opublikowano
6 minut temu, XM. napisał:

Powiedzcie mi - jest możliwość jakoś w shopie pofiltrowac po grach tylko z 360 albo og xbox? 

po wejściu do store'a, raz w dół na games, X (zobacz wszystko), rozwinie się lista, kilka razy w dół, wsteczna zgodność

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

Witam. Posiadam kino domowe sony rht-g900 oraz Xbox Series X. Gdy podłączam do kina domowego konsolę oraz tv to tracę możliwość korzystania z rozdzielczości 4k 60hz, funkcji hdr i takie tam. Natomiast gdy podłącze konsole bezpośrednio do tv wszystkie funkcje które oferuję mój tv są dostępne dla konsoli, ALE za to tracę dźwięk z kina domowego.

Nie jestem dobry w te klocki, poprawcie mnie jeśli się mylę. Jeśli kupie kabel optyczny np taki https://allegro.pl/oferta/optyczny-kabel-audio-toslink-spdif-digital-t-t-1-5-9350611541?fromVariant=9350589176 to uzyskam dzwiek z kina gdy konsola bedzie podłączona do tv czy muszę zrobic coś innego ?

Edytowane przez Rapuch
Opublikowano

Nie każdy TV wypuści sygnał 5.1 czy wyższy przez wyjście optyczne, często tylko stereo. Proponowałbym kino domowe połączyć przewodem hdmi, gniazdo w tv musi być opisane jako ARC i tego używasz do połączenka tv - kino domowe.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dalhi napisał:

Nie każdy TV wypuści sygnał 5.1 czy wyższy przez wyjście optyczne, często tylko stereo. Proponowałbym kino domowe połączyć przewodem hdmi, gniazdo w tv musi być opisane jako ARC i tego używasz do połączenka tv - kino domowe.

Ok. Rozumiem, że konsola ma byc podłączona bezpośrednio do tv tak ?

PS: Podłączyłem tak, jak zaproponowałeś ale nadal nie mam dzwięku z kina (kino i konsola podłączone do tv kablami hdmi). Poczekam do jutra, może ktoś jeszcze się wypowie i coś doradzi. Z góry dzięki.

Edytowane przez Rapuch
Opublikowano (edytowane)

Zerknąłem w necie na opis tego modelu kina domowego i wygląda na to że nie ma hdmi arc, stąd brak dźwięku. Zarówno w TV i systemie audio muszą być gniazda z ARC żeby takie połączenie jak zaproponowałem zadziałało, z góry założyłem że jest :s.

W takim wypadku pozostaje Tobie przewód optyczny.

Edytowane przez Dalhi
Opublikowano
4 godziny temu, Dalhi napisał:

Zerknąłem w necie na opis tego modelu kina domowego i wygląda na to że nie ma hdmi arc, stąd brak dźwięku. Zarówno w TV i systemie audio muszą być gniazda z ARC żeby takie połączenie jak zaproponowałem zadziałało, z góry założyłem że jest :s.

W takim wypadku pozostaje Tobie przewód optyczny.

Ok. Ja też nie zrozumiałem, myślałem że tylko tv musi mieć gniazdo arc :D. Dzięki za pomoc.