Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, 20inchDT napisał:

Kanał poświęcony tech porownaniom. Ptaszki cwierkaja, ze moze chodzi o ulepszona BC, bo słuch zaginąl o 2x fps.

Dopiero teraz sobie uświadomiłem, że to oznaczałoby, że takie rdr2 by zapieprzało w 60 fps, god damn. Bo jakoś do tej pory myślałem tylko o grach z x360.

Opublikowano
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

60 klatek dla tytułów z zablokowanym mnożnikiem? No nie wiem, nie wiem. 

oni sami  jeszcze niedawno o tym dokładnie mówili

Cytat

New technology to double framerates 

Xbox Series X and Xbox Series S bring next-gen performance to your favorite games. Higher, steadier framerates make games feel smoother, resulting in more immersive gameplay. Many improvements are the result of the custom designed processor that allows compatible games to play and leverage the increased CPU, GPU and memory from the new consoles. In addition however, the backward compatibility team has developed new methods for effectively doubling the framerate on select titles. While not applicable for many titles due to the game’s original physics or animations, these new techniques the team has developed can push game engines to render more quickly for a buttery smooth experience beyond what the original game might have delivered due to the capabilities of the hardware.  Fallout 4 framerate, shown below, is effectively doubled from 30fps to 60fps on Xbox Series S, delivering a new way to preserve and enjoy this legendary title.   

https://news.xbox.com/en-us/2020/10/13/xbox-series-x-and-xbox-series-s-backward-compatibility-update/?ranMID=24542&ranEAID=kXQk6*ivFEQ&ranSiteID=kXQk6.ivFEQ-3J07vWxE_wu9d1BPRbclQQ&epi=kXQk6.ivFEQ-3J07vWxE_wu9d1BPRbclQQ&irgwc=1&OCID=AID2000142_aff_7593_1243925&tduid=(ir__6gwctqb1yckfq1a2kk0sohz31n2xpmqecy0tep0r00)(7593)(1243925)(kXQk6.ivFEQ-3J07vWxE_wu9d1BPRbclQQ)()&irclickid=_6gwctqb1yckfq1a2kk0sohz31n2xpmqecy0tep0r00

pokazwyali nawet jak to działa na przykładzie Gearsów UE i Fallouta 4

(swoją drogą teraz ten filmik oznaczony jest jako niepubliczny)

Opublikowano

Nie no to zupełnie by zaorało w temacie wstecznej na xsx, tylko na ile to jest realne, bo nawet teraz niektóre gierki bez sztywnego frame locka to czasem nie wyrabiają w tej wstecznej z 60 fps, a gierki w full 4k tym bardziej dojadą te cpu. 

Opublikowano

z RDR2 może być problem z Rockstarem które chcę golić na remasterach, więc może nie spodobać im się Microsoft ma możliwość dać ludziom remastery za free :nosacz3:

ciekawi mnie jak duża będzie ta lista darmowych remasterów, sami piszą na razie tylko o selected titles. Mam nadzieje że nie skończy się na kilkunastu grach

Opublikowano
2 minuty temu, krupek napisał:

A Wiedźmin 3 ma być jakoś upgradeowany dla XSX? Bo coś było mówione, ale nie kojarzę, czy to były konkretne plany.

Tak, Redzi przygotowują wersję na nową generację. Z tego co pamiętam miała być dostępna na wiosnę i za darmo

• Dzięki 1
Opublikowano
2 minuty temu, krupek napisał:

A Wiedźmin 3 ma być jakoś upgradeowany dla XSX? Bo coś było mówione, ale nie kojarzę, czy to były konkretne plany.

Tak, portem zajmuje się studio które robiło W3 na Switcha.

Kiedy wyjdzie? Nie wiem, pewnie gdzieś w połowie roku z tego co ploty mówiły

• Dzięki 1
Opublikowano
23 minuty temu, ASX napisał:

z RDR2 może być problem z Rockstarem które chcę golić na remasterach, więc może nie spodobać im się Microsoft ma możliwość dać ludziom remastery za free :nosacz3:

ciekawi mnie jak duża będzie ta lista darmowych remasterów, sami piszą na razie tylko o selected titles. Mam nadzieje że nie skończy się na kilkunastu grach

Jeśli selected titles to zmienia postać rzeczy, można się rozejść. 

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał:

jak coś to teraz jest promocja i można kupić grę z dwoma dodatkami za 40 zł

Pewnie z GP pobiorę tę podstawkę, czy co to tam jest, żeby się zapoznać, bo serio nie grałem nigdy w żadnego Wieśka.

Opublikowano
Teraz, krupek napisał:

Pewnie z GP pobiorę tę podstawkę, czy co to tam jest, żeby się zapoznać, bo serio nie grałem nigdy w żadnego Wieśka.

no oprócz podstawki są jeszcze dwa duże DLC - Serce z Kamienia oraz Krew i Wino.

Jeśli spodoba ci się podstawka w gamepassie to naprawdę warto rozważyć ogranie dodatków

• Dzięki 1
Opublikowano

Tak w ogóle to kiedyś myślałem o założeniu tematu o najlepszych grach w historii takie top 10. W sumie ciężki wybór bo tyle się tego przewaliło przez te wszystkie lata. 

Opublikowano

San Andreas było świetną piaskownicą, bo było do cholery do zabawy po wątku głównym. Sam wątek fabularny był w porządku, ale ciągnąłem go głównie dla tego, żeby odblokować pozostałe tereny do zabawy.

Wiedźmin 3 miał wybitny wątek fabularny i prowadzoną narrację. Grafika? Czapki z głów. Ogólnie też bym powiedział, że gra "życia", gdy nie Ori 2 :)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Shago napisał:

San Andreas było świetną piaskownicą, bo było do cholery do zabawy po wątku głównym. Sam wątek fabularny był w porządku, ale ciągnąłem go głównie dla tego, żeby odblokować pozostałe tereny do zabawy.

Wiedźmin 3 miał wybitny wątek fabularny i prowadzoną narrację. Grafika? Czapki z głów. Ogólnie też bym powiedział, że gra "życia", gdy nie Ori 2 :)

Wiedźmin i wybitny wątek fabularny? No nie wiem. Dla mnie to najfajniejsze tam było latanie po świecie jak we wszystkich dobrych open worldach tj. takich gdzie sprawia to frajdę.

A gta to taka pompa z niggersów i tego całego stylu życia. Zresztą gry rockstara były zawsze mocno ironiczne. 

Ale czy dobra gierka musi mieć jakąś wybitną fabułę? Takie soulsy to chyba tam za wiele to nie mają. 

Edytowane przez lpcl