Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Bielik napisał:

Ej a gdzie znajdę licznik ile w dana grę grałem? Z tego co pamiętam coś takiego na xboxie jest do wglądu.

w centrum gry często są takie statystyki, a raczej były bo coraz mniej gier to obsługuje niestety (nie wiem jaki jest tego powód)

Opublikowano
4 minuty temu, Square napisał:

A nie Nintendo? Nie było już tego na Wii?

Było już chyba na Wii z tego co pamiętam, a na WiiU na bank.

Opublikowano
16 minut temu, Square napisał:

A nie Nintendo? Nie było już tego na Wii?

Możliwe, po Gacku nie miałem już żadnej konsoli stacjonarnej od Nintendo. W przenośniakach te statystyki to było głównie czas spędzony w grze, a na Xone gra zliczała masę innych ciekawych rzeczy i w dodatku ustawiała ranking wśród znajomych (wciąż liczę, że któregoś dnia prześcinę @MaZZeo w ilości h w Halo5). 

9 minut temu, kubson napisał:

jedyna gra która ma zepsuty licznik w moim przypadku to PoE

Patrząc na XOS większość w które ostatnio grałem raczej nie miały żadnych, nawet licznika godzin co mnie smuci, bo lubię porównać e-fiuta godziny między ziomkami.

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:
14 minut temu, kubson napisał:

jedyna gra która ma zepsuty licznik w moim przypadku to PoE

Patrząc na XOS większość w które ostatnio grałem raczej nie miały żadnych, nawet licznika godzin co mnie smuci, bo lubię porównać e-fiuta godziny między ziomkami.

Gram teraz w Gears 5, Dirt 5 oraz oststnią Yooke i nigdzie nie zlicza. Wywala info że nie ma statystyk dla tej aktywności czy jakoś tak.

Zdziwiony byłem szczególnie tym G5. Może coś updatują?

Opublikowano
20 minut temu, areka napisał:

A co dostajecie kupując iksboksa? No właśnie. 

odpowiadam we właściwym temacie na pytanie z działu o PS5, żeby nie było gownoburzy. 

Akuarat jeśli chodzi o gry multiplayer to xbox nie ma się czego wstydzić, bo raz że już ma zapowiedziane następne gry multiplayer jak np. Halo Infinite, to dodatkowo starsze gry jak Forza Horizon 4 4, Sea of Thieves, Gears 5 cały czas żyją i są cały czas wspierane o nową dodatkową zawartość, również na nowej generacji. 

Żadna inna organizacja first party nie ma tak długo żyjących i rozwijanych gier. takie są po prostu fakty. 

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ASX napisał:

Żadna inna organizacja first party nie ma żyjących i rozwijanych gier. takie są po prostu fakty. 

fix   :)  z wyjątkiem Smasha

EvMTpF7XEAEYXHe?format=jpg&name=large

Zakup Bethesdy widać będzie dobry dla MS

Edytowane przez Daddy
Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

odpowiadam we właściwym temacie na pytanie z działu o PS5, żeby nie było gownoburzy. 

Akuarat jeśli chodzi o gry multiplayer to xbox nie ma się czego wstydzić, bo raz że już ma zapowiedziane następne gry multiplayer jak np. Halo Infinite, to dodatkowo starsze gry jak Forza Horizon 4 4, Sea of Thieves, Gears 5 cały czas żyją i są cały czas wspierane o nową dodatkową zawartość, również na nowej generacji. 

Żadna inna organizacja first party nie ma tak długo żyjących i rozwijanych gier. takie są po prostu fakty. 

No u Nintendo ale nie wiem czy to jest zaleta xd

Opublikowano
3 godziny temu, balon napisał:

Gram teraz w Gears 5, Dirt 5 oraz oststnią Yooke i nigdzie nie zlicza. Wywala info że nie ma statystyk dla tej aktywności czy jakoś tak.

Zdziwiony byłem szczególnie tym G5. Może coś updatują?

U mnie git. W Gearsach Ultimate mi tylko nie pokazuje z ogranych ostatnio . Za to nie wyświetlają się achivki. Większość gier 0%. Od pokazu Sony problemy z Xbox Live :obama:

Opublikowano
3 godziny temu, Szymek napisał:

U mnie git. W Gearsach Ultimate mi tylko nie pokazuje z ogranych ostatnio . Za to nie wyświetlają się achivki. Większość gier 0%. Od pokazu Sony problemy z Xbox Live :obama:

Mnie te Gearsy 5 zdziwiły. Obecnie tak trafiłem, że gram w 3 dość nowe gierki i nigdzie nie zlicza.

Ogolnie to mnie wali, bo i tak zaliczam na stoperze jak gierka nie liczy :lapka:

Opublikowano

granie ze stoperem? tego jeszcze nie było :obama:

no ale rozumiem balona, zapracowany ojciec wiec każda minuta musi się liczyć 

• Plusik 1
Opublikowano
33 minuty temu, ASX napisał:

granie ze stoperem? tego jeszcze nie było :obama:

no ale rozumiem balona, zapracowany ojciec wiec każda minuta musi się liczyć 

36 minut temu, Szymek napisał:

Serio? :)i co zapisywanie na telefonie?

Az się przypominają czasy jak pisało się różnego rodzaju zapiski na karteczkach odnośnie gier :)

Taaa od lat tak zaliczam. Nie raz o tym pisałem w konsolowej tęczy czy growych podsumowaniach roku.

Ogólnie swego czasu robiłem dużo szkoleń z zarządzania czasem i sam w tym się lubuje, więc takie staty się dobrze  sprawdzają.

No a jak ma się do tego kilka hobby, dość szeroki budżet na różne zajawki  w korelacji z żoną i dwójką dzieci oraz dość absorbującą pracą to trzeba trzymać czasową dyscyplinę. Polecam zapracowanym tatuśkom, którzy twierdzą, że nie mają czasu na granie.

W załączeniu wycinek z przykładowej growej listy. Dobrze że już większość gierek to zlicza. Od 2012 to robię:obama:

81C8DF89-6FF0-4455-BBC3-C1133547A6F2.png

38 minut temu, Ukukuki napisał:

Mi by się nie chciało ;p 

Większość gierka zlicza. Jak nie to odpalasz przed graniem stoper w tel i wyłączasz na koniec grania. Jakieś 3 sek czasu tracisz i dwa kliknięcia ;)

Opublikowano
7 minut temu, balon napisał:

Większość gierka zlicza. Jak nie to odpalasz przed graniem stoper w tel i wypaczasz na koniec grania. Jakieś 3 sek czasu. 

Sama idea świetna bo to w sumie główna statystyka pokazująca jak dobrze z danym tytułem się bawimy. Tylko ja nie lubię mieć telefonu pod ręką jak gram, często po powrocie do domu wkładam go do szuflady aby się nie rozpraszać w czasie relaksu powiadomieniami itp. Dlatego podobna mi się to ,że powoli standardem staje się licznik czasu gry. 

• Lubię! 1
Opublikowano
4 minuty temu, Ukukuki napisał:

Sama idea świetna bo to w sumie główna statystyka pokazująca jak dobrze z danym tytułem się bawimy. Tylko ja nie lubię mieć telefonu pod ręką jak gram, często po powrocie do domu wkładam go do szuflady aby się nie rozpraszać w czasie relaksu powiadomieniami itp. Dlatego podobna mi się to ,że powoli standardem staje się licznik czasu gry. 

To możesz zegarek włączyć;)

Tak serio to nikogo do tego nie namawiam. Mi się to sprawdza i pomaga zarządzać czasem, pewno sam na studiach czy będąc singlem bym się na takie coś mocno wysrał.
Cieszcie się swoją zajawką, to jest najważniejsze:lapka:

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, balon napisał:

Ogólnie swego czasu robiłem dużo szkoleń z zarządzania czasem i sam w tym się lubuje, więc takie staty się dobrze  sprawdzają.

Niestety w naszym świece nie ma możliwości zarządzania czasem. Mam na mysli to że nie można czasu przesunąc w jedną lub w drugą stronę. Z tego co wiem jeszcze wehikułu czasu czy innego tego typu urządzenia nie ma. Jedyne co można to zarządzać sobą w czasie i pewnie to miałeś na myśli:)

A żebyś nie odebrał tego jako złośliwość to podpowiem że też tak kiedyś komuś powiedziałem że "ucze się zarządzać czasem" to mnie ten ktos poprosił o liczby z totka sprzed 4 dni:)

Wybaczcie że nie na temat!

Edytowane przez LiŚciu
  • WTF 1
Opublikowano
2 godziny temu, LiŚciu napisał:

Niestety w naszym świece nie ma możliwości zarządzania czasem. Mam na mysli to że nie można czasu przesunąc w jedną lub w drugą stronę. Z tego co wiem jeszcze wehikułu czasu czy innego tego typu urządzenia nie ma. Jedyne co można to zarządzać sobą w czasie i pewnie to miałeś na myśli:)

A żebyś nie odebrał tego jako złośliwość to podpowiem że też tak kiedyś komuś powiedziałem że "ucze się zarządzać czasem" to mnie ten ktos poprosił o liczby z totka sprzed 4 dni:)

Wybaczcie że nie na temat!

Tak, tak. Zapewne masz rację. Coś jak wymiana samemu matrycy do Oled za 1 tys zł...

Gościu  to jest normalna, potoczna nazwa takich szkoleń, tym bardziej na forum o grach video:whyyy:

EOT

88117707-2B49-44A4-A697-92CFC7DE31E4.png

• Smutny 1