Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nowy screenshot z Starfielda, random który to wrzucił odpowiadał że wcześniejsze wycieki więc jest szansa że to legitne

Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał:

A jakiś silnik gry wzięli? Unreal Engine? 

Z tego co wiadomo Starfield powstaje na starenkim Creation Engine, ale Todd Howard mówił że na potrzeby Starfield został gruntownie przebudowany

• Haha 1
Opublikowano

Ciężko trochę uwierzyć w Howarda, nie po tym jak chwalił i nagadał o F76. Okaże się ile w tym prawdy będzie, jeśli tak przemodelowali silnik. 

Opublikowano

No wiadomo że marketingowe zapewnienia powinno się brać w cudzysłów, ale niedługo powinniśmy sami się przekonać nad czym oni tam pracują.

Wiadomo że Sony negocjowało czasową ekskluzywność Starfielda dla PS5 razem z Deathloopem i Ghostwire które wychodzą w tym roku, więc jest szansa że Starfield też wyjdzie w tym roku

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ludzie mają tak ciśnienie na kolejną imprezę z kolejnymi zapowiedziami, Xbox Game Studios ma zapowiedziane więcej gier niż Sony czy Nintendo, teraz wypadałoby je wydać, a nie zapowiadać kolejne gry

Teraz, Daddy napisał:

@ASX a co się stało z Inside Xbox?

Anulowany

Opublikowano

Imo Żeby pokazać gameplay swoich gier nie muszą organizować specjalnych wydarzeń, mogą je po prostu wrzucić na YT kiedy będą gotowe

• Plusik 1
Opublikowano
Cytat

There are always things we have in the works, but nothing coming soon that would feature game announcements or world premieres like this.

podsumowując: Microsoft od revealu XSX ciagle gadał o flopsach, mocy możliwościach, ale jakos o grach zapomnieli. Co więcej od tego czasu pokazali tylko jedną grę z nowego sprzętu która jest największą branżową wpadką od lat i nie dostarczyli nic na start. Teraz po 4 miesiącach dalej nie zamierzają nawet teasowac nowych gier, ani zgarnąć żadnego dealu. Jestem w stanie uwierzyć, że opchną tej generacji jeszcze mniej sprzętu niż za czasów One. Masakra co się tam odpyerdala.

• WTF 1
Opublikowano (edytowane)

Spokojnie, zaraz się rozkręci ;) Ja osobiście nie narzekam na brak gier, ale prawdą jest, że w świadomości przeciętnego gracza - Halo, to jedyna gra MSS na ten rok. Halo, które miało wystartować na premierę konsoli.

Jeśli mają jakieś Asy na 2021, to:

1. nie chcą popełnić błędu jak z Infinite,

2. nie chcą nakręcać hype - konsol i tak nie ma (globalnie).

Albo - uja mają. Zostaną nam krasnale i samolociki :D

Ja osobiście chciałbym, aby wszystkie gierki były ogłaszane na kilka miesięcy przed premierą. Uniknęlibyśmy większość wpadek. Jak np. przy C2077. 

Edytowane przez Aleks
Opublikowano

Przynajmniej trzy tytuły na ten rok mamy: Microsoft Flight Simulator, Psychonauts 2 i Halo Infinite

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że przynajmniej jeszcze jeden lub dwa tytuły wydadzą