20inchDT 3 361 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Przeczytałeś w ogóle chociaż pogrubiony fragment cytatu? Lecisz do ignora, bo i tak nie ma korzysci z czytania twoich postów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Mam nadzieję, że pierwszy TEW dostanie patcha i będzie sztywniutkie 60 FPS Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Spencer dawaj Wolfy do gamepasiora Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 2 minuty temu, PanKamil napisał: czy ważniejsze jest aby zayebać playstation xd nie obraziłbym się Cytuj Odnośnik do komentarza
bluber 1 183 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 5 minut temu, PanKamil napisał: Czytając to zastanawiam się czy cieszysz się z zakupu beci bo pograsz w ich giery w passie czy ważniejsze jest aby zayebać playstation xd A po co mają marnować czas na robienie portu na PS5? Mnie posiadacza subskrypcji Ultimate interesuje tylko port na PC/XSX więc im mniej roboty dane studio ma tym lepiej dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Teraz, bluber napisał: A po co mają marnować czas na robienie portu na PS5? Mnie posiadacza subskrypcji Ultimate interesuje tylko port na PC/XSX więc im mniej roboty dane studio ma tym lepiej dla mnie. Biorąc pod uwagę, że gra pisana jest pod wiele specyfikacji na pc to akurat nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Może i problemu nie ma ale jest czas a czas to pieniądz Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 The Evil Within 3 tylko na Sexa/PC? No już dajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 2 minuty temu, PanKamil napisał: Biorąc pod uwagę, że gra pisana jest pod wiele specyfikacji na pc to akurat nie ma najmniejszego problemu. Nie wiem jakie masz doświadczenie i wiedzę na temat produkcji gier (pewnie niewielką) ale gry na Windowsa i Xboxa powstają w spójnym i zunifowakanym systemie korzystającym z bibliotek DirectX. A PlayStation to raz że inna architektura, dwa korzysta z innych własnych bibliotek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 No przecież pisał, że ma więcej wiedzy niż 95% ludzi tu obecnych :| 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 28 minut temu, PanKamil napisał: Czytając to zastanawiam się czy cieszysz się z zakupu beci bo pograsz w ich giery w passie czy ważniejsze jest aby zayebać playstation xd BTW. Przypomniało mi się, że kiedyś miałem prey na celowniku Tu nie chodzi o dowalanie ale to sony na razie podkupuje gierki więc czemu w drugą stronę ma to nie działać? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 16 minut temu, ASX napisał: Nie wiem jakie masz doświadczenie i wiedzę na temat produkcji gier (pewnie niewielką) ale gry na Windowsa i Xboxa powstają w spójnym i zunifowakanym systemie korzystającym z bibliotek DirectX. A PlayStation to raz że inna architektura, dwa korzysta z innych własnych bibliotek. Serio chcesz teraz tutaj pisać o optymalizacji gier? To co napisałeś wcale nie załatwia optymalizacji. Jeżeli jest jakiś temat gdzie można się merytorycznie posprzeczać to chętnie ale tutaj już nie będę się rozpisywał o różnych architekturach gdzie np. rdna 2 to ta sama architektura xd Cytuj Odnośnik do komentarza
zloto 737 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 55 minut temu, ASX napisał: dokładnie to jest tak naprawdę największa megatona dzisiejszego ogłoszenia Pierdzielisz kolego. O tym każdy wiedział. Ja wiem, że Asax masz swoje podejście do tego tematu, ale strasznie krótkowzrocznie patrzysz, jeśli uważasz, że nie ma różnicy między tym(dla graczy) czy gry Bety będą exami czy nie. Otóż jest. To jest bardzo proste. Jeśli gierki te staną się exami, konsekwencją tego będzie, że sprzeda się więcej X'ow. Powiesz, jakie to ma znaczenie dla graczy? Otóż ma. Większa baza konsol, to mniejsza szansa, że małe gierki, bądź tytuł japońskie ominą Xboxa. Większa baza konsol to zdecydowanie trudniejsza droga dla Sony do podkupywania gier, aby tylko ominęły Xboxa. Naprawdę to jest proste, jak dwa plus dwa. Czemu na switcha, który technicznie jest padaką wychodzą porty, czy gierki których nie ma na Xboxie? Bo ma dużą bazę graczy i nawet na tak słabym sprzęcie dewi chcą być. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 1 minutę temu, PanKamil napisał: Serio chcesz teraz tutaj pisać o optymalizacji gier? a czy ja coś napisałem coś o optymalizacji? poważnie przestań sobie dopowiadać tezy do własnych teorii Teraz, zloto napisał: Pierdzielisz kolego. O tym każdy wiedział. Ja wiem, że Asax masz swoje podejście do tego tematu, ale strasznie krótkowzrocznie patrzysz, jeśli uważasz, że nie ma różnicy między tym(dla graczy) czy gry Bety będą exami czy nie. Otóż jest. To jest bardzo proste. Jeśli gierki te staną się exami, konsekwencją tego będzie, że sprzeda się więcej X'ow. Powiesz, jakie to ma znaczenie dla graczy? Otóż ma. Większa baza konsol, to mniejsza szansa, że małe gierki, bądź tytuł japońskie ominą Xboxa. Większa baza konsol to zdecydowanie trudniejsza droga dla Sony do podkupywania gier, aby tylko ominęły Xboxa. Naprawdę to jest proste, jak dwa plus dwa. Czemu na switcha, który technicznie jest padaką wychodzą porty, czy gierki których nie ma na Xboxie? Bo ma dużą bazę graczy i nawet na tak słabym sprzęcie dewi chcą być. no pewnie masz rację, ale ja piszę z własnej perspektywy, a nie korpo, więc dla mnie nie ma tak naprawdę czy bedą exami czy nie. To już problem MS że mając najpopularniejszy system operacyjny na świecie, konsole która sprzedaje się dzisiątkach milionów i największy growy abonament na świecie nie potrafią zachęcić większej ilości devów (głównie tych japońskich) do pisania gier na swoje systemy. Więc nie ma co się żałować korpo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 ale on nie żałuje korpo, a patrzy na swój interes i napisał dlaczego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zloto 737 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Ale ja Ci tłumacze, że MS ma świetne narzędzie i prostą możliwość, aby dostarczyć dla Ciebie i dla mnie jeszcze lepsze usługi i konsole, a Ty mówisz, że to nie Twój problem i ogólnie jest w pytę. To nie bardzo mamy o czym dyskutować, bo to jest taki damage control, że ja nawet nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Raczej nie spodziewaj się żeby ASX zbyt krytycznie podchodził do poczynań MS-u. Z drugiej go rozumiem, w czasach ogólnego dostępu do sieci naprawdę łatwo znaleźć jest co pracownik wypisuje na forach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 9 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 21 minut temu, zloto napisał: Ale ja Ci tłumacze, że MS ma świetne narzędzie i prostą możliwość, aby dostarczyć dla Ciebie i dla mnie jeszcze lepsze usługi i konsole, a Ty mówisz, że to nie Twój problem i ogólnie jest w pytę. To nie bardzo mamy o czym dyskutować, bo to jest taki damage control, że ja nawet nie. no rozumiem ten tok rozumowania i jestem gotów przyznać ci rację. Gry ekskluzywne są motorem napędowym dla sprzętów i usług. Taki Elder Scrolls czy Starfield gdyby nie wszyedł na Playstation pewnie przyciągnąłby miliony nowych użytkowników na xboxa. A większa baza użytkowników automatycznie przekłada się na większe zaintereowanie developerów do tworzenia gier na tę platforme. To wszystko oczywiste i ze wszystkim się zgadzam z drugiej strony jeżeli gry na których mi zależy, omijają moje platformy do grania, to nie mam problemu żeby po prostu kupić inną konsole i te gry ograć. Nie zależy mi na sukcesie xboxa za wszelką cene. Jak golf story nie wyszło na Xboxa to po prostu kupiłem Switcha i ten tytuł sprawdzilem Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Jedno jest pewne - fani playstation beda czuli dreszczyk emocji przy każdej zapowiedzi bethesdy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 856 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Jak MS będzie wydawał gry Bethesdy na PS to xde. W takim wypadku totalnie bezjajeczna firma. Niech jeszcze Forzę wydadzą bo na PS brakuje dobrych wyscigów i marka xbox może iść do zaorania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 3 minuty temu, 20inchDT napisał: Jedno jest pewne - fani playstation beda czuli dreszczyk emocji przy każdej zapowiedzi bethesdy. Gry MMO będą multiplatformami + może coś co od dawna jest robione na pleja. Nowy doom, evil, fallout exami dla Xa? Jeszcze jak Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 W tym roku na playstation - doom 3 vr, deathloop i moze ghostwire. Na xboxie nic. Jeszcze niech dorzuca multiplatformowego starfielda, ktorego sony chcialo podkupic xddd Boze, nic nie wyjasnili tym glupim postem na xboxwire. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 (edytowane) Inna dobra rzecz jaka z tego wyszła jest taka, że mamy większą szansę na kolejne Evil Within, Dishonored czy inne słabo sprzedające się marki. Edytowane 9 Marca 2021 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 nie ma bardziej nudnego użytkownika niż asax. Nie ma. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi