łom 1 966 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 I bardzo dobrze że to robią i testują tylko to nadal wymaga czasu. Myślę że jak Epic wyda UE5 to wszystko ruszy do przodu. Mam tylko nadzieję że w końcu ogarnięte zostaną dwa problemy które nadal są widoczne nawet dla osób 'niewtajemniczonych', pierwszy to draw distance (w szczególności mniejszej roślinności) a drugi to oświetlenie właśnie trawy i innych krzaczorów. W UE4 jak się włączy cienie na trawie (powiedzmy 10k kęp) to wydajność spada z 75 do 60 fpsów a bez tego czy jakiejś formy AO i podczas słonecznej pogody w grze, otoczenie zaczyna wyglądać sztucznie (w CW nawet są screenshoty tego). Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 3 godziny temu, Czoperrr napisał: Czy ktoś z Was wykupił i skonfigurował sobie tryb developerski w XSX/XSS? Nie ukrywam, że mam w planach to zrobić. Exy będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 147 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 O emulacje mu bardziej chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 2 minutes ago, Rozi said: Exy będziesz robił? Będę emulował PSX, PS2 i PSP 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 panel poświęcony architekturze Xbox Series X jeśli kogoś interesują kwestie techniczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 4:15 Ale zamotali z tą pamięcią. Myślałem że kości RAMu są oddzielne dla gier (te 10GB szybszej) i oddzielnie dla systemu (6 wolniejszej). Okazuje się że jest 6 kości x2GB gdzie połowa jest wolniejsza i połowa szybsza i 4x1GB tylko z szybszą pamięcią. Oby nie okazało się że tylko te 4x1GB może działać na pełnych obrotach (bo zajmuje tyle samo miejsca co kość 2GB a co za tym idzie może efektywniej odprowadzać ciepło). Dziwne też że konkretnie oddzielili te 6 GB dla systemu, z tego co pamiętam wcześniej była mowa że jeśli będzie taka potrzeba to X może skorzystać z części puli wolniejszego RAMu w grach. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 mały krok w stronę normalności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 Rozi jak zwykle uhahany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kaczi 820 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 widocznie lubi zielone produkty ale innego pochodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 All hail gamepass Nic nie powstrzyma tej bestii Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 Do końca roku jak zaczną wychodzić gry od Xbox studios pęknie 30 baniek jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 Jeśli ktoś serio uważa że ten przyrost to zasługa pringelsow i gdy ludziom skończą się 14 dniowe triale to usługa zacznie błyskawicznie topnieć, to szkoda mi to nawet komentować bo to oznacza że gosc jest kompletnie niepoważny. 2 minuty temu, creatinfreak napisał: Do końca roku jak zaczną wychodzić gry od Xbox studios pęknie 30 baniek jak nic. Też tak myślę, samo Halo Infinite i nowy Godrizon (o ile wyjdzie) popchną kilka baniek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, ASX napisał: Jeśli ktoś serio uważa że ten przyrost to zasługa pringelsow i gdy ludziom skończą się 14 dniowe triale to usługa zacznie błyskawicznie topnieć, to szkoda mi to nawet komentować bo to oznacza że gosc jest kompletnie niepoważny. Też tak myślę, samo Halo Infinite i nowy Godrizon (o ile wyjdzie) popchną kilka baniek Spoko część tych osób zrezygnuje ale w ich miejsce przyjdą nowi, jednak nawet sam rynek pc ma tam sporą bazę, więc nie liczyłbym na to, że gpu zdechnie. Ale kolejny argument będzie taki, że spencer tylko czeka, żeby dowalić z ceną i wtedy już na pewno zobaczycie, szatan jeden. Sam opłacam hbo go z którego prawie nie korzystam, nawet gpu w pełnej cenie mnie jakoś nie zabije. xd Ale 7 bomb rocznie, Grażyna mam zawał. Edytowane 21 kwietnia 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 843 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 Mi się nie chce zakładać kont, robić tych klocków z kodami z łowców, piperow i innych stronek. Mam potrzebę płace 55zl i dolicza mi do faktury za abo w playu. Rocznie 660zl- dwie albo trzy gry na premierę. Jak ogram co chce albo nie będę miał czasu, to nie przedłużam i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 7 godzin temu, Bigby napisał: Tej siły już nic nie zatrzyma nawet śmieszkowe umowy podpisywane pod stołem ze łzami w oczach jak w przypadku RE8 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 a może zamiast przestać się jarać liczbami, pierdami na Twitterze i korpopierdoleniu to niech zaczną mówić więcej o grach i niech one zaczną wychodzić? mam w co grać, ale już mnie kurwa irytuje ten pseudo hajp robiony na Twitterze bo nic z tego nie wynika. 6 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 kupionestudia.jpg! Zgadzam się w 100%, mam backlog na którego życia braknie, ale mógłby MS w końcu qrwa wydać jakąś nextgenowa grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 E3 za 7 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2021 więc jeszcze 7 tygodni plotek z Twittera? to ja wysiadam nie wiem czy to nie wina Cyberpunka, ale mam już minimalną tolerancje na bullshity i skłonność do jarania się plotkami, newsami i ogólnie tą branżą, albo dają dobre gierki które działają na premierę tak jak trzeba i maja content albo mogą wypierdalać w podskokach, szczególnie z tym swoim toksycznym marketingiem. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 Panel poświęcony technologii dźwięku 3d w nextgenowych xboxach Jest kilka przykładów z gierek Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 No k#rwa przydałoby się, bo w moim ukochanym PUBG to czuję się głuchy i wolę grać na PS4 w niestabilnych 30fpsach. Człowiek wyebau prawie 200zł na Dolby Atmos, dts, a do tego 6 stów na słuchawki, a tu bida i ciut lepsze stereo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 063 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 Ten Atmos wymaga oddzielnie przygotowanego audio, więc to raczej wina twórców. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 58 minut temu, Wredny napisał: No k#rwa przydałoby się, bo w moim ukochanym PUBG to czuję się głuchy i wolę grać na PS4 w niestabilnych 30fpsach. Człowiek wyebau prawie 200zł na Dolby Atmos, dts, a do tego 6 stów na słuchawki, a tu bida i ciut lepsze stereo. serio udźwiękowienie jest lepsze na PS4? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 987 Opublikowano 22 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 kwietnia 2021 Dobra wiadomość jest taka, że discord się nie dał nawet za 10 mld, a tak to pozostaną dalej niezależną firmą i będą robić swoje. Wystarczy, że ms położył łapska na Skype i tylko zjebali ten komunikator. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi