Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moldar ma rację z tym obniżeniem rozdzielczości żeby było 120fps. Jedyna gra na liście która działa w 4k120fps to New Super Lucky's Tale i przy niej nie ma zaznaczone 'Off by default on Series X'. Więc te 6 nowych gier z listy które działały w 4k na OneX i które mają 'Off by default' (dla 120fps) obniżą rozdzielczość, pytanie tylko do jakiej wartości.

Opublikowano

Gdyby serwery były żywsze to z tego jedynie pierwszy Titanfall mnie interesuje.
Tam i tak jest słaba rozdziałka, więc boost będzie fajną sprawą.
Szkoda, że to gierki od EA - liczyłem na tego Sunset Overdrive troszeczkę (no i k#rwa, Alan Wake mógłby dostać jakiś boost, najlepiej do rozdzielczości).

Opublikowano
Gdyby serwery były żywsze to z tego jedynie pierwszy Titanfall mnie interesuje.
Tam i tak jest słaba rozdziałka, więc boost będzie fajną sprawą.
Szkoda, że to gierki od EA - liczyłem na tego Sunset Overdrive troszeczkę (no i k#rwa, Alan Wake mógłby dostać jakiś boost, najlepiej do rozdzielczości).

Gdzieś było, że boost nie działa z grami z Xboxa 360, ale ciągle badają temat, więc bym się nie nastawiał czy kiedykolwiek to nastąpi.
Opublikowano

Nie no w przypadku Alana to ja bym chciał po prostu takie coś, jak mają Gearsy, Halo, czy np RDR - zwykłe "XBOX ONE X Enhanced" i już byłoby zajebiście :fsg:
Ale Sunsecika boostem mogliby poratować :notbad:

Opublikowano
10 godzin temu, Moldar napisał:

Niekoniecznie, przy fallout 76 obniżyli rozdzielczość aby było 60fps i obstawiam, że w tych przypadkach jest ta sama historia.

tylko w falloutach tak zrobili, że odpala się wersja z S ale idzie to obejść

Opublikowano
11 minut temu, Moldar napisał:

Obejść jak? Nie wiem jaka rozdzielczość jest w battlefield 5 ale obstawiam, że w tym przypadku również uruchamia się wersja z one s.

sprawdz film DF, tylko te dwie gry odpalają wersje z S, tego BFa sprawdzałeś w tych 120hz?

Opublikowano

No bo patrząc na listę co ktoś wrzucił wyżej, tylko te dwie gry mają wyłączone domyślnie fps boost, bo obniża rozdzielczość. Więc wszystko się tak właśnie układa w logiczną całość, że tam gdzie fps boost nie jest ustawiony domyślnie, możemy go włączyć, ale przy okazji uruchamiamy wersję z one s.

Tak bfa sprawdzałem i rozdzielczość spada.

Opublikowano

Wg DF gry wydane przed premierą Xboxa One X lub nie mające patcha pod niego działają w rozdzielczości takiej samej jak na One S (przykładowo w 900p) ale za to z 2x większą ilości FPSów, jedynym wyjątkiem jest tutaj Super Lucky's Tale. Fallouty które mają wersję na OneX działają w trybie FPS Boost tak jak na OneS. Z tego można wyciągnąć wnioski że wszystkie gry z nowej listy które miały dedykowaną wersję pod OneX aby osiągnąć 120fps nie będą działały w np. 4k jak na OneX tylko w 1080p jak na OneS. Inaczej nie miały by zaznaczonego 'Off by default on Series X'.

Opublikowano

a to nie chodzi o to tech demo z tego panelu który był wczoraj/przedwczoraj? Mam poważne wątpliwości czy jakiś randomowy youtuber będzie w stanie coś nowego/innego

Opublikowano
39 minut temu, Moldar napisał:

Pray również działa w wersji one x, więc czasem się uda, czasem nie. Dziwię się, że Gearsy ultimate jeszcze nie dostały.

Gearsy Ultimate są skopane jeśli chodzi o działanie w więcej niż 30FPS. Ogrywałem rok temu na PC i framerate latał od 35 do 75 dodatkowo były jakieś randomowe przycinki. Dla porównania Gearsy 4 i 5 na tym samym PC działały w 75FPSach ze spadkami podczas największych zadym do 70FPS.