Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Sedrak napisał: Te gry będą day one w GP? Nier na pewno nie, bo day1 już minął A Talesy niewiadomo, obstawiam że nie. Chodziło mi o premiery na platformie, a nie passowe. Automata wyszła na Xa 1,5 roku po premierze, a Talesy po Vesperii w ogóle się nie ukazywały - więc to że gry z tych serii ukazują się bez poślizgu to już sukces. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Talesy sie słabo sprzedają, to nie zdziwilbym się gdyby ta gra trafila do gp day one. Chociaz mysle, ze gdyby bandai cos mialo dac, to raczej scarlet nexus. Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 821 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Ja bym widział ponownie Otogi na series x Do tego przyjąłbym nowego Oddworld stranger's wrath 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Trochę faktów i spekulacji na temat tego co robi Obsidian. Uwielbiam to studio i mam nadzieję, ze poe 3 naprawde powstaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 DF bierze na warsztat ostatnie gry z fps boostem i przy okazji fajne grafiki od Klobrille prezentujące ile obecnie gier działa w 120 fpsach Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Niezły wariacik załapał się do video Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 826 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Wolałbym aby przy dobieraniu gier do FPS boost dawali gry z 30 do 60. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
TTV_Gaspaczi 0 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Mam problem podczas live na mojej konsoli poprzez Twitcha, ogólnie wszystko działa tylko gdy gramy w Warzone na moich nagraniach słychać tylko mnie. Próbowałem w ustawieniach prywatności ale niestety dalej ich nie słychać. Znajomy na ps miał podobny problem ale sobie poradził tylko nie pamięta co robił... Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Star Wars od Coaltion? Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Oj jak ja nie lubię marvela i avengersow. Wybór xboxa był słuszny. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Plotki, ploteczki, plotunie xD fajna ta branża się zrobiła, taka pudelkowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Namnożyło się ostatnio youtubero insajderów. Można odnieść wrażenie że ostatnio każdy youtuber ma jakiś znajomych w branży którzy leakują im ważne informację. Więc lepiej zachować ostrożność i dystans czytając te wszystkie sensacyjne informacje o tym że MS wykupi Techland (youtuber: ACG), czy Xbox robi grę Star Wars (youtuber Matty), zwłaszcza że specyfika tego "zawodu" jest taka że im taki youtuber podaje bardziej sensacyjne wiadomości, tym cieszy się większą oglądalnością, a potem mało komu chcę się weryfikować czy te wszystkie plotki okazały się prawdą czy bzdurą wyssaną z palca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 ACG nic nie mówił o techlandzie. To inni sobie dopowiedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 no dobra nie powiedział konkretnie o techlandzie. Ale, popraw mnie jeżeli się mylę, mówił że MS kupi dużego wydawcę third party i jedna z jego dużych jego gier na ten rok będzie exem na xboxa. Teoria ta pasowała najbardziej do techlandu więc ludzie połączyli kropki, a sam ACG chyba tego nie zdementował? Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Czyli Techland wydaję Dying Light 2 który był robiony i reklamowany jako multiplatforma (od 5 lat) tylko na Xie i PC? Bardzo wątpliwe, chyba że trafiła do nich ciężarówka pieniędzy : ) Nadal to był by zły ruch i opinie nt Techlandu były by jeszcze niższe. Ta plotka o Star Warsach też tak średnio pasuje, Disney raczej nie pozwoli żeby ich największe ip trafiło tylko na jedną konsolę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 no ja też w to nie wierze 4 minuty temu, łom napisał: Disney raczej nie pozwoli żeby ich największe ip trafiło tylko na jedną konsolę. Spiderman Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 958 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Tylko że Spider-Man (filmowy) został pozyskany wcześniej przez Sony Pictures a prawa do gier należą do Marvela jest tu bliższa współpraca od wielu lat. Więc taki deal był chyba łatwiejszy do zrobienia niż wykupienie od Disneya licencji na zrobienie exclusiva AAA w świecie Star Wars. Edit: jedyna gra która przychodzi mi do głowy z którą może nie było by problemów to remake SW KOTOR 2 którą wyprodukowało Obsidian a wydał LucasArts. Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez łom info Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 no nie ma co gdybać za jakieś 50 dni wszystko powinno się wyjaśnić. Jeśli ACG miał rację i MS kupi kolejną firmę i z jakąś dużą grą, to na pewno wtedy się o tym dowiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 42 minuty temu, łom napisał: Tylko że Spider-Man (filmowy) został pozyskany wcześniej przez Sony Pictures a prawa do gier należą do Marvela jest tu bliższa współpraca od wielu lat. Więc taki deal był chyba łatwiejszy do zrobienia niż wykupienie od Disneya licencji na zrobienie exclusiva AAA w świecie Star Wars. Edit: jedyna gra która przychodzi mi do głowy z którą może nie było by problemów to remake SW KOTOR 2 którą wyprodukowało Obsidian a wydał LucasArts. Byłoby to o tyle dziwne, że ubisoft ma robić grę o sw i pewnie będzie to jakiś ubiklon a ea ma swojego sw fallen order i battlefronta. Trochę mało tutaj miejsca na kolejną gierkę o chewbace i jabie the hut. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 MS nie zakończył swoich polowań i kogoś w niedalekiej przyszłości jeszcze zakupi. To jest pewne. Ale akurat Techland to jeden wielki bajzel, patrząc po ostatnich doniesieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza
zloto 737 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 3 godziny temu, łom napisał: Disney raczej nie pozwoli żeby ich największe ip trafiło tylko na jedną konsolę. A to bym się kłócił, Disney po sukcesie Spidermana czy Fallen order i porażce Avengersow, może chętniej patrzeć w stronę dobrego tematu developerskiego, niezależnie z kim on jest powiazany. MS ma kilka takich zespołów. Więc kto wie, taki deal(zarówno z MS jak i Sony) miałby obustronną korzyść. Wydawca konsoli dostaje znane IP jako ex, a Disney nie musi tworzyć własnego studia, tylko dostaje gierkę od utalentowanego teamu first party. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Trzeba też pamiętać, że MS to kilka urządzeń, to nie SONY, że gierka wyjdzie tylko na PS5, tu mają XBOXA/PC/Clouda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Spiderman to inna para kaloszy, marka jeśli chodzi o filmy i gry należy do Sony. Disney może dać ip do gierki MS pod warunkiem wypuszczenia na wszystkie liczące się platformy. Dla MS to i tak będzie sytuacja win win bo gierkę da do abonamentu a na Sonkę i PC trzeba będzie pewnie wyłożyć pełną cenę. To nie jest tak ,że Disney nie jest zainteresowany sprzedażą gierki, zgarnia hajs od każdej sprzedanej kopii plus opłaty licencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Ukukuki napisał: Spiderman to inna para kaloszy, marka jeśli chodzi o filmy i gry należy do Sony. jakieś źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi