Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 O WiiU też nie wiedziano czy jest następcą czy przystawką do Wii, zesrała im się generacja, ale w następnej wrócili jak feniks z popiołu. No ale z perspektywy posiadacza XOS obecna sytuacja wydawnicza to taka przedłużona młodość, bo jednak ktoś o tej konsoli nie zapomniał. Mam nadzieję, że Xbox też dożyje następnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 I tak większość ludzi kupuje konsole patrząc na koszty i pod kątem multiplatform typu COD, Battlefield czy AC. A niektórzy tutaj o być albo nie być Microsoftu. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 A to wiadomo ja traktuje kupno XSX jak upgrade karty w kompie którego nie mam, ale irytujące jest to ze nawet XO miał „świeże” gry na premierę a tu wielkie nic xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Jakby MS wydał konsolę rok po PS5 to byłby pewnie spalony. Nic innego nie mogli zrobić, a biedy Spencer musi świecić oczami przed community. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 No trudno. Kazdy powinien kupować konsole z uwagi na obecne gry, a nie obietnice lepszego jutra. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Ale dlaczego Sony potrafi dostarczać gry, a Microsoft nie? Podobno ten drugi jest tutaj hegemonem a póki co siedzi obesrany w okopach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Jakby MS wydał konsolę rok po PS5 to byłby pewnie spalony. Nic innego nie mogli zrobić, a biedy Spencer musi świecić oczami przed community. Ciekawe ile on tam zarabia? Ale gdybym ja tyle zarabiał to na pewno nie byłbym ani biedny ani smutny z powodu odległych premier gierek. 1 minutę temu, Czoperrr napisał: Ale dlaczego Sony potrafi dostarczać gry, a Microsoft nie? Podobno ten drugi jest tutaj hegemonem a póki co siedzi obesrany w okopach. To co pisał Hendrix tj. reorganizacja i dużo czasu potrzebnego do produkcji gierek jeszcze zwiększonego przez zdalną pracę. W sony to lepiej funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Teraz, Czoperrr napisał: Ale dlaczego Sony potrafi dostarczać gry, a Microsoft nie? Podobno ten drugi jest tutaj hegemonem a póki co siedzi obesrany w okopach. Sony też miało w czasach PS4 okresy przestoju kiedy przez długie miesiące nic nie wychodziło, https://wccftech.com/sony-defends-reports-ps4-lacks-exclusive-triple-titles-holiday/ pamietam że nastroje na forumku były dosyć podobne, ale jak widać z czasem się rozkręcili i potrafili dostarczyć kilku wysokobudżetowych produkcji rocznie. Jest duża szansa że z Xboxem będzie podobnie, zwłaszcza że potencjał first party mają znacznie większy niż Sony w czasach PS4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Tylko Sony jest gwarantem wsparcia,a Xbox nie gwarantuje nic. Wygrzebali się z PS3, wygrzebali z początkowej posuchy na PS4. No kibucuję MS-owi, ale to co robi Sony w tym roku to jest jakiś pograom konkurenta. xddd Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Ja i tak mam w co grać, exy fajna sprawa ale świat już dawno zwariował na ich punkcie, a przecież to raptem 3/4 gry więcej na dany sprzęt, fajnie, że są ale tak jak napisał hendrix pożywka dla console wars... Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Tylko Sony jest gwarantem wsparcia,a Xbox nie gwarantuje nic. ta, powiedz to PS Vicie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Tylko Sony jest gwarantem wsparcia,a Xbox nie gwarantuje nic. Wygrzebali się z PS3, wygrzebali z początkowej posuchy na PS4. No kibucuję MS-owi, ale to co robi Sony w tym roku to jest jakiś pograom konkurenta. xddd Ej serio uważasz, że te kilka gier więcej to pogrom? Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Chwilę to potrwa ale się ogarną, teraz mają nad sobą bat w postaci GamePass więc uważam, że prawdopodobieństwo "odcięcia" prądu jest dużo mniejsze w przypadku poprzedniej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Vita jest przykładem, że Sony nie jest nieomylne, ale ich pozostałe konsole to już inna historia. Z resztą, Vita w Japonii radziła sobie nawet nieźle, więc jak widać coś tam zawsze się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 To co robi sony to jest pogrom? xd błagam Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @ASX zapomniałem dodać, że kiedy sony zapowiadało gry widmo miało też gry "na teraz". U xboxa wygląda to trochę inaczej w tym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 4 minuty temu, lpcl napisał: Ej serio uważasz, że te kilka gier więcej to pogrom? Tak, bo: są to gry nowe są to gry różnorodne są to gry z różnych źródeł (1st i 3rd party) często multiplatformy działają lepiej no i jest ten DualSense No i jeśli faktycznie zestawimy ze sobą liczby to zwyczajnie w świecie jest to rok początkowy którego pozazdrości można nawet w środku generacji. Ostatecznie wiadomo, że tam nie za bardzo będzie im miał kto te gry robić i stracą w pewnym momencie pęd, ale to Sony - zaufanie i fanbaza przeboleją wszystko. Z resztą, zobaczymy dzisiaj reakcje po SoP, ale już wiadomo, że będą one super pozytywne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 To ja nie widzę problemu. Najpierw kupno PSa, a jak będą exy to Xboxa. Bez dorabiania jakichś filozofii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Wiadomka, inaczej być nie może. Tzn. może jeśli Halo Infinite nie okaże się niewypałem, no za mocno mi siadło H5 żeby olewać HI. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Żeby jeszcze ten Play wyglądał jakoś normalnie i był w sklepach dostępny. Trudny początek tej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) 7 minut temu, lpcl napisał: Ej serio uważasz, że te kilka gier więcej to pogrom? Pogrom to nie, ale ma to z pewnością wpływ na decyzje zakupowe. Acz fakt, że w dużej mierze działa to najbardziej w Console Wars i miejscach gdzie stały dopływ hajpu i ekscytacji służy za narkotyk w wojenkach. W moim przypadku po prostu przyzwyczajenie z PS3 czy PS4, że otrzymam odpowiednią ilość gier wysokiej jakości, które przyciągają moją uwagę pod kątem klimatu/rozgrywki/podejścia itp. oprócz znanych i lubianych IP, będzie też coś nowego czym można się ekscytować. Także sprzętowo (VR, Dual Sense itp.) wsparcie będzie z gierkami będzie trwało odpowiednio długo (czytaj: do końca generacji) i będzie to jakiś stały roczny dopływ, że płynąć na fali zaciekawienia Póki co PS3 i PS4 mi to zapewniły i początki PS5 utwierdzają mnie tylko w tym przekonaniu, że będzie w porządku. Jedyny zgrzyt to podejście Sonki do gier z PS3 i starszych. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez Cedric 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Jeśli Microsoft dostarczy na jesień Halo, Forze i pptwierdza się plotki o Starfield to będę więcej niż kontent. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) Tylko jednak ten xbox ma jeden duży argument tj. gry day one za abo. Jak komuś nie pasuje to płaci 4 zeta czy 55 i ogrywa sobie premierowy tytuł jak mlb za 300. 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Tak, bo: są to gry nowe są to gry różnorodne są to gry z różnych źródeł (1st i 3rd party) często multiplatformy działają lepiej no i jest ten DualSense No i jeśli faktycznie zestawimy ze sobą liczby to zwyczajnie w świecie jest to rok początkowy którego pozazdrości można nawet w środku generacji. Ostatecznie wiadomo, że tam nie za bardzo będzie im miał kto te gry robić i stracą w pewnym momencie pęd, ale to Sony - zaufanie i fanbaza przeboleją wszystko. Z resztą, zobaczymy dzisiaj reakcje po SoP, ale już wiadomo, że będą one super pozytywne. Myślałem, że piszesz o grach a tutaj i pad i jeszcze działanie multiplatform. Co jeszcze terkotanie w pakiecie też jest doliczone. xd soulsy, astro, spider, ratchet i Returnal, Destruction coś tam, godfall. Jakoś tak średnio to do mnie przemawia i jeszcze studzony kosztem nowych gier. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Te multiplaty i pada dodałem po czasie, bo to raczej wisienka na torcie niż gamechanger, ale faktem jest, że gdybym kupił PS5 w najbliższym czasie to zwyczanie miałbym od groma interesujących mnie gier. No i Cedric pisze - gwarancje wsparcia. MS mi tego nie dał, a za zwalanie wszystkiego na covid należy się im mela w ryj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 (edytowane) 6 minut temu, Cedric napisał: Pogrom to nie, ale ma to z pewnością wpływ na decyzje zakupowe. Acz fakt, że w dużej mierze działa to najbardziej w Console Wars i miejscach gdzie stały dopływ hajpu i ekscytacji służy za narkotyk w wojenkach. W moim przypadku po prostu przyzwyczajenie z PS3 czy PS4, że otrzymam odpowiednią ilość gier wysokiej jakości, które przyciągają moją uwagę pod kątem klimatu/rozgrywki/podejścia itp. oprócz znanych i lubianych IP, będzie też coś nowego czym można się ekscytować wsparcie będzie z gierkami będzie trwało odpowiednio długo (czytaj: do końca generacji) i będzie to jakiś stały roczny dopływ, że płynąć na fali zaciekawienia Póki co PS3 i PS4 mi to zapewniły i początki PS5 utwierdzają mnie tylko w tym przekonaniu, że będzie w porządku. Ale nikt tu nie mówi nie. Jak pojawi się konsola, która nie jest brzydka jak noc i więcej gier aaa. Zresztą fanboye od konkurencji nawet nie czekali tak długo. Wystarczył gpu i polecieli po konsole. Nikt nie jest taki głupi żeby przepłacać za graniem 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Te multiplaty i pada dodałem po czasie, bo to raczej wisienka na torcie niż gamechanger, ale faktem jest, że gdybym kupił PS5 w najbliższym czasie to zwyczanie miałbym od groma interesujących mnie gier. No i Cedric pisze - gwarancje wsparcia. MS mi tego nie dał, a za zwalanie wszystkiego na covid należy się im mela w ryj. Ale to chyba przez backlog z ps4. xd Na upartego tego spidermana bym jeszcze po Returnalu spróbował i tyle. Soulsów nie lubię. Edytowane 27 Kwietnia 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi