Czoperrr 5 058 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 5 minutes ago, Whisker said: Panowie ogrywam konsole na oledzie i moje pytanie jak ustawić Dashboard aby był na czarnym tle a nie na szarym? Bo wyglada to mega słabo Ustaw sobie custom tło - czarne, albo po prostu nie oglądaj dashboarda tylko graj w gry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 437 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 2 minuty temu, Czoperrr napisał: Ustaw sobie custom tło - czarne, albo po prostu nie oglądaj dashboarda tylko graj w gry Dzięki, spróbuje customowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 3 godziny temu, Bigby napisał: Liczę na wcześniejsze Gearsy i Sunseta. Oby jak najwięcej gier z 30 na 60fps bo ciężko teraz się gra w 30fpsach Fantasy RPG od IO mimo że MS ma już kilka mocarnych zapowiedzi w tych klimatach? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 To prawda, czuje że zaraz pojawi się krytyka że Xbox robi za dużo gier fantasy RPG xdddd Bo z gier o których wiadomo mamy już: 1. Avowed 2. Fable 3. The Elder Scrolls 4. Project Dragon od IO Interactive Mam przeczucie że jeżeli ktoś lubi gry RPG to Xbox będzie dla niego świetnym miejscem w nadchodzącej generacji Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Dla mnie fantasy/dark fantasy wraz z kolorowymi światami platformówek to dwa ulubione settingi w gierkach. Jak już dowiozą te gierki powyżej to będę bardzo happy i napewno na premierę każdej z tych pozycji będę miał wykupiony game pass. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Dla mnie gry RPG to powód dla którego warto posiadać X-a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Jak ktoś lubi dark fantasy RPG to już kupił albo kupi sobie sonke z demon soulsami które istnieją i można w nie zagrać. 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Co Sonka to sonka. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Fajna gra. Wciaz mam pudełko na ps3. Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 30 minut temu, ASX napisał: Bo z gier o których wiadomo mamy już: (...) 4. Project Dragon od IO Interactive Dość szybko przeszedłeś z "nie komentuje plotek, czekam aż to zweryfikuje e3" do "wiadomo, że mamy już rpg od IO" 34 minuty temu, ASX napisał: To prawda, czuje że zaraz pojawi się krytyka że Xbox robi za dużo gier fantasy RPG xd Przecież ty sam jechałeś po Sony za to, że robi ten sam typ gier, ale w różnych klimatach (HZD/DG/GoT), ale nagle jak to robi M$, dodatkowo nie zmieniając klimatów, to już nagle ok i beka jak to ktoś będzie krytykował? 41 minut temu, ASX napisał: Xbox będzie dla niego świetnym miejscem w nadchodzącej generacji Tu się zgadzam, bo niż te wszystkie studia M$ się na dobre rozkręcą to faktycznie może być już wtedy kolejna generacja. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Złośliwie powiem, że dobrze będzie jak pierwszą z nich dostaniemy do 2023. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 17 minut temu, MBeniek napisał: Dość szybko przeszedłeś z "nie komentuje plotek, czekam aż to zweryfikuje e3" do "wiadomo, że mamy już rpg od IO" Dwa niezależne źródła potwierdziły te informacje (redakcje Eurogamer i WindowsnCentral), jest też dostępna oficjalna dokumentacja na stronie IO Interactive która potwierdza rekrutację do Project Dragon, więc jestem skłonny uwierzyć że to coś więcej niż plotka. Z informacji wynika że gra jest na etapie preprodukcji więc nie ma szans że zobaczymy ją na tym czy przyszłym E3 oraz istnieje szansa że zostanie nawet skasowana. Także zachowam mimo wszystko pewien dystans. 17 minut temu, MBeniek napisał: Przecież ty sam jechałeś po Sony za to, że robi ten sam typ gier, ale w różnych klimatach (HZD/DG/GoT), ale nagle jak to robi M$, dodatkowo nie zmieniając klimatów, to już nagle ok i beka jak to ktoś będzie krytykował? Tylko sobie żartowałem nie musisz być takim symetrystą. Mogę ci obiecać że jeżeli M$ zacznie robić ten sam typ gier i popadnie w monotonnie to pierwszy będę ich krytykował. Tak jak krytykowałem ich za to że przez lata swój lineup opierali tylko na Halo Forzie i Gearsach (na szczęście od jakiegoś czasu się to zmienia) Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, ASX napisał: co do tego projektu IO Interactive to jeśli to prawda to bardzo fajnie że xbox wciąż inwestuje w nowe IP i wysokobudżetowe gierki. Mam tylko nadzieje że ta gra o smokach skończy lepiej niż ostatnia No ale pewnie na E3 znowu CGI zwiastun. No i czytałem że to ma być multi hack and slash z dużą ilością onlinenowego lootu (+ perspektywa 3 osoby), więc zobaczymy. Czyli coś podobnego do Avengersów, Outriders - jeden moich najmniej ulubionych gatunków gier, ale nie skreślam bo to niby projekt o którym IO myślało bardzo długo. Edytowane 30 kwietnia 2021 przez Cedric Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Nie no, jak ma być to kolejny looter to mogą zdychać jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 3 godziny temu, ASX napisał: To prawda, czuje że zaraz pojawi się krytyka że Xbox robi za dużo gier fantasy RPG xdddd Bo z gier o których wiadomo mamy już: 1. Avowed 2. Fable 3. The Elder Scrolls 4. Project Dragon od IO Interactive Mam przeczucie że jeżeli ktoś lubi gry RPG to Xbox będzie dla niego świetnym miejscem w nadchodzącej generacji To tylko plota a nie pewniak, no chyba że ASX robi kontrolowany przeciek Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 2 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Z dokumentów wynika: - Microsoft obniży prowizję do 12% za sprzedaż gier na Xboxa - Stalker 2 to czasowy ex na 3 miesiące - Tetris Effect to czasowy ex na 6 miesiący - Gunk (gra twórców Steamworld) nigdy nie wyjdzie na inne sprzęty Wiem że to nie moje pieniądze, ale dla mnie osobiście wykupowanie czasowych exow nie ma sensu, nie obchodzi mnie czy gra trafi na małża czy nie, nic nie zyskuje na tej czasowej ekskluzywności. Ważne że wszystkie 3 tytuły trafiły albo zaraz trafią do game passa. Ale prawdziwą bombą, o ile te dokumenty są prawdziwe, jest to że M$ planuje obniżkę prowizji, co z pewnością zachęci mnóstwo devow do wydawania gier na konsole Microsoftu. Bylby to bardzo agresywny ruch, obniżyć prowizję w czasach gdy inni wydawcy podnoszą ceny za gry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Ehh, gdyby to jeszcze wiazalo sie z obnizka cen gier dla konsumenta. Tak to tylko inne korpo dostanie wiecej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Obniżenie prowizji gier na Xboxa z 30% na 12% to mocny ruch dla devów jeśli to okaże się prawdą. Jeśli Tetris wyjdzie na małża w połowie maja to coś w tym jest prawdziwego, jeśli nie można się rozejść. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Na pc obnizyli do 12, a skoro ida w crossbuy, to nie zdziwie sie jak zrobia to samo z konsolami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Może głupie pytanie, ale ile prowizji biorą inni? Wiadomo? Bo jak Sony i Niny biorą po 5%.... Chociaż pewnie raczej ok. 30%. Oczywiście fajnie, ale istotna jest tu perspektywa. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Wszyscy po 30. Nawet steam. Epic chyba 18. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 @20inchDT To samo czytałem ponad pół roku temu o zniesieniu Golda bo na PC tak jest to i konsole xD 1 minutę temu, Basior napisał: Może głupie pytanie, ale ile prowizji biorą inni? Wiadomo? Bo jak Sony i Niny biorą po 5%.... Chociaż pewnie raczej ok. 30%. Oczywiście fajnie, ale istotna jest tu perspektywa. 30% Sony i Nintendo, baaa Big N chyba do początków gamecube brało jeszcze więcej i zjechali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Kolejny niebywały sukces Xboxa, obniżka prowizji za sprzedaż co dla mnie jako końcowego konsumenta nic nie zmieni. 2 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 058 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 No i spoko, klient i tak płaci 4zl za gamepassa Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi