Gość lpcl Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 6 minut temu, orion50 napisał: Deus EX Mankind Divided w 60 FPS Pamiętam jak ta gra pływała na one. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 832 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Obcy, DL i mad max <3 jeszcze vampyr I PAŁONK stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Największy minus ze rozdzielczość obniżają imo no ale nie można mieć wszystkiego, Dying Light oraz Deus będzie trzeba sprawdzić no i może wezmę się za Aliena i Mad maxa Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 3 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Bardzo fajny news, Nie znam oficjalnych statystyk ale wydaje mi się że Xbox będzie niedługo konsolą z największą biblioteką gier w 60 fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 14 minut temu, kubson napisał: Największy minus ze rozdzielczość obniżają imo no ale nie można mieć wszystkiego, Dying Light oraz Deus będzie trzeba sprawdzić no i może wezmę się za Aliena i Mad maxa Coś oprócz F4 ma obniżoną rozdziałkę? Jak dla mnie to tam nie ma czego obniżać, większość tych gier i tak chodziła w niskich rozdziałkach na One. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 20 gier ma check marka w kolumnie "default off", czyli pewnie spada rozdziałka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 No właśnie tego się obawiam, ale i tak cieszą mnie zwłaszcza dwa tytuły - ReCore, które przerwałem jakiś czas temu i Gears of War 4, które wciąż przede mną. Tylko ReCore chyba miało wersję enhanced na XOX, więc teraz chyba pójdą cięcia w rozdziałce, jeśli odpalę to w 60fps Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Gears 4 bylo w 60 fps na xox, nie wiem po co jest tam cokolwiek w kolumnie series x. Przy recore nie ma tego ptaszka, wiec nie ma zadnych ciec. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 (edytowane) Unity to już chyba wcześniej latało w 60 klatkach. Szkoda ze nie ma na liście QB i SO. Caly czas czekam z ograniem xD Ed.a to Gearsy nie będą 4k 60? Edytowane 3 maja 2021 przez Szymek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 QB też wciąż przede mną, ale muszę dokończyć AW najpierw, żeby tak kolejność dokonań Remedy zachować (Control nie liczę, bo wtedy jeszcze byłem PlayStationowym jednoplatformowcem i nie miałem wyjścia). Do Sunseta też bym chętnie wrócił dopiero, jak dadzą te 60, ale pewnie się nie doczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 060 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 17 minut temu, ASX napisał: Nie znam oficjalnych statystyk ale wydaje mi się że Xbox będzie niedługo konsolą z największą biblioteką gier w 60 fps. Fajnie jakby ten trend utrzymał się dla nowych gier, ale jestem bardzo dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 407 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 4 minuty temu, Szymek napisał: Unity to już chyba wcześniej latało w 60 klatkach. Tak, ale wersja 1.0 z płyty, bez patchy. Nawet 60fps nie było warte tego, by grać w Unity bez łatek xD Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 450 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 7 minut temu, 20inchDT napisał: Gears 4 bylo w 60 fps na xox, nie wiem po co jest tam cokolwiek w kolumnie series x. Przy recore nie ma tego ptaszka, wiec nie ma zadnych ciec. 120fps? FPS Boost nie ogranicza się do 60 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 4 minuty temu, Szymek napisał: Unity to już chyba wcześniej latało w 60 klatkach. Pierwsza wersja, przed patchami. Jedyny sposób na 60 fps do tejnpory to bylo granie offline w zbugowana wersje z plyty Teraz, jar3czek napisał: 120fps? FPS Boost nie ogranicza się do 60 Przy gearsach jest 60. To musi byc jakas pomylka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Te gry automatycznie uruchamiają się z boostem? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Tak, jak nacisniesz guide button podczas grania, to bedzie tez ikonka w prawym rogu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Grałem w Unravel 2 (boost do 120) i tam widziałem tylko info o HDR. A jeszcze znalazłem takie info: Spoiler Włącz funkcję „Zwiększenie liczby klatek na sekundę” w ustawieniach zgodności danej gry: - W sekcji Gry i aplikacje, podświetl żądaną grę, a następnie naciśnij Menu > Zarządzaj grami i dodatkami > Opcje zgodności. - Włącz Zwiększenie liczby klatek na sekundę. No, nic. Jutro sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 8 minut temu, Aleks napisał: Te gry automatycznie uruchamiają się z boostem? Niektórym trzeba włączyć w ustawieniach gry w zarządzaniu dodatkami. Po naciśnięciu GB widać czy masz włączone czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 @Aleks najlepiej sprawdzac u zrodla https://majornelson.com/fpsboost/ w tabelce jest zaznaczone, ktore gry nie maja domyslnie wlaczone. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 5 minut temu, 20inchDT napisał: https://majornelson.com/fpsboost/ Tego potrzebowałem. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 709 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Shadow of the Tomb Raider w 4K/60fps prezentuje się fenomenalnie. Ciekawe, że przy takim tytule udało im się podbić fpsy bez obniżenia rozdzielczości ale już przy takim AC3 Remastered są cięcia. Mam nadzieję, że z czasem dopracują ten "trik" i nie będą musieli poświęcać pixeli, w niektórych tytułach. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Eh.. w Shadow of The Tomb Raider to by mogli dać obsługę RT z wersji PC Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 709 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Microsoft, który nie ingeruje w kod gry miałby wrzucić RT? Co ty ćpiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Godzinę temu, Ins napisał: Shadow of the Tomb Raider w 4K/60fps prezentuje się fenomenalnie. Ciekawe, że przy takim tytule udało im się podbić fpsy bez obniżenia rozdzielczości ale już przy takim AC3 Remastered są cięcia. Mam nadzieję, że z czasem dopracują ten "trik" i nie będą musieli poświęcać pixeli, w niektórych tytułach. Było o tym mówione. Zależy od silnika, jak nie jest stabilnie to muszą zmniejszyć rozdziałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 27 minut temu, Ins napisał: Microsoft, który nie ingeruje w kod gry miałby wrzucić RT? Co ty ćpiesz? Chodziło mi o twórców gry. To było tylko dygresja. Sporo gier dostaje patche pod nową generację, a nadal mało jest tych z ray tracingiem, więc gdy wspomniałeś o Shadow pomyślałem o nextgen patchu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi