Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lpcl
20 minut temu, ASX napisał:

Marzy mi się taka gra z Mandalarioninem w stylu wiedźmina czyli rpg w otwartym świecie, latanie z planety na planetę, przyjmowanie zleceń itd. 

A czy ubisoft nie robi takiej gry? 

Jeszcze będziesz żygał od zleceń i znaczników na mapie w stylu ubi. 

Edytowane przez lpcl
Gość lpcl

Ale większość woli grać bezpiecznie stąd kolejne części znanych serii czy te Star Warsy, spidermany i inne znane marki. 

1 minutę temu, ASX napisał:

Nie wiem, oby

Po prostu zagrałbym w taką grę, a kto ją zrobi jest dla mnie drugorzędne, czy będzie to Xbox, $ony czy Ubisoft, bez znaczenia

Takie latanie po mapce z mieczem świetlnym to zawsze jakaś odmiana od tych klimatów z assasyna.

Dla mnie dobra byłaby też gra w stylu starego jedi acedemy w nowoczesnej oprawie. 

Gość lpcl
8 minut temu, creatinfreak napisał:

Ale coalition robiące mandaloriana? No kurde to mogłoby się udać. 

Po ograniu outsiders żałuję, że coallition nie poszło tą drogą tj. spin-off na innej planecie, z nowymi potworami i jakimiś mocami. Tylko może bez tego lootu. Trochę wyeksploatowane już te locusty i po zamknięciu kolejnej trylogii co im tam zostanie? Wnuki marcusa i dziadek popierdzielający na wózku z lancerem? 

No Gearsy to są już mocno na wypaleniu i niech to skończą na 6. Ogólnie to mogli tą serię zostawić na 3 i by było cymesik. To samo z klepanymi na siłe sequelami Halo, które no dupqi nie urywają i 3 + reach i odst by styknęła, a potem ewentualnie jakis standalone multik.

Prawda taka, że poza wyścigami MS potrzebuje nowych mocnych marek, bo ze świętej trójcy zielonego królestwa to tylko forza dalej daje rade i obie jej wersje wciągają dupą konkurencję(no są lepsze symulatory na pc, ale gra w nie z 5 nerdow na calym swiecie co maja drozszy zabawkowy fotel niz moj caly setup xd)

• Plusik 5
38 minut temu, lpcl napisał:

Po ograniu outsiders żałuję, że coallition nie poszło tą drogą tj. spin-off na innej planecie, z nowymi potworami i jakimiś mocami. Tylko może bez tego lootu. Trochę wyeksploatowane już te locusty i po zamknięciu kolejnej trylogii co im tam zostanie? Wnuki marcusa i dziadek popierdzielający na wózku z lancerem? 

Ja bym zostawił Locusty a wywalil ludzi. 

7 minut temu, Soban napisał:

No Gearsy to są już mocno na wypaleniu i niech to skończą na 6. Ogólnie to mogli tą serię zostawić na 3 i by było cymesik. To samo z klepanymi na siłe sequelami Halo, które no dupqi nie urywają i 3 + reach i odst by styknęła, a potem ewentualnie jakis standalone multik.

Prawda taka, że poza wyścigami MS potrzebuje nowych mocnych marek, bo ze świętej trójcy zielonego królestwa to tylko forza dalej daje rade i obie jej wersje wciągają dupą konkurencję(no są lepsze symulatory na pc, ale gra w nie z 5 nerdow na calym swiecie co maja drozszy zabawkowy fotel niz moj caly setup xd)

Zgadzam się w pełni. Gearsy należą do tego specyficznego gatunku gry który naprawdę do zaorania jest po 3, maksymalnie 4 grach. Ew. mogą też dywersyfikować jak w przypadku Halo Wars i Gears Tactics, bo sprawia to od razu, że gra nabiera świeżości. Tylko, że jednak wolałbym podejście taktyczne niż strategiczne. :lapka: 

4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Zgadzam się - jakby na rynku nie brakowało cinematiców od znaczka do znaczka.

No akurat w portfolio XBOXa brakuje, a taki tytuł w uniwersum SW i westernowych klimatach Mandaloriana to byłby strzał w dziesiątkę - od zawsze mi się coś takiego marzyło.
Tak jak marzyło mi się The Last of Us/TWD w otwartym świecie i to dostałem w postaci Days Gone, albo chciałem "Assassina w Japonii" i dostałem Ghost of Tsushima - nie każda gra "ze znacznikami na mapie" to od razu UBIszajs, bo równie dobrze można by Forzę Horizon pod to podciągnąć :reggie:

Można, oczywiście że tak. Mnie jednak w Forzy to przekonuje, a do open-worldów jakoś nie mogę się zebrać. O wiele bardziej przemawiają do mnie ograniczone lokacje hubowe jak te w Control czy GoW - gra nabiera przez to dynamiki i nie rozprasza mnie mrowiem nieciekawych zadań pobocznych. 

a ten otwarty świat w G5 to już w ogóle najgorszy rodzaj, bo duży i pusty, a najlepsze wrażenie wciąż robiły zamknięte lokacje :olo:  

Gość lpcl
3 minuty temu, ASX napisał:

Moim zdaniem Outriders nie ma startu do Gearsow. To zupełnie inna liga

Fun ze strzelania, przeciwnicy, bronie, skille, ciężki klimat beznadziejności jak w Gears 1 i 2, story. Dla mnie te elementy są lepsze niż w ostatnich gears. Na plus gears zostaje grafa i marcus z colem. 

Zupełnie inna liga i zupełnie inna gra. To, że postacie są lekko pudzianowate i kryjesz się za murkiem nie robi z outsiders gearsów. Ściągnęli coś z jugmenta, ale i tak gra się w to zupełnie inaczej.

1 minutę temu, wojtas011 napisał:

Proszę mi nie orac gearsow, skończyłem dzisiaj dlc i bawiłem się wybornie.

Dlc to stare dobre gearsy. Szybko, mocno, intensywnie :wub:

21 minut temu, lpcl napisał:

W sumie to dziwię, się, że ms nie kupił people can fly. Imo pokazali w outriders, że lepiej rozumieją klimat gearsów niż coalition. 

No PCF już raz pokazało jak czuje Gearsy i wyszło Judgment, więc, yyych, może lepiej nie.