Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

W końcu się przekonam i przejdę, bo pamietam, że pierwsze wrażenie z gry nie było zbyt pozytywne. Czy ta część jest kanoniczna?

Tak jest. Ale lepiej zagraj w outsiders. Dobrze się potem rozkręca i historia też wciąga i ma fajny plot twist. 

22 minuty temu, creatinfreak napisał:

Zupełnie inna liga i zupełnie inna gra. To, że postacie są lekko pudzianowate i kryjesz się za murkiem nie robi z outsiders gearsów. Ściągnęli coś z jugmenta, ale i tak gra się w to zupełnie inaczej.

Dlc to stare dobre gearsy. Szybko, mocno, intensywnie :wub:

Inaczej ale czy gorzej? Skille wprowadzają fajną odmianę i wzmacniają dynamikę do chowania się za murkiem. 

Edytowane przez lpcl

• Odpowiedzi 32,9 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
8 godzin temu, Soban napisał:

Prawda taka, że poza wyścigami MS potrzebuje nowych mocnych marek,

MS potrzebuje takiego pierdo*niecia jakim swego czasu byl pierwszy Gears of War na X360 - opadem szczeny i szokiem dla mozgu gracza.

Opublikowano
  • Autor

Myślę że nie tylko Xbox ale w zasadzie każdy wydawca chciałby mieć taki hit w stylu Gearsow z 2006 r. 

grę fenomen która wychodzi na początku generacji, prezentującą niesamowity przeskok graficzny, a pod względem gameplayu definiującą całą generację.

Problem w tym że to chyba nie takie proste, taki fenomen trafia się bardzo rzadko

Opublikowano
40 minut temu, ASX napisał:

Myślę że nie tylko Xbox ale w zasadzie każdy wydawca chciałby mieć taki hit w stylu Gearsow z 2006 r. 

grę fenomen która wychodzi na początku generacji, prezentującą niesamowity przeskok graficzny, a pod względem gameplayu definiującą całą generację.

Problem w tym że to chyba nie takie proste, taki fenomen trafia się bardzo rzadko

Dzisiaj tak, kiedyś to było standardem. Każdy się starał na premierę konsoli przygotować system sellera. Nie mówiąc o sztosach w pierwszym roku życia konsoli. Tak jak Soul Calibur sprzedał mi Dreamasta tak Halo sprzedało mi pierwszego Xboxa a 360 kupiłem dla GoW i Dead Rising. Wcześniejszych premier nie pamiętam, chociaż do dzisiaj w głowie mam reklamę premiery w Polsce Saturna w czasopiśmie Amiga. 

Opublikowano

Gearsy 1 wyszły prawie rok po premierze X360 więc jeszcze mają czas : ) Żeby coś takiego się powtórzyło to jakieś bardzo dobre studio (najlepiej celując tylko w next geny) musiało by zrobić nowe IP a, te w większości klepią sequele. Jak dobre by nie było nowe Halo czy Gearsy to wiadomo czego się spodziewać. Może Naught Dog coś zaprezentuje (bo Unchartetów i TLOU na razie starczy) albo Elden Ring zostanie przerzucony tylko na PS5 i XSX/S.

Mam nadzieję że na tym E3 zaprezentowane zostaną gameplaye z gier które wyjdą w przeciągu roku, MS kupiło dużo ekip może któraś zaskoczy mocno pozytywnie (oby tylko nie renderem i tekstem 'Please be excited').

Edit: ostatnia gra która mnie mega pozytywne zaskoczyła to Zelda BOTW, niby kontynuacja serii ale tak mocno zmieniona że grało się o wiele lepiej (wszystkie poprzednie Zeldy porzucałem po 1-2h)

Edytowane przez łom

Opublikowano

Mimo wszystko ja się mega bawiłem w G4 i 5. Dlc do 5 z kumplami w coopie też mniam. A horda, żeby ukończyć runy w 5 do 2 w nocy też w serduszku.

Klimatu ciachanego mięska nie ma w żadnej innej serii (albo blachy i oleju,  błe). No i 6 musi powstać, bo jednak fabuła tego wymaga.

Tylko, że nadal brakuje nowych marek temu xboxu. Jojczenie na byle nie cinematici - imo nie jest ich potrzebna tona jak na ps4/5, ale żeby nie było żadnego to żenada. Rozumiem różnorodność gatunkową, ale tak z dwie gierki w nowych ciekawych światach (może być sw też) z odpowiednim zaznaczeniem "dorosłości" produkcji to byłoby to.

No i prawda jest taka, że MS potrzebuje w miarę mainstrimowej gierki, która pokaże potencjał graficzny konsoli.

A na ten rok nie mają prawie nic.

"Samoloty" to nisza gatunkową, HI mimo iż czekam (głównie na kampanię, nie bijcie) graficznie szoku nie robi, Starfield też raczej grafa nie dostarczy, Psychonauts 2 też nie.

Może FH5, ale już 4 wygląda obłędnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał:

Dzisiaj tak, kiedyś to było standardem. Każdy się starał na premierę konsoli przygotować system sellera. Nie mówiąc o sztosach w pierwszym roku życia konsoli. Tak jak Soul Calibur sprzedał mi Dreamasta tak Halo sprzedało mi pierwszego Xboxa a 360 kupiłem dla GoW i Dead Rising. Wcześniejszych premier nie pamiętam, chociaż do dzisiaj w głowie mam reklamę premiery w Polsce Saturna w czasopiśmie Amiga. 

Z halo to był i tak niesamowity zbieg okoliczności bo gra miała być na appla i potem na sonkę a trafiła na xboxa. 

Opublikowano
1 minute ago, lpcl said:

Z halo to był i tak niesamowity zbieg okoliczności bo gra miała być na appla i potem na sonkę a trafiła na xboxa. 

True

Opublikowano

Graficznie to może Hellblade czy te nowe fable jak i forza motorsport dostarczą ale forza to pewnie przyszły rok a reszta nawet nie wiadomo kiedy e przybliżeniu. 

A tak to liczyć trzeba na multiplatformy. Ale imo taki hitman 3 czy nawet re8 w 4k dostarczają i momentami miło wypalają gałki oczne. 

Opublikowano

Z exów xboxowych jestem przekonany, że Hellblade 2 będzie powodował opad szczęki. Jedynka to mały projekt a wygląda fantastycznie i robi wrażenie nawet dzisiaj.

Opublikowano

Hellblade 2 to ogólnie dla mnie potencjalnie czarny koń MS. 1 pokazuje ogromny potencjał, klimat jest w deche, fajna baba główna(a zazwyczaj granie babą mnie odrzuca jak Klocucha).
Wierzę, że dev ogarnie walkę i będzie cymesik.

Opublikowano

Ja po jedynce nie zagram, fajen ale mam dość. Chyba ,że zrobią z tego slashera. 

Co do wielkości studia, Pumpkin Jack zrobiła jedna osoba a jak gierka wygląda. Dobrze to wróży przyszłości indyczków. 

Opublikowano

Hellblade bardzo spoko ale osobiscie bym przyspieszył ta gre, trochę na wzór God of Wara, klimat był fajny, zagadki ciekawe.

Opublikowano

Nie no, nie przesadzajmy w drugą stronę. W GoW masz sporo więcej możliwości niż dwa ciosy w Hellblade

Opublikowano

ja nie o możliwościach, wiem że tam jest dużo opcji i zabawy tylko o tempie, gra by IMO zyskała jakby przyśpieszył tam walkę. 

Opublikowano

No nie wiem czy było podobne tempo rozgrywki. W GoWie wszystko dynamicznie się działo i mniej czasu było na reakcje. Hellblade 1 to dla mnie spadek formy Ninja Theory i jedyna ich gra którą porzuciłem (grałem w skopaną wersję PC). Czekam na gameplay bo po Heavenly Sword, DMC i Enslaved nadal mają u mnie kredyt zaufania.

Opublikowano

Z tą ślamazarnością też bym nie przesadzał bo na początku jeszcze bym się zgodził, ale późniejszych etapach potrafi być mocno intensywnie

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Odważnie. Dla mnie jeden z największych zawodów growych i też powód dla którego na Ninja Theory patrzę jako "ludzie z potencjałem" (DmC) niż "OMG muszę zagrać". 

Mimika twarzy i reżyseria robiły mega wrażenie jak na 2007. Dodatkowo 'płynny' system walki z przytrzymaniem L1/R1 (który został rozbudowany w DMC) i ciekawy design miejscówek. Z chęcią bym przytulił porządny remake/remaster/sequel.

Opublikowano
  • Autor

dla mnie Hellblade był przede wszystkim męczący gameplayowo, gra była bardzo schematyczna. Ale cała otoczka, klimat, grafika i udźwiękowienie stały na bardzo wysokim poziomie, więc jakoś przecierpiałem z Senuą do końca.

Dla mnie osobiście druga cześć jest zbędna, Senua Sacriface opowiada spójną zamkniętą historię i jakoś nie wyobrażam sobie jak miałaby się potoczyć akcja w następnej części