Gość lpcl Opublikowano 4 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2021 (edytowane) 5 minut temu, Paolo de Vesir napisał: W końcu się przekonam i przejdę, bo pamietam, że pierwsze wrażenie z gry nie było zbyt pozytywne. Czy ta część jest kanoniczna? Tak jest. Ale lepiej zagraj w outsiders. Dobrze się potem rozkręca i historia też wciąga i ma fajny plot twist. 22 minuty temu, creatinfreak napisał: Zupełnie inna liga i zupełnie inna gra. To, że postacie są lekko pudzianowate i kryjesz się za murkiem nie robi z outsiders gearsów. Ściągnęli coś z jugmenta, ale i tak gra się w to zupełnie inaczej. Dlc to stare dobre gearsy. Szybko, mocno, intensywnie Inaczej ale czy gorzej? Skille wprowadzają fajną odmianę i wzmacniają dynamikę do chowania się za murkiem. Edytowane 4 maja 2021 przez lpcl Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 4 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2021 OutRiders* Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 178 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 8 godzin temu, Soban napisał: Prawda taka, że poza wyścigami MS potrzebuje nowych mocnych marek, MS potrzebuje takiego pierdo*niecia jakim swego czasu byl pierwszy Gears of War na X360 - opadem szczeny i szokiem dla mozgu gracza. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 5 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Myślę że nie tylko Xbox ale w zasadzie każdy wydawca chciałby mieć taki hit w stylu Gearsow z 2006 r. grę fenomen która wychodzi na początku generacji, prezentującą niesamowity przeskok graficzny, a pod względem gameplayu definiującą całą generację. Problem w tym że to chyba nie takie proste, taki fenomen trafia się bardzo rzadko 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 40 minut temu, ASX napisał: Myślę że nie tylko Xbox ale w zasadzie każdy wydawca chciałby mieć taki hit w stylu Gearsow z 2006 r. grę fenomen która wychodzi na początku generacji, prezentującą niesamowity przeskok graficzny, a pod względem gameplayu definiującą całą generację. Problem w tym że to chyba nie takie proste, taki fenomen trafia się bardzo rzadko Dzisiaj tak, kiedyś to było standardem. Każdy się starał na premierę konsoli przygotować system sellera. Nie mówiąc o sztosach w pierwszym roku życia konsoli. Tak jak Soul Calibur sprzedał mi Dreamasta tak Halo sprzedało mi pierwszego Xboxa a 360 kupiłem dla GoW i Dead Rising. Wcześniejszych premier nie pamiętam, chociaż do dzisiaj w głowie mam reklamę premiery w Polsce Saturna w czasopiśmie Amiga. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 (edytowane) Gearsy 1 wyszły prawie rok po premierze X360 więc jeszcze mają czas : ) Żeby coś takiego się powtórzyło to jakieś bardzo dobre studio (najlepiej celując tylko w next geny) musiało by zrobić nowe IP a, te w większości klepią sequele. Jak dobre by nie było nowe Halo czy Gearsy to wiadomo czego się spodziewać. Może Naught Dog coś zaprezentuje (bo Unchartetów i TLOU na razie starczy) albo Elden Ring zostanie przerzucony tylko na PS5 i XSX/S. Mam nadzieję że na tym E3 zaprezentowane zostaną gameplaye z gier które wyjdą w przeciągu roku, MS kupiło dużo ekip może któraś zaskoczy mocno pozytywnie (oby tylko nie renderem i tekstem 'Please be excited'). Edit: ostatnia gra która mnie mega pozytywne zaskoczyła to Zelda BOTW, niby kontynuacja serii ale tak mocno zmieniona że grało się o wiele lepiej (wszystkie poprzednie Zeldy porzucałem po 1-2h) Edytowane 5 maja 2021 przez łom Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 074 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Mimo wszystko ja się mega bawiłem w G4 i 5. Dlc do 5 z kumplami w coopie też mniam. A horda, żeby ukończyć runy w 5 do 2 w nocy też w serduszku. Klimatu ciachanego mięska nie ma w żadnej innej serii (albo blachy i oleju, błe). No i 6 musi powstać, bo jednak fabuła tego wymaga. Tylko, że nadal brakuje nowych marek temu xboxu. Jojczenie na byle nie cinematici - imo nie jest ich potrzebna tona jak na ps4/5, ale żeby nie było żadnego to żenada. Rozumiem różnorodność gatunkową, ale tak z dwie gierki w nowych ciekawych światach (może być sw też) z odpowiednim zaznaczeniem "dorosłości" produkcji to byłoby to. No i prawda jest taka, że MS potrzebuje w miarę mainstrimowej gierki, która pokaże potencjał graficzny konsoli. A na ten rok nie mają prawie nic. "Samoloty" to nisza gatunkową, HI mimo iż czekam (głównie na kampanię, nie bijcie) graficznie szoku nie robi, Starfield też raczej grafa nie dostarczy, Psychonauts 2 też nie. Może FH5, ale już 4 wygląda obłędnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 1 godzinę temu, Ukukuki napisał: Dzisiaj tak, kiedyś to było standardem. Każdy się starał na premierę konsoli przygotować system sellera. Nie mówiąc o sztosach w pierwszym roku życia konsoli. Tak jak Soul Calibur sprzedał mi Dreamasta tak Halo sprzedało mi pierwszego Xboxa a 360 kupiłem dla GoW i Dead Rising. Wcześniejszych premier nie pamiętam, chociaż do dzisiaj w głowie mam reklamę premiery w Polsce Saturna w czasopiśmie Amiga. Z halo to był i tak niesamowity zbieg okoliczności bo gra miała być na appla i potem na sonkę a trafiła na xboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 056 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 1 minute ago, lpcl said: Z halo to był i tak niesamowity zbieg okoliczności bo gra miała być na appla i potem na sonkę a trafiła na xboxa. True 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Graficznie to może Hellblade czy te nowe fable jak i forza motorsport dostarczą ale forza to pewnie przyszły rok a reszta nawet nie wiadomo kiedy e przybliżeniu. A tak to liczyć trzeba na multiplatformy. Ale imo taki hitman 3 czy nawet re8 w 4k dostarczają i momentami miło wypalają gałki oczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 056 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Z exów xboxowych jestem przekonany, że Hellblade 2 będzie powodował opad szczęki. Jedynka to mały projekt a wygląda fantastycznie i robi wrażenie nawet dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 udźwiękowienie pewnie będzie leganckie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Hellblade 2 to ogólnie dla mnie potencjalnie czarny koń MS. 1 pokazuje ogromny potencjał, klimat jest w deche, fajna baba główna(a zazwyczaj granie babą mnie odrzuca jak Klocucha). Wierzę, że dev ogarnie walkę i będzie cymesik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Ja po jedynce nie zagram, fajen ale mam dość. Chyba ,że zrobią z tego slashera. Co do wielkości studia, Pumpkin Jack zrobiła jedna osoba a jak gierka wygląda. Dobrze to wróży przyszłości indyczków. Cytuj Odnośnik do komentarza
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Hellblade bardzo spoko ale osobiscie bym przyspieszył ta gre, trochę na wzór God of Wara, klimat był fajny, zagadki ciekawe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 przecież ten gow to jest tak samo ślamazarna walka 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Nie no, nie przesadzajmy w drugą stronę. W GoW masz sporo więcej możliwości niż dwa ciosy w Hellblade 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 ja nie o możliwościach, wiem że tam jest dużo opcji i zabawy tylko o tempie, gra by IMO zyskała jakby przyśpieszył tam walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 No nie wiem czy było podobne tempo rozgrywki. W GoWie wszystko dynamicznie się działo i mniej czasu było na reakcje. Hellblade 1 to dla mnie spadek formy Ninja Theory i jedyna ich gra którą porzuciłem (grałem w skopaną wersję PC). Czekam na gameplay bo po Heavenly Sword, DMC i Enslaved nadal mają u mnie kredyt zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Z tą ślamazarnością też bym nie przesadzał bo na początku jeszcze bym się zgodził, ale późniejszych etapach potrafi być mocno intensywnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 224 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 21 minut temu, łom napisał: Heavenly Sword Odważnie. Dla mnie jeden z największych zawodów growych i też powód dla którego na Ninja Theory patrzę jako "ludzie z potencjałem" (DmC) niż "OMG muszę zagrać". Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 056 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Musi być ze mną coś nie tak skoro Hellblade najpierw splatynowałem na PS4, a później scalakowałem na XSX Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 966 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Odważnie. Dla mnie jeden z największych zawodów growych i też powód dla którego na Ninja Theory patrzę jako "ludzie z potencjałem" (DmC) niż "OMG muszę zagrać". Mimika twarzy i reżyseria robiły mega wrażenie jak na 2007. Dodatkowo 'płynny' system walki z przytrzymaniem L1/R1 (który został rozbudowany w DMC) i ciekawy design miejscówek. Z chęcią bym przytulił porządny remake/remaster/sequel. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 5 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 dla mnie Hellblade był przede wszystkim męczący gameplayowo, gra była bardzo schematyczna. Ale cała otoczka, klimat, grafika i udźwiękowienie stały na bardzo wysokim poziomie, więc jakoś przecierpiałem z Senuą do końca. Dla mnie osobiście druga cześć jest zbędna, Senua Sacriface opowiada spójną zamkniętą historię i jakoś nie wyobrażam sobie jak miałaby się potoczyć akcja w następnej części 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi