Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 12 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2021 To pewnie to samo źródło które zapowiadało mocny zeszły tydzień. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 12 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2021 Zainstalowała mi się nowa aktualizacja do XSX. Motyw podglądnięcia które gry są w Quick Resume niweluje efekt niespodzianki przy odpalaniu gierek. Nie zauważyłem, żeby gry z QR szybciej startowały. Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 438 Opublikowano 12 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2021 Update nie poprawił też niczego w kwestii kompatybilności QR, dodał za to labelkę informującą o wsparciu QR przez dany tytuł (analogiczną jak dla Auto HDR i FPS Boost) jednak uważał bym na nią - pojawia się ona także na tytułach, w których QR nie działa. Takie nieświadome "ubicie" gry w połowie drogi do save pointa mogło by być bolesne Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 12 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2021 Ale to chyby tylko beta? Bo ja nic takiego nie widzę u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 12 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 maja 2021 żadna beta, sprawdź czy masz update w opcjach. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 13 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 wrzucam w ramach ciekawostki, Xbox Game Studios zawarło partnerstwo TiMi Studios (bardzo dużym - 3000 pracowników, chińskim developerem gier moblinych). Nie wiadomo czego dokładnie dotyczy ta współpraca, być może oznacza to przeniesienie hitów XGS (Halo, Forza, SoT, Gearsy) na rynek mobilny, a może tworzenie jakiś nowych autorskich gier, trudno powiedzieć na ten moment. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 S-super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 2025 będzie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 kiedyś się doczekamy gier, wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 13 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 ehhh brakuje Hendrixa, który wytłumaczyłby o co chodzi w tym partnerstwie i uspokoił towarzystwo Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 Wiem czego zaś nie będzie z tego partnersta. Spoiler gier na Xboxa 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 13 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Wiem czego zaś nie będzie z tego partnersta. Ukryj zawartość gier na Xboxa skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 bo w przypadku MS-u można spodziewać się - streamingu, padów, gier z boostem, zakupów studiów, tweetów phila chwalących konkurencje i eventów, ale gier spodziewam się jako ostatnich Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 Wydaje się na 90% że to pod mobilki - choćby po to żeby Bethesdę wspomóc, która przecież miała to swoje Elder Scrolss: Blades ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 13 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 21 minut temu, Paolo de Vesir napisał: bo w przypadku MS-u można spodziewać się - streamingu, padów, gier z boostem, zakupów studiów, tweetów phila chwalących konkurencje i eventów, ale gier spodziewam się jako ostatnich jeśli faktycznie anulują Halo Inifnite, Microsoft Flight Simulator, Gunk, Psychonauts 2, Evewild, Starfielda, Elder Scrolls, Avowed, State of Decay 3, Hellblade 2, Forze Motorsport, to chętnie przyznam ci rację i powiem że na Xboxie nie ma co spodziewać się gier Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 Jak połowa z tych gier wyjdzie do końca 2023 to będzie bosko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 9 minut temu, ASX napisał: jeśli faktycznie anulują Halo Inifnite, Microsoft Flight Simulator, Gunk, Psychonauts 2, Evewild, Starfielda, Elder Scrolls, Avowed, State of Decay 3, Hellblade 2, Forze Motorsport, to chętnie przyznam ci rację i powiem że na Xboxie nie ma co spodziewać się gier Ale dlaczego ciągle wymieniasz multiplatformy? Nie rozumiesz, że chodzi o gry eksluzywne, które zachęcą do kupna konsoli dla nich? Game Pass to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 13 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 3 minuty temu, Rozi napisał: Ale dlaczego ciągle wymieniasz multiplatformy? Nie rozumiesz, że chodzi o gry eksluzywne, które zachęcą do kupna konsoli dla nich? Game Pass to nie wszystko. nie wiem Rozi czy to twój kolejny "błyskotliwy" trollink czy jesteś głupi, ale żadna z tych gier nie będzie ekskuzywna dla konsoli, ponieważ każdą z nich będzie można ograć też na PC i w chmurze. Imnaprawdę to bez znaczenia czy kupisz ich kawałek plastiku, xbox od jakiegoś czasu to nie tylko konsola ale cały ekosystem w którego centrum jest game pass Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 No jak z takim podejściem MS pragnie prowadzić generację, to powodzenia, abstrakcja. "Firmie produkującej konsole nie zależy na sprzedaży ich konsol", miazga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 Rozi, zrozum, że exy to zawsze tylko dodatek. Wygrywa reklama i przyzwyczajenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 Nie, nie jest to dodatek, przestańcie tak myśleć w końcu. Myślicie, że po co ja kupiłem Xboxa? Chciałem ograć Forzę Horizon, Sunseta, Gearsy, czy Cupheada. To nie multiplatformy decydują o wyborze konsoli przez core'owych graczy. Przyzwyczajenia też są istotne, ale c'mon - zobaczycie, że to olewanie hitów eksluzywnych odbije się Microsoftowi czkawką. Inb4 wykresiki, tabelki i Game Pass. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 @ASX Naprawdę chcesz prowadzić dyskusję z trollem fanbojem? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 13 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 Rozi chyba nie jest świadomy że $ony i M$ dopłaca do każdego sprzedanego egzemplarza konsoli, i obie firmy zarabiają na grach i abonamentach i jest w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 058 Opublikowano 13 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 Rozi, na miłość boską, kupujesz najczęściej z przyzwyczajenia. MS nie ma exów, ma gry 1st party - chcesz w nie zagrać kupujesz Xboxa lub PC, a kwit i tak idzie do MSu. W dupie mam czy ktoś ogra Gearsy 6 na PC jeśli sam mam zamiar ograć tę grę na XSX, z racji przyzwyczajeń konsolowych. Nie zmieniło by mi nic jeśli gra byłaby tylko na Xboxa. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 13 maja 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 maja 2021 8 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Rozi, zrozum, że exy to zawsze tylko dodatek. Wygrywa reklama i przyzwyczajenia. bzdura, silne porfolio gier first party to coś kluczowego dla każdej platformy, zarówno dla Playstation, Nintendo i Xboxa, nie da się tego nadrobić reklamą czy przyzwyczajeniami. Xbox potrzebuje mocnych gier first party które przyciągną miliony graczy do swojego ekosystemu, bez tego nie przetrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi