Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

:reggie:

Trzeba kliknąć, bo zdj nic nie mowi- w tej cenie jest 2 pad i 1msc ultimate.

1B65CE5E-D7EF-450A-9DC1-05AD720F0D99.jpeg

Edytowane przez iluck85

• Odpowiedzi 32,9 tys.
  • Wyświetleń 2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor

Wygląda na to że Persona zmierza na Xboxa :)

Opublikowano
  • Autor
Edit: to jakiś stary fake więc usuwam
Opublikowano

Personka :wub: dajta jeszcze p4golden, bo po jakichs 12 latach niewiele pamietam.

Opublikowano
W dniu 2.06.2021 o 12:02, Bzduras napisał:

Pytanie, kiedy pierwsze wykorzystanie w praktyce.

Najwięcej na tym zyska Series S

Opublikowano
  • Autor

chciałbym być optymistą w sprawie FidelityFX super resolution ale jak patrzę na takie porównania

AMD FidelityFX Super Resolution also coming to Radeon RX 480 and RX 470 -  VideoCardz.com

to ciężko jednak mi uwierzyć że to technologia które może konkurować z DLSS od Nvidii, 

nie jestem też ekspertem, więc jeżeli się myle niech mnie ktoś poprawi, ale FidelityFX nie korzysta jak DLSS z AI w celu zwiększenia rozdziałki ale bliżej temu do technik checkerboardowych znanych z gier na playstation 4 i 5 

Opublikowano
25 minut temu, Daddy napisał:

Najwięcej na tym zyska Series S

Najwięcej na tym zyskają developerzy, nie żadna platforma :V  I tak jak @ASX pisze, bliżej jest temu do technik typu temporal injection niż do DLSS. Dlaczego piszę, że devowie na tym skorzystają, a nie platforma? Bo wielu devów, szczególnie tych mniejszych nie ma własnych technik pozwalających na podobne praktyki z podobnymi efektami, wtyczka FSR wchodzi do pakietu GPUOpen i jest na licencji MIT (czyli daje nieograniczone prawa do używania). Dodatkowo AMD przygotowało kod źródłowy do shaderów, który ułatwi implementację.

Sama technika jest przewidziana do użycia multiplatformowego, w pełnym rozumieniu tego słowa, co ułatwia życie mniejszym twórcom oczywiście.

Opublikowano

DLSS korzysta z tych całych tensor cores, jest jakiś hardware który to ogarnia, z drugiej strony FidelityFX super resolution zadziała nawet na kartach RX 470/480 więc raczej będzie duża różnica między np. obrazem DLSS 1080p skalowanym do 4k, a taką samą bazową rozdzielczością z rozwiązaniem od AMD. Na tych porównaniach niekorzystnie to wygląda ale poczekał bym na wnioski do momentu wydania jakiejś gry korzystającej z tego. Jeśli się okaże np. że gra która normalnie w 4k osiąga 30fps a po włączeniu SuperResolution w 1440p da radę działać w 60fps a dodatkowo obraz wygląda lepiej (powiedzmy jak 1800p) to jest to gra warta świeczki. I tak jak Hendrix napisał chodzi o to że praktycznie każdy będzie mógł z tego skorzystać, nie tylko devowie ale też gracze na kartach i nVidii i AMD, a co za tym idzie rozwój powinien być całkiem szybki.

Opublikowano

Ja trzymam na razie jeszcze kciuki że coś z tego będzie ale nie ma co debatować tylko zaczekać i zobaczyć na żywo na XSX w jakiś grach. 

Jednak do DLSS 2.0 to tego raczej bym nie porównywał bo obje technologie dzieli przepaść na korzyść Nvidi. 

Mam tylko nadzieję że będzie opcja włącz / wyłącz bo jak będzie kaszana to będzie można wyłączyć. 

Opublikowano

Kurde byłoby miło, bo zastanawiam się czy nie kupić. Demko nawet fajne. Taki ładniejszy, ale gorszy Astral Chain.

Opublikowano
18 godzin temu, maxoffe napisał:

Ja trzymam na razie jeszcze kciuki że coś z tego będzie ale nie ma co debatować tylko zaczekać i zobaczyć na żywo na XSX w jakiś grach.

Ale wiadomo czym jest FSR i prezentacja rozwiała większość wątpliwości, nie musimy też czekać, żeby zobaczyć to na żywo w grach na XSX, ponieważ już istnieją porównywalne i lepsze rozwiązania w kwestii skalowania obrazu. Największy plus FSR to jego dostępność (licencyjna) dla wszystkich.

18 godzin temu, maxoffe napisał:

Mam tylko nadzieję że będzie opcja włącz / wyłącz bo jak będzie kaszana to będzie można wyłączyć. 

To jak zawsze będzie zależne od developera, jednak najlepsze rezultaty FSR pewnie da, gdy ten będzie implementowany w sposób, w którym jest integralną częścią renderera, nie funkcją implementowaną po namyśle (damn, jak ja nie lubię tłumaczenia afterthought w ten sposób).

Tyczy się to wszystkiego zresztą, zbyt często widzę ludzi, którzy nie mają zielonego pojęcia o tym jak działają silniki gier i programowanie gier, a łapią się na wszystkie hasła i terminy typu VRS (świetna opcja, ale hmm, najlepiej działa gdy cały design gry jest podporządkowany maksymalnemu wykorzystaniu jego plusów, a ukrycia minusów) FSR, DLSS (DLSS 2.0 jest małą rewolucją i świetnym narzędziem związanym z wydajnością, ale nie jest też świętym graalem, jak widzą go niektórzy)

Co do rozwiązania AMD jeszcze: to, że jest w zasadzie open sourcem, jest jego największym atutem, bo zawsze znajdą się osoby, które będą go rozwijały. Jednak należy też pamiętać, że wszystkie duże ekipy i ich oddziały R&D, pracują nad własnymi rozwiązaniami i te zwykle są bardziej dostosowane do tego co dane ekipy chcą osiągnąć.

Jedno też jest pewne: w zasadzie nikt w branży nie przejmuje się natywną rozdzielczością, te czasy minęły, technika się rozwija :)

Opublikowano

Forumkowy hav7n żyje

E3JYKVSXMAUOtDt?format=jpg&name=medium

tak jak pisałem od początku, Oddworld zmierza na Xboxa

Jeszcze tydzień do E3, czas na ostatnie wróżenie z fusów:

- Halo Infinite, data premiery, pokaz multi i trailer z singla

- Psycho 2 trailer z datą premiery

- MSFS trailer z datą premiery na konsolach

- Starfield gameplay/trailer

- Forza, FH lub FM a może PGR?

- zapowiedź 2-3 gier w tym jednego nowego IP

- ID Xbox i sporo nowych indorów w XGP

- kolejne ulepszenia we wstecznej

- trailer BF

- japońszczyzna w jakiejś formie

- apka gamepass/xcloud na switcha?

- crossfire X

- stalker 2?

- nie zobaczymy Gearsów, Perfect Dark czy Fable

:xboss:

Opublikowano

Oby pokazali gameplay z gry o wampirach od arkane austin. Chciałbym też zobaczyc nad czym pracuje Josh Sawyer i jego maly team, ale to raczej nie w tym roku :smutas:

Opublikowano

Do listy podanej wyżej dorzuciłbym:

- pierwszy gameplay z Everwild

- ogłoszenie kupna kolejnego studia 

- teaser powrotu kolejnego IP po Fable i Perfect Dark - osobiście stawiam na coś z trójki Banjo/Conker/Viva Pinata 

Opublikowano

A ja liczę na coś z Elder Scrolls, minęło 10 lat od premiery Skyrim. Nowy Elder 11/11/21 :banderas:

Opublikowano

Chyba 2031. :reggie:

Ta gra wyjdzie najszybciej pod koniec generacji.

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

Morrowind 2002

Oblivion 2006 

Skyrim 2011

No nadzieje można mieć :D 

Opublikowano

Na elders scrollsa to sobie do dupy wsadźcie, tak gdzieś na 5 lat, bo więcej uwagi skupiają na TESO, a szkoda. No, ale w zamian eldera, będziemy mieli właśnie ten Starfield.

Opublikowano
5 minut temu, Ukukuki napisał:

Ciekawe co im nie pykło przy 6 części ,że to już tyle lat bez kontynuacji cyklu. 

Nic, Bethesda Game Studio to była stosunkowo mała ekipa, oprócz TES mają drugie popularne IP (Fallout) i chcieli po wielu, wielu latach mieć nowe (Starfield). Zarówno Peter Hines, jak i Todd Howard, wielokrotnie wspominali, że TES VI to odległy projekt.

Opublikowano

Kurde szkoda mogliby wrzucic taka Persone do gamepassa.Lubie jrpg a nigdy w te serie nie gralem