Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Jop, ale mniej więcej na tym kończy się oferta tego typu gier na PlayStation. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Returnal nie ma żadnej z tych rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 To już całe dwie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 fajnie, że po 8 latach coś się zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Gry z otwartym światem, zbliżone konstrukcją do gier Ubisoftu: - Horizon - Days Gone - Ghost of Tsushima - Spider-Man - Spider-Man Miles Morales Oczywiście każda z nich nie jest identyczna, ale widać dużo podobieństw w pewnych elementach. Gry liniowe z okazjonalnymi otwartymi przestrzeniami: - Uncharted 4 - Uncharted Zaginione Dziedzictwo - The Last of Us 2 Gdzieś pomiędzy tymi dwoma typami gier umieściłbym God of War czy Death Stranding. Soulslike: - Bloodborne - Demon’s Souls Wyróżniające się najbardziej swoją odrębnością to na pewno Returnal, Dreams czy Ratchet (na tle tych innych produkcji na pewno, bo patrząc że to już 16(?) części to nie za wiele się zmieniło). Microsoft z kolei mocno stawia na fpp, z naciskiem na coopa i online co mi średnio odpowiada szczerze mówiąc, wolę gry nastawione mocniej na singla. Choć teraz przy zakupie Bethsedy fajnie, że będzie więcej RPGów. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał: To już całe dwie gry. Sackboy, Astrobot… To inaczej. Ile exow na xboxa nie ma tych rzeczy? Też nie widzę dziesiątek takich gier. Co innego mniejsze, niezależne produkcje, ale tego przecież na Sony też jest mnóstwo. 48 minut temu, MYSZa7 napisał: - Uncharted 4 - Uncharted Zaginione Dziedzictwo - The Last of Us 2 W sumie po 1 takim levelu z otwartą przestrzenią na część, a tak to większe, mniej korytarzykowe konstrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 13 minut temu, balon napisał: To inaczej. Ile exow na xboxa nie ma tych rzeczy? Też nie widzę dziesiątek takich gier. Co innego mniejsze, niezależne produkcje, ale tego przecież na Sony też jest mnóstwo. Nie powiem, zdecydowanie Sony postawiło na różnorodność na PS5, ale podobne argumenty jak te które wypisał Basior słyszałem przez całą poprzednią generację. Wyszło jednak po latach, że nie było tak różowo jakby niektórzy chcieli i czasem wszystko sprowadza się do prywatnych preferencji co do konsol. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 w LL czy tlou2 te kawałki z większą lokacją były imo bardzo fajnym urozmaiceniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Godzinę temu, MYSZa7 napisał: Gry z otwartym światem, zbliżone konstrukcją do gier Ubisoftu: - Horizon - Days Gone - Ghost of Tsushima - Spider-Man - Spider-Man Miles Morales Oczywiście każda z nich nie jest identyczna, ale widać dużo podobieństw w pewnych elementach. Gry liniowe z okazjonalnymi otwartymi przestrzeniami: - Uncharted 4 - Uncharted Zaginione Dziedzictwo - The Last of Us 2 Gdzieś pomiędzy tymi dwoma typami gier umieściłbym God of War czy Death Stranding. Soulslike: - Bloodborne - Demon’s Souls Wyróżniające się najbardziej swoją odrębnością to na pewno Returnal, Dreams czy Ratchet (na tle tych innych produkcji na pewno, bo patrząc że to już 16(?) części to nie za wiele się zmieniło). Microsoft z kolei mocno stawia na fpp, z naciskiem na coopa i online co mi średnio odpowiada szczerze mówiąc, wolę gry nastawione mocniej na singla. Choć teraz przy zakupie Bethsedy fajnie, że będzie więcej RPGów. Do listy ciekawszych dobrych eksów można dodać jeszcze Astro Bot Rescue Mission (platformówka), Everybody's Golf (sportówka arcade), Driveclub (samochodowka arcade), GT Sport (sim), Infamous Second Son (ubi games), The Last Guardian (przygodowa), MediEvil (platformówka), Until Dawn (horror), Gravity Rush 2 (akcyjniak), Dreams. Do tego masa lepszych lub gorszych eksów i kilka fajnych portów jak Dragons Crown Pro, kolekcja Wipeout, Tearaway, Shadow of the Colossus. No przywalanie się do Sony ,że mała różnorodność gierek jest słabe bo MS na pewno tego lepiej na One nie robił. Tak samo na nowych konsolach u Sony jak na razie pod tym względem jest lepiej. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 do każdej listy można dodać więcej gier nie pasujących do narracji, ale jak ktoś chce widzieć gry $ony tylko przez pryzmat ubigierek czy gry M$ tylko przez pryzmat Halo Gearsów i Forzy to i tak będzie tak na nie patrzeć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Lawn Mowing Simulator Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 XD też bekę z tego mam ale taki Tanknarok może być fają imprezową gierką Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Super informacja dla wszystkich posiadaczy xboxow one którzy niedawno pytali o gry dla których będą musieli kupić nową konsolę. Otóż nie musicie kupować kolejnej konsoli, bo w nextgenowe gry będzie można ograć w chmurze dzięki game passowi Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 2 godziny temu, Ukukuki napisał: Do listy ciekawszych dobrych eksów można dodać jeszcze Astro Bot Rescue Mission (platformówka), Everybody's Golf (sportówka arcade), Driveclub (samochodowka arcade), GT Sport (sim), Infamous Second Son (ubi games), The Last Guardian (przygodowa), MediEvil (platformówka), Until Dawn (horror), Gravity Rush 2 (akcyjniak), Dreams. Do tego masa lepszych lub gorszych eksów i kilka fajnych portów jak Dragons Crown Pro, kolekcja Wipeout, Tearaway, Shadow of the Colossus. No przywalanie się do Sony ,że mała różnorodność gierek jest słabe bo MS na pewno tego lepiej na One nie robił. Tak samo na nowych konsolach u Sony jak na razie pod tym względem jest lepiej. Ja się nie przywalam, wymieniłem po prostu gry, które wpisują się w pewien schemat, Sony widzi co się sprzedaje i tak oryginalnych produkcji, które wymieniłeś na razie ze świecą szukać w ich ostatnich premierach czy zapowiedziach. Zobaczymy co pokaże przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Tak czy inaczej, jezeli zauwazyliscie, to gracze chca na xboxie tych oklepanych gier w stylu ubi, a nie oryginalnych tworów. Dlatego zastanawia mnie ile tak osob z tego forum tak naprawde grało w takie gravity rush, dreams czy tego golfa, bo lista moze i fajna, ale rzeczywistosc pokazuje, ze gracze i tak maja w dupie. Japan studio [`] Cytuj Odnośnik do komentarza
maxoffe 40 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 6 godzin temu, lpcl napisał: W sklepie ms jest tylko wersja na one i series więc nie widzę żadnej oddzielnej wersji pod series. No właśnie także szukałem i nie znalazłem. Jednak wolałem się upewnić bo raz już kupiłem nie właściwą wersję... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 9 minut temu, 20inchDT napisał: Tak czy inaczej, jezeli zauwazyliscie, to gracze chca na xboxie tych oklepanych gier w stylu ubi, a nie oryginalnych tworów. Dlatego zastanawia mnie ile tak osob z tego forum tak naprawde grało w takie gravity rush, dreams czy tego golfa, bo lista moze i fajna, ale rzeczywistosc pokazuje, ze gracze i tak maja w dupie. Japan studio [`] To akurat prawda, bo największą popularnością cieszą się te wszystkie tasiemce, CODy, Fify itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lpcl Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 18 minut temu, maxoffe napisał: No właśnie także szukałem i nie znalazłem. Jednak wolałem się upewnić bo raz już kupiłem nie właściwą wersję... Nie ma dużo takich gier ale zdarzają się pazerne urwy. Ten cod to chyba najgorszy taki przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 A tego ID@Xbox Summer Game Demo Fest to nie można przenieść gdzieś tak na listopad? Coś bym sobie obczaił ale nie ma czasu teraz, do tego jeszcze człowiek chce jakiś mecz obejrzeć... Doba zdecydowanie za krótka Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 4 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Nie powiem, zdecydowanie Sony postawiło na różnorodność na PS5, ale podobne argumenty jak te które wypisał Basior słyszałem przez całą poprzednią generację. Wyszło jednak po latach, że nie było tak różowo jakby niektórzy chcieli i czasem wszystko sprowadza się do prywatnych preferencji co do konsol. Wiesz mi nawet nie chodzi o to, że ja się z tymi argumentami zgadzam personalnie. Po prostu dla ludzi, którzy nie graja za dużo albo mieli długą przerwę takie argumenty trafiają. Do tego czerpanie wiedzy z ppe jest na topie xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 3 godziny temu, 20inchDT napisał: Dlatego zastanawia mnie ile tak osob z tego forum tak naprawde grało w takie gravity rush, dreams czy tego golfa, bo lista moze i fajna, ale rzeczywistosc pokazuje, ze gracze i tak maja w dupie. Japan studio [`] Z tych wymienionych grałem tylko w Gravity Rush, ale po kilku chapterach odpuściłem, bo nudne to, powtarzalne i szaro-bure - kieszonsolkowe korzenie biją po oczach niestety. Trochę żałuję, że się odbiłem, bo dwójka wygląda na dużo bardziej interesującą, ale bez podstaw w postaci jedynki nie mam zamiaru podchodzić. Dreams świadomie olałem, bo ja lubię gry, gotowe twory, a ten edytor to zdecydowanie nie dla mnie. Doceniam produkt i to, co ma do zaoferowania, ale nie mam tyle czasu/samozaparcia/wyobraźni, żeby bawić się tego typu kodem. Everybody's Golf też nie dla mnie, bo to wybitna party game, a w moim wieku, to już się praktycznie nie ma grających kumpli, żeby posiadówkę zrobić, jak za starych lat. Wracając jednak do tematu "cinematiców" na XBOXie... Właśnie zacząłem Gears of War 4 i tej serii jest zdcydowanie najbliżej do tego, co oferuje konkurencja, ale to nadal nie to samo... W ogóle mam bekę z tego deprecjonowania gier Sony, jako rzekomo "filmów do grania", gdzie w ogóle mija się to z prawdą - gameplayu (i to dużo bardziej rozbudowanego niż w takich Gearsach np) jest w nich od groma, ale dodatkowo posiadają fajne historie, opowiadane za pomocą zajebistych scenek poprzez zajebiste, dające się lubić postacie. Takich właśnie gier brakuje na klocku (wśród first party) i nie uważam, że każda konsola musi oferować coś diametralnie odmiennego - w końcu to takiemu MS powinno zależeć, żebym nie szukał fajniejszych doznań gdzie indziej, tylko siedział u nich, więc powinni i o takie produkcje rozszerzyć swoje portfolio (liczę na tego Indianę Jonesa). Tak jak napisałem - Gearsy to zdecydowanie moja ulubiona seria póki co, bo właśnie ma tę fajną historię i dające się lubić postacie, dzięki którym każdy powrót starych znajomych w następnej części, wywołuje uśmiech na twarzy i z zaciekawieniem wyczekuje się, co będzie dalej. W sumie podobnie jest w Halo, więc niekoniecznie musi być to TPP, bo i w FPP da się to zrobić. Chciałbym więcej tego typu gier, a nie "stwórz sobie avatara, masz tu wielki, dzielony świat i wraz z miliardem innych graczy napisz swoją historię" - ja wiem, że jest sporo fanów tego typu rozrywki, ale ja już nie mam czasu na umawianie się z ziomkami, więc wolę typowo singlowe przygody, przerywane okazjonalnym multikiem w PUBG np (tutaj zawsze znajdę czas dla ziomków), albo niezobowiązującym ściganiem się w kolejnej części Forza Horizon. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Jest jeszcze ten Sekiro za psichuj w brazylijskim storze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Soul 1 306 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 9 minut temu, XM. napisał: Jest jeszcze ten Sekiro za psichuj w brazylijskim storze? Promka weszla dziś. 99 R$ chyba też sobie kupię. Dwa razy taniej niż w Polskim storze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi