SnoD 2 286 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 W leakach Grubbego najgorsze jest to, że bardzo często myli się w bardzo istotnych kwestiach, tzn. coś wie, ale nie do końca. Najlepiej poinformowany jest Jez, a jak o czymś pisze, to jak już jest pewny na 100% swoich informacji. Natomiast Klobrille to nie wiem po co w ogóle wrzucać jego wpisy, bo on praktycznie nie ma żadnych pozakulisowych informacji i wszystko co pisze, to są jego przemyślenia takie same jak innych randomów w sieci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 (edytowane) Klobrille na pewno ma swoje znajomości (nawet wśród ludzi z Microsoftu) i informacje. Kto go obserwuje na Twitterze, Xbox Era i Reseterze ten wie. Potrafi jednak zachować to dla siebie lub ubrać w ramy "spekulacji". Poza tym ma większą wiedzę na temat Xboxa od wszystkich tych dziennikarzyn (nie licząc Jeza) przez co zwyczajnie lepiej się go czyta i warto przeklejać jego wpisy. Edytowane 5 grudnia 2021 przez Bigby 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 286 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 (edytowane) Jego Twitter składa się w 100% z przeklejanych newsów innych osób, screenów i grafik. Niezły insider. Padłem jak zobaczyłem, że zbiera kasę na Patreonie. Edytowane 5 grudnia 2021 przez SnoD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Nie przypominam sobie żadnych sensownych informacji od Kloba w ostatnich dwóch latach. Jedynie pisze jakieś ogólniki i że xbox super i ma gry i robi za frajer grafiki dla MS Mokry sen kapitalisty Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Grafiki jego autorstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 5 grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Klobrille na pewno ma dostęp do poufnych informacji, przecież swego czasu leaknął całą xboxową konferencje na E3 czy zakup Obsidianu, gdy jeszcze nikomu to nie przyszło na myśl. Od niego wyszły też pierwsze informacje o istnieniu Series S, za co był wyśmiewany na początku. Od jakiegoś jednak unika podawania wycieków, bo jak sam mówi woli zostawić niespodzianki dla graczy. Jez to również solidne źródło informacji, zwłaszcza jego artykuły. Ponieważ w Windows Central gdzie pracuje mają taką zasadę że nie piszą o nieoficjalnych informacjach jeśli nie posiadają fizycznego dowodu na jego istnienie (w PPE przydałaby się taka zasada) więc jeśli pisał tak jak ostatnio gameplayu Avowed czy nowej Compulsion to znaczy że faktycznie widział poufną dokumentację na temat tych gier Jeff Grubb ma z kolei chyba największe kontakty z nich wszystkich i prawdopobnie wie najwięcej o tym co dzieje się za kulisami. Jego wadą jest to że dosyć często streamuje i dużo gada na tych swoich streamach, a ludzie, w związku z tym że jest dość znany, bardzo często nadinterpretują jego słowa. Nagrabil sobie też u psychofanow Sony bo śmiał się z teorii spiskowych jakoby Abandoned miałoby być grą Kojimy, za co ci wzięli go na celownik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Problem Grubba jest to, że boi się, że ktoś mu zgarnie scoopa sprzed nosa i od razu gada wszystko co słyszy. Jakiś czas temu mówił o ekskluzywnym MMO od Mainframe, a w tym tygodniu co powiedział? Że gra już nie jest eksem, bo deal jednak nie był przypieczętowany, przyszedł ktos inny, zaproponował więcej kasy i gra już jest multiplatformą Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Grubb? No fajne książki w l o r e Warcraft, ale z insiderów to Klob i Jez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 3 hours ago, Faka said: Też tak macie z tym gównojaraniem hellblade 2 przez ludzi, gdzie jedynka była totalnym badziewiem, że już ma się dosyć czytania o tej gierce? Dajcie spokój z tą grą. Lepiej żeby inne gry pokazali. To Twoja subiektywna opinia. Dla mnie to tytuł 8/10. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Ja jedynką się nie jaram w ogóle, ale budżet MSu sprawić może, że wyjdzie z tego coś naprawdę dopieszczonego. Przypomnę tylko, że tym tytułem MS pokazał światu seriesa, więc i liczę, że bedzie to właśnie pokaz mocy sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Jedynka meh, chociaż wciąż lepsze od plague tale. Audio było wypasione i graficzka też super jak na indyka. Oby tym razem walka była lepsza, a pokazali już np. w dmc, że potrafią jak chcą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Jeszcze A Plague Tale mi szkalują, co jest z wami 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Bo to nic szczególnego, liczę że dwójkę robi więcej niż 15 osób i gameplay dostanie solidny upgrade. Jak na XOX jeszcze grałem to nie dałem rady, gdzieś w połowie wysiadłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Plague Tale było całkiem sympatyczne i czekam na kontynuację, ale Hellblade jeżeli dalej pójdą w motyw ze zchizofrenią to pitolę nawet się nie tykam tego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 489 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Hellblade to było nudne gónwo. Jak dwójka będzie takim samym łażeniem po lesie, wiosce i jaskiniach z okazyjnymi walkami po mefedronie to nawet nie tykam. Plague za to bardzo spoko i z przyjemnością śledziłem poczynania rodzeństwa. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Czekam az ktos napisze "it's a prank bro" i będziemy mogli wspolnie sie posmiac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 072 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 Plauge tale było dla mnie lepszym przeżyciem niż tlou2 (którego nadal nie skończyłem). Co do hellblade.. Najarałem się plotami o dwójce i dałem grze trzecią szansę i właśnie skończyłem. No i cofam słowa, że to badziewie. Może musiało wejść w odpowiedni czas i klimat, ale było to mega ciekawe przeżycie. Nawet mnie tym razem walka nie wkurzała. Ale co oni mogą wymyśleć w sequelu to nie wiem. Co nie zmienia faktu, że to pół indor/AA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 5 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2021 W dniu 3.12.2021 o 13:00, SnoD napisał: Już chyba większość gier chodzi w wyższej natywnej rozdzielczości na XsX i z biegiem czasu będzie to coraz bardziej widoczne, ostatni Hitman miał chyba nawet 40% więcej pikseli na ekranie. Bym nie patrzył na From, bo to zwykli partacze jeśli chodzi o optymalizację, a PS5 jest pewnie dla nich wiodącą platformą. XsX jest najmocniejszą konsolą na rynku i to jest fakt. Lepsze wersje gier na XsX to będzie po prostu zasadą, a gorsze wyjątkiem. No na razie jest na odwrót i wychodzi na to, że nie teraflopy, a lepsze przemyślenie całości współgrania różnych podzespołów sprawiają, że multiplatformy wyglądają/działają lepiej na PS5. Ja wiem, że The Medium, The Elden Ring czy ostatnio SKYRIM Anniversary to nie są gry od tuzów developerki, ale jednak. Jeszcze niedawno zasłaniano się tym mitycznym brakiem narzędzi, ale teraz już chyba nie wypada 11 godzin temu, Faka napisał: Też tak macie z tym gównojaraniem hellblade 2 przez ludzi, gdzie jedynka była totalnym badziewiem, że już ma się dosyć czytania o tej gierce? Dajcie spokój z tą grą. Lepiej żeby inne gry pokazali. No ja chciałbym, żeby pokazali, właśnie dlatego, żeby się przekonać, czy nadal jest takim gównem, czy może tym razem zaimplementowali gameplay Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 286 Opublikowano 6 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2021 Gra która była robiona na PS5 prawie rok dłużej niż na XsX, gra która jeszcze wyszła od studia technologicznych partaczy i Skyrim Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 6 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2021 Za szkalowanie Hellblade powinno się was chłostać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 038 Opublikowano 6 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2021 Nie gadam z Wami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 489 Opublikowano 6 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2021 Dobrze niech każdy gra w to na co ma ochotę. Najważniejsze, że doczekamy się sequeli. Spoiler Ale za rozpoczęcie szkalowania Plague to winniście posmakować klapsa zbudowanego z armii szczurów prosto w pupe 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 460 Opublikowano 6 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2021 A Plague Tale to ledwie ciut więcej niż symulator chodzenia, a i tak lata świetlne przed Hellblade, jeśli chodzi o rozbudowany gameplay. Nie wiem, co się z tym Ninja Theory porobiło, ale po DmC zapomnieli, jak się robi fajne gierki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2021 Rozbudowany gameplay... proszę nie piszcie więcej, bo się posiusiam ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 489 Opublikowano 6 grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2021 Inaczej, tam przynajmniej jest jakiś gameplay. Senua umie tylko machać mieczem na dwa sposoby i szukać mefedronu. Grafika, motion capture twarzy i klimatyczne lokacje — Tyle dobrego mogę tylko napisać o tym tworze, bo o całej reszcie tych dwudziestu developerów, czy ile ich tam było zapomniało. Amicia potrafi się skradać, zabić z procy, ulepszać ekwipunek, bawić się w alchemię i wytwarzać szereg gadżetów. Zagadki nie polegają tylko na szukaniu pojebanych znaków w dziwnych miejscach ustawiając kamerę. Mam nadzieję, że wyjaśniłem. 4 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi