20inchDT 3 361 Opublikowano 29 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2022 Mobilki beda finansowac duze projekty, bo tam jest prawdziwa kasa Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 29 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2022 Godzinę temu, ASX napisał: Fajna grafika pokazująca liczbę pracowników w poszczególnych ekipach, dobrze widać. skalę przejęcia. Wygląda to jakby AB wciągnęło XGS a nie na odwrót. xd Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 29 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2022 Godzinę temu, Figuś napisał: Im szybciej do was dotrze że rynek gier mobilnych jest więcej warty niż konsole i PC razem wzięte tym szybciej zrozumiecie dlaczego są tak dużym studiem i co było głównym powodem kupna AB. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 29 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2022 Ja to bym chciał, zeby przerobili wowika na troche bardziej action gierke pod padzika, bo obecnie to i na klawiaturze trzeba w pizdeczke addonow i macrosów, zeby bylo grywalne. Szkoda, ze ea nigdy nie wydalo old republic mmo na konsolach. Pogralbym sithem ;( 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Ja jebie wiem że to Grubb ale jeśli to miałoby być EA to Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 037 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 On to mówił chyba w kontekście kolejnych przejęć Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 1 lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 podobno chodzi o Sony i Capcom Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 037 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 (edytowane) No way, w to nie wierzę. Capcom to zbyt wielka firma z IP znoszącymi złote jaja w ostatnim czasie (Resident Evil / Monster Hunter). Na takie przejęcie przez żadną ze stron bym nie liczył. Edit: Widzę, że market cap Capcomu to 4.9 biliarda dolarów, co wydaje się być śmiesznie małą kwotą widząc jakie marki do nich należą. Edytowane 1 lutego 2022 przez Czoperrr Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 604 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 A tak z ciekawości, na ile wyceniane jest EA? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Myślę, że ASX żartował. Nie ma opcji na kupno Capcomu i szczerze mówiac wolałbym aby MS jednak powiększył swoje najmocniejsze studia - o wiele bardziej interesują mnie nowe, duże projekty od studiów jak RARE czy The Coalition niż kupno jakiegoś dużego wydawcy. Tak, wiem, że biznes to biznes i wydawnictwa są bardziej dochodowe niż inwestowanie w swoje studia, ale pomarzyć można. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Myślę, że ASX żartował Gurwa raczej, Sony i Capcom A przy okazji Kojimę na własność, żeby Spencer mógł go sobie postawić na półce jako maskotkę. Jak go nacisnąć w brzuch to będzie robił takie śmieszne odgłosy. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 1 lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Zakup Activision za prawie 70 miliardow też wydawał się nierealny Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 O, Kojima u MSu to byłby deal albo chciaż jakaś fajna współpraca z 3rd party. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 10 minut temu, Czoperrr napisał: No way, w to nie wierzę. Capcom Capcom to choćby Street Fighter, a Sony kupiło tą esportową organizację i możę chcieć sobie zabezpieczyć niektóre marki Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Przejęcie japońskiego deva? 0% szans, może z SEGĄ by się udało, bo oni od zawsze żyli dobrze z MSem, ale na co MSowi SEGA która jest cieniem dawnego siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Przejęcie japońskiego deva? Deva mogą przejąć, trudniej może być z wydawcami jak właśnie CAP czy SE Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 529 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Ja wcale nie będę zdziwiony przejęciem Capcomu przez Sony i wydaniem odpowiedzi na XGP. Może Sony nie będzie wrzucać w dniu premiery, ale po kilku miesiącach i tak by zrobiło furorę. Logiczny krok, bo za chwilę Sony nie będzie miało czego przejmować i PS może zostać w spektakularny sposób odcięty od gier, bo wszystko zostanie wykupione przez znacznie większych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Jak mi Sony zabierze DMC i RE na PlayStation to nawet brewka mi nie pyknie przy wymianie sprzętu na ten od konkurencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Teraz, Paolo de Vesir napisał: Myślę, że ASX żartował. Nie ma opcji na kupno Capcomu i szczerze mówiac wolałbym aby MS jednak powiększył swoje najmocniejsze studia. Bawiąc się w Grubba Sony wie od miesięcy że MS prowadzi rozmowy z Acti po czym kupują nowe studio od fpsów i Bungie. MS wie od miesięcy że Sony prowadzi rozmowy z Capcom po czym mają w produkcji grę ze smokami i drugą o której wyciekło info kilka dni temu od CA która ma być odpowiednikiem Monster Hunter. Przypadek? raczej tak ale ludzie w garniakach u góry często mają info dużo szybciej niż oficjalna wiadomość na twitterze. A o kim mówi Grubb no uj wie w sumie, to koleś w zdecydowanej większości od Xboxowych przecieków ale trafnie powiedział że pieniądz traci wartość i duże korporacji teraz jeszcze szybciej będą kupować ''innych'' btw. nikt w necie na trafił a nawet nie przypuszczał że Acti, Bethesda i Bungie będą kupione 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 037 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 No ja tam nie mam nic przeciwko by Sony kupiło Capcom, przynajmniej będę miał powód do zakupu Ps5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 @Daddy niejasno się wyrwaziłem, nie wierzę, że MS kupi Capcom, bo tam są rzekomo jakieś prawne zabezpieczenia przed wykupem japońskich firm przez zagraniczny kapitał. Współpracę z Capcomu z Sony z przyjemnością bym zobaczył i wierzę, że takie kolabo naprawdę zaowocowałoby legendarnymi grami. Cóż, zobaczymy. Na razie to czekam co z tych zakupów faktycznie się urodzi, bo miło gada się o WoWie na konsolach czy nowym IP od Bethesdy, ale chciałbym zobaczyć jakieś wyniki tych zakupów w formie grywalnego kodu na mojej konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 6 minut temu, Bzduras napisał: Jak mi Sony zabierze DMC i RE na PlayStation to nawet brewka mi nie pyknie przy wymianie sprzętu na ten od konkurencji. Po co wymieniać? Nie lepiej kupić drugi sprzęt i mieć w pompie wszelkie takie rewelacje? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 373 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 1 minutę temu, balon napisał: Po co wymieniać? Nie lepiej kupić drugi sprzęt i mieć w pompie wszelkie takie rewelacje? Gierki Capcomu to jeden z niewielu powodów, dla których jeszcze w ogóle gram, więc all-in albo all-out. Po co mi pięć sprzętów w domu, jak mogę mieć jeden, najbardziej odpowiadający moim potrzebom? A i czas nie jest z gumy, niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 11 minut temu, Daddy napisał: Sony wie od miesięcy że MS prowadzi rozmowy z Acti po czym kupują nowe studio od fpsów i Bungie. MS wie od miesięcy że Sony prowadzi rozmowy z Capcom po czym mają w produkcji grę ze smokami i drugą o której wyciekło info kilka dni temu od CA która ma być odpowiednikiem Monster Hunter. No nie wiem czy to tak działa xD Poza zainteresowanymi nikt nic nie wie, bo inaczej na giełdzie były by kombinacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 529 Opublikowano 1 lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 1 lutego 2022 Wszystko i tak zmierza na PC prędzej, czy później. Konsola skończy u mnie za chwilę jako odtwarzacz filmów 4K i sprzęt do grania dla narzeczonej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi