Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj arabska korporacja kupiła ponad 5% Capcom i 5% Nexon za grubo ponad 1mld $$$ 

Nawet jeśli capcom zostaloby wykupione przez Sony/MS to kto wie czy nie zobaczymy znowu podobnej umowy jak z Bungie, czyli niezależność i multiplatformowosc.

Według plotek, MS do końca roku fiskalnego może jeszcze wydać 50mld na przejęcia i Sony 10mld. 

Opublikowano

Warto sprecyzować, że całe Sony może tyle wydać, a nie dział odpowiedzialny za PS. Lwia część tej kwoty idzie gdzie indziej.

Jeśli za tyle poszły akcje Capcomu, to raczej nikt ich nie przejmie, tym bardziej Sony.

Opublikowano

Ciekawostka z prasy:

https://www.express.co.uk/entertainment/gaming/1560050/How-much-would-it-cost-Sony-Microsoft-acquire-SEGA-Capcom-Konami-Square-Enix

MARKET CAP - FIGURES FROM YAHOO! FINANCE

EA - $38.37billion

Take Two - $19.05billion

Konami - $7.08billion

Ubisoft - $6.33billion

Square Enix - $6.27billion

Capcom - $5.35billion

SEGA - $4.1billion

Opublikowano
56 minut temu, SnoD napisał:

Jeśli za tyle poszły akcje Capcomu, to raczej nikt ich nie przejmie, tym bardziej Sony.

Nie wiadomo jaki % z tego ponad 1mld $ to Capcom a Nexon.

Ta tabelka wyżej to orientacyjne kwoty, wykup może być znacznie wyższy + wartość pieniądza leci łeb na szyję.

Opublikowano

Witam mam problem ze nie widzi mi drugiego pada w grach 2 osobowych na konsoli xbox x  . Jeden pad miałem z konsolą drugi kupiłem ale też oryginał. 

Gdy włączam gre to mogę sterować j postacią np a drugi pad nie reaguje wogule na drugą postać i nie wykrywa gocw menu . Dodam że pad dział bo mogę wlaczyc nim np menu . Co może być przyczyną może jakieś kwestie konfiguracyjne  czy coś 

Czy nikt nie potrafi mi coś podpowiedzieć co zrobić nie wiem może reset konsoli czy coś ? włączałem też inne gry np mortal kombat czy inne gdzie można grać lokalnie i cały czas tylko mogę operować 1 padem drugiego jakby nie było

Opublikowano

-włącz drugiego pada

- nacisnij guide button (przycisk xboxa na środku pada)

- zaloguj się na drugim profilu lub jako gość

i powinno działać

Opublikowano

FLCO5PLXMAICh-J?format=jpg&name=medium

spore zaskoczenie że poza listopadem/grudniem XSX/XSS które tak mocno są połączone z PC (wspólne gry) sprzedają się jak świeże bułeczki a Switch to już wg. rozkłada na łopatki wszystkich....ojj chyba pęknie rekord PS2 i 144mln konsol a jeszcze moją pole do popisu z wersją PRO.

Ciekawi też że twórca Ninja Gaiden oraz szef Platinum Games tak ładnie uśmiechają się do Spencera o ''współpracę'' pierwszy to już wypalony twórca, drugi na 3 średniaki ulepi jedną mega grę, w dodatku przyciął kasę ze Scalebound na inne projekty. 

Jak sądzicie Spencer powinien się nimi zainteresować czy kazać w podskokach wypierd...do Tencenta?

Opublikowano
5 hours ago, Daddy said:

Ciekawi też że twórca Ninja Gaiden oraz szef Platinum Games tak ładnie uśmiechają się do Spencera o ''współpracę'' pierwszy to już wypalony twórca, drugi na 3 średniaki ulepi jedną mega grę, w dodatku przyciął kasę ze Scalebound na inne projekty. 

Jak sądzicie Spencer powinien się nimi zainteresować czy kazać w podskokach wypierd...do Tencenta?

To drugie. Szkoda czasu i pieniędzy na takich wypalonych atencjuszy.

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Microsoft reklamuje nową konsolę Series X również jako wypasiony odtwarzacz multimedialny. Jest to dla mnie jedna z ważniejszych kwestii w wyborze pomiędzy X a S. Wkładam więc płytkę dvd z nagranymi zdjęciami a tu klops. Wkładam drugą, trzecią to samo. Dzwonie do Microsoftu co jest a oni na to że ich aplikacje  nie ogarniają takich rzeczy iżebym sobie płytkę przez USB włożył (w sensie przegrał na dysk usb). Szkoda tylko że nigdzie takiej informacji nie znajdziecie. Reasumując - zdjęć z płyty nie obejrzysz, nagranego na płytce filmu AVI lub mp4 też. Wypowiedzcie się, może to tylko ja mam ten problem. 

Edytowane przez Bozowporzo
Literówka
Opublikowano
26 minutes ago, Bozowporzo said:

Cześć. Microsoft reklamuje nową konsolę Series X również jako wypasiony odtwarzacz multimedialny. Jest to dla mnie jedna z ważniejszych kwestii w wyborze pomiędzy X a S. Wkładam więc płytkę dvd z nagranymi zdjęciami a tu klops. Wkładam drugą, trzecią to samo. Dzwonie do Microsoftu co jest a oni na to że ich aplikacje  nie ogarniają takich rzeczy iżebym sobie płytkę przez USB włożył (w sensie przegrał na dysk usb). Szkoda tylko że nigdzie takiej informacji nie znajdziecie. Reasumując - zdjęć z płyty nie obejrzysz, nagranego na płytce filmu AVI lub mp4 też. Wypowiedzcie się, może to tylko ja mam ten problem. 

Filmy powinny pójść przez KODI albo VLC Player z MS Store ale nie jestem pewien.

Opublikowano
5 hours ago, ASX said:

Daddy taki stary forumowicz a nie wiesz że "dane" z VGChartz są nic nie warte

Plus jak zawsze od ponad roku, Switch jest jedyną normalnie dostępną konsolą, podczas gdy XSX i PS5 sprzedałoby się kilka razy tyle, gdyby normalnie leżały w sklepach i czekały na klientów. 

Opublikowano

Ok. Mamy aplikację która powinna działać ale na ekranie po włożeniu płyty w napęd mam następujący komunikat "upewnij się, że używasz grę na konsolę xbox one, dysk muzyczny CD lub film na dysku blue-ray lub DVD. (0x80820002)". I tak z każdą płytą nie oryginalną. Też tak macie? Jest na to sposób?

Opublikowano

Więc tak jak błąd wskazuje, nie można odczytywać dowolnych plików wypalonych na płytę CD / DVD z danymi. Pliki .avi .mkv .mp4 musisz odpalać z USB przez wyżej wymienione programy. 

Jeśli byłyby to filmy wypalone w formacie filmu DVD to by działały.

Opublikowano

Kurde Phil dawaj jakąś imprezę z gierkami :/ Za dużo studiów, żeby czekać z trailerami do czerwca i potem rok przerwy. Tak gada o powiększeniu liczby graczy np. w wowiku, że to musi oznaczać konsole. Ale bym pograł i po 10h wyrzucił.

• Plusik 1
Opublikowano

Czuję że z tych kilku wypowiedzi Spencera takie portale będą miały materiał na gówno newsy na przynajmniej kilka dni

"Game Pass zdrożeje? Phil Spencer odniósł się do sprawy"

Opublikowano
Godzinę temu, 20inchDT napisał:

Kurde Phil dawaj jakąś imprezę z gierkami :/ Za dużo studiów, żeby czekać z trailerami do czerwca i potem rok przerwy. Tak gada o powiększeniu liczby graczy np. w wowiku, że to musi oznaczać konsole. Ale bym pograł i po 10h wyrzucił.

Przydałoby się zdecydowanie. Fajnie, że są te dwutygodniowe wrzuty do passa, ale Sony ze swoimi State of Play potrafi budować hype. MS ma studia, ma konsolę, fanów, a jakoś nie mogą nam zorganizować cyklicznego eventu. :/ 

21 minut temu, Daddy napisał:

Grucha, Wróbel i Iza 

W sensie Wróbel i Grucha vel Iza? :D 

Opublikowano

Za 4mc MS zrobi coś w zamian za E3, do tego czasu nie ma co liczyć na eventy z grami.

Mogliby przywrócić inside Xbox tylko bardziej ogarnięte.