Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla mnie definicja jest dosyć jasna, wystarczy że ktoś odpalił grę i jest liczony w statystykach jako osoba która zagrała w jakąś grę.

Opublikowano

czyli mamy potwierdzone info że przynajmniej jedna 1 osoba  z tych 10 000 000 graczy,  które odpaliły Grounded, zatrzymała się na menu. Ale szczerze mówiąc nie wiem czy ta informacja coś zmienia

Opublikowano

Po osiągnięciach można często sprawdzić ile osób dotrwało do konkretnych momentów gry. Zawsze mnie rozwala jak np coś z samego początku wbilo np 94% graczy.

• Plusik 1
Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

W ogóle to co MS ma w planach wydać na Xboxa w pierwszej połowie 2022? CrossfireX na które liczyłem można dopisać do listy kapiszonów, a co dalej?

w spoilerze przedstawiam plan wydawniczy xboxa na pierwszą połowę roku:

Spoiler

Tips & Guides] Navigate the DESERT like a PRO ! | Black Desert SOUTHEAST  ASIA

znając życie to znowu wszystkie skumulują się w drugiej połowie roku jak w 2021 xd

• Haha 2
Opublikowano

Well, mieli mieć tego STALKERa, ale jak widzę poszedł koniec roku (ciekawe którego?). Jeszcze tylko jedna, miesięczna obsuwa Starfielda i na 2022 MS zostaje z Redfallem.

Nieźle jak na największe 1st party na rynku, które od kilku lat produkuje mniej niż Sony z 3 studiami na krzyż. Ciekawe co Hellblade 2 oraz Everwild. Zwłaszcza tego ostatniego jestem ciekaw czy będzie to casus SoTa - czyli dobra gra bez contentu na start czy może jednak Halo Infinite, czyli "dobra panowie, spinamy dupy, sklejamy 1/3 gry do kupy i zobaczymy co to będzie". :rotfl:

Opublikowano
50 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Well, mieli mieć tego STALKERa, ale jak widzę poszedł koniec roku (ciekawe którego?). Jeszcze tylko jedna, miesięczna obsuwa Starfielda i na 2022 MS zostaje z Redfallem.

Nieźle jak na największe 1st party na rynku, które od kilku lat produkuje mniej niż Sony z 3 studiami na krzyż. Ciekawe co Hellblade 2 oraz Everwild. Zwłaszcza tego ostatniego jestem ciekaw czy będzie to casus SoTa - czyli dobra gra bez contentu na start czy może jednak Halo Infinite, czyli "dobra panowie, spinamy dupy, sklejamy 1/3 gry do kupy i zobaczymy co to będzie". :rotfl:

To akurat świadczy o tym, że MS już niczego nie będzie wypychał na siłę aby wydać.

Opublikowano
8 godzin temu, Square napisał:

Po osiągnięciach można często sprawdzić ile osób dotrwało do konkretnych momentów gry. Zawsze mnie rozwala jak np coś z samego początku wbilo np 94% graczy.

Desperados III? Bardzo dobra gra, ale ma ... demo 1h. Zaś najpopularniejsze osiągnięcie jest po 6 misjach. Kiedyś tak było w Hitmanie gdy początek był darmowy (nie tylko godzina) i tam ludzie mieli normalne osiągnięcia, zaś od następnego miasta tragedia.

Przejrzałem sobie najgorsze syfy, najniżej oceniane i np. 87% pierwsze osiągnięcie lub 51%, ale są też po 6% wymagające 5 minut od startu gry. Tak więc mało jest to związane z tym jak fatalna gra. Bardziej czy wpada automatycznie (Main Storyline) i szybko.

Opublikowano

Wrzucałem przed chwilą:lapka:

A opcja rzeczywiście bardzo fajna będzie można przypinac gry do których wracamy najczęściej bez obaw że wypadną z QR