20inchDT 3 361 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 4 zl na 5 osob slabo sie dzieli 1 Cytuj
number_nine 1 325 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Dzisiaj drugi raz z rzędu zdarzylo mi sie, że gra teoretycznie będąca w quick resume uruchomiła mi się "normalnie". Robie wszystko tak jak do tej pory, w ustawieniach nic nie zmieniałem, więcej gier nie uruchamiałem w międzyczasie. Wjechał jakiś update o którym nie wiem? Cytuj
Daddy 4 223 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 Dzielenie na 5? ZŁOTKA PIĄTKA. Coś jak złote czasy z dzieleniem na ps3 tylko czekać na: witam, mam kartę i 4 wolne miejsca Cytuj
Wredny 9 491 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 8 minut temu, number_nine napisał: Dzisiaj drugi raz z rzędu zdarzylo mi sie, że gra teoretycznie będąca w quick resume uruchomiła mi się "normalnie". Robie wszystko tak jak do tej pory, w ustawieniach nic nie zmieniałem, więcej gier nie uruchamiałem w międzyczasie. Wjechał jakiś update o którym nie wiem? Żaden update, ot standardowe działanie tej funkcji - raz trzyma gierkę rok (ostatnio się zdziwiłem, jak mi nagle Marston na ekranie się pojawił, gdy odpaliłem RDR po kilku miesiącach), a raz wyjebie się tego samego dnia. Super bajer, ale działa w kratkę. Cytuj
number_nine 1 325 Opublikowano 31 marca 2022 Opublikowano 31 marca 2022 14 minut temu, Wredny napisał: Żaden update, ot standardowe działanie tej funkcji - raz trzyma gierkę rok (ostatnio się zdziwiłem, jak mi nagle Marston na ekranie się pojawił, gdy odpaliłem RDR po kilku miesiącach), a raz wyjebie się tego samego dnia. Super bajer, ale działa w kratkę. Kurła no wcześniej też to zauważyłem, ale wtedy często zmieniałem gry i myślalem, ze zapchałem kolejke. No nic, na szczęście dalej odruchowo często robie savy Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Czy to ściąganie update do Microsoft Purchase Host praktycznie za każdym razem jak włączę konsolę, to jakiś ukryty ficzer? Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 13 godzin temu, Figuś napisał: Dziwna to sytuacja. MS zapierał się potężnie, że oni doyebią 12 terafanków i będzie zaorane, przy RT nawet do 25!, a przy 4tf XSS wyciągnie 1440p/60. Zaczynam podejrzewać, że coś się spierdoliło na etapie konstrukcji sprzętu i faktycznie Xbox będzie w najlepszym wypadku dorównywał słabszemu na papierze PS5. Trzeba poczekać co wycisną zespoły 1st party, no ale jest niedosyt. Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 (edytowane) To Twoja pierwsza generacja konsol? Plany zawsze wyglądają inaczej na papierze. Ostatecznie wszystko zależy od deweloperów, a tu nie wszyscy są tak samo dobrzy w programowaniu. Natomiast co do RT, to od początku było wiadome, że w tej generacji będzie szczątkowy kastrat. Obecnie nawet 4K nie jest standardem. Edytowane 1 kwietnia 2022 przez SnoD Cytuj
Czoperrr 5 070 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 21 minutes ago, Paolo de Vesir said: Dziwna to sytuacja. MS zapierał się potężnie, że oni doyebią 12 terafanków i będzie zaorane, przy RT nawet do 25!, a przy 4tf XSS wyciągnie 1440p/60. Zaczynam podejrzewać, że coś się spierdoliło na etapie konstrukcji sprzętu i faktycznie Xbox będzie w najlepszym wypadku dorównywał słabszemu na papierze PS5. Trzeba poczekać co wycisną zespoły 1st party, no ale jest niedosyt. Przecież RT w Minecraft jest strasznie zasobożerny i nawet najpotężniejsze kołputerki nie uruchamiają tego w zawrotnych FPSach. Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 12 minut temu, SnoD napisał: To Twoja pierwsza generacja konsol? Plany zawsze wyglądają inaczej na papierze. Ostatecznie wszystko zależy od deweloperów, a tu nie wszyscy są tak samo dobrzy w programowaniu. Natomiast co do RT, to od początku było wiadome, że w tej generacji będzie szczątkowy kastrat. Obecnie nawet 4K nie jest standardem. No właśnie nie jest to mój pierwszy Xbox i stąd to zdziwienie. Jakby Nintendo odgrażało się, że będzie potwór a nie sprzęt to parsknąłbym śmiechem, ale po MSie można pod tym względem wymagać zwyczajnie więcej niż od innych. Cytuj
Czoperrr 5 070 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 12 Teraflopów to i tak śmiesznie niska liczba biorąc pod uwagę moc współczesnych kart graficznych na poletku pecetowym. Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 No przydałoby się aby któraś gra od 1party pokazała ten raytracing. Mam nadzieje, że redfall albo starfield zaoferują śledzenie promieni. Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Po Redfallu nie oczekiwałbym wiele, ale Starfield może być naprawdę spoczko. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 No tak, w końcu bethesda przyzwyczaiła nas do swoich technicznie dopracowanych gier Cytuj
łom 1 974 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Ja bym oczekiwał po Redfallu więcej w kwestii RT niż od Starfielda. Arcane już w Deathloop coś kombinowało z RT i raczej łatwiej będzie zaimplementować w Redfallu niż w open worldzie, tym bardziej że Bethesda nigdy nie była mistrzem optymalizacji. Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 (edytowane) 32 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: No właśnie nie jest to mój pierwszy Xbox i stąd to zdziwienie. Jakby Nintendo odgrażało się, że będzie potwór a nie sprzęt to parsknąłbym śmiechem, ale po MSie można pod tym względem wymagać zwyczajnie więcej niż od innych. Ale zdajesz sobie w ogóle sprawę z tego, że skok technologiczny między Xone a XsX jest taki, że deweloperzy na dzień dzisiejszy w ogóle nie dysponują narzędziami, które by to pozwoliły wykorzystać? To samo w przypadku Sony i każdego innego wydawcy. Najbardziej uniwersalny silnik graficzny w branży UE5 nie jest nawet gotowy pomimo tego, że minęły już 2 lata od startu generacji. Deweloperzy długo będą pracować nad narzędziami i pewnie przez to będzie to długa generacja porównywalna z X360/PS3. RT bardziej bym się spodziewał po nowej FM niż Redfall czy Starfield, ten ostatni zbyt długo był w produkcji jeszcze w czasach pastgenów. Chociaż trzeba przyznać, że Tango ze swoją nową grą trochę zaskoczyło z implementacją RT. Edytowane 1 kwietnia 2022 przez SnoD Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 9 minut temu, SnoD napisał: Ale zdajesz sobie w ogóle sprawę z tego, że skok technologiczny między Xone a XsX jest taki, że deweloperzy na dzień dzisiejszy w ogóle nie dysponują narzędziami, które by to pozwoliły wykorzystać? <cj.gif> Mimo wszystko Sony jednak lepiej się przygotowało na nową generację. Cóż, X360 też się długo rozkręcał w sumie, więc i XSX w końcu ruszy. Liczę, że MS jednak nie wycofa się z czerwcowej prezentacji i zobaczymy gameplaye które powalą na kolana. 2022 wygląda dla zielonych dość biednie jak na razie. 1 Cytuj
SnoD 2 314 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Żadnej czerwcowej prezentacji nie zapowiedziano. Cytuj
Paolo de Vesir 9 086 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Teraz, SnoD napisał: Żadnej czerwcowej prezentacji nie zapowiedziano. Robią ją co roku od wielu lat, więc można spokojnie zakładać, że jakaś będzie dopóki nie zostanie potwierdzone, że nie będzie żadnej. Cytuj
Czoperrr 5 070 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Porządny Ray Tracing zobaczymy pewnie dopiero przy okazji Hellblade 2. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Opublikowano 1 kwietnia 2022 Ja to tam szczerze mówiąc mam wywalone w ten RT. Wolałbym, żeby standardem teraz było betonowe 60 klatek, a nie jakieś odbicia, na które popatrzymy chwilę i o nich zapomnimy. Przez ten czas jak na rynku jest XSX gram tylko w gry, które mają 60 klatek i tak już do tego przywykłem, że w 30 po prostu grać się nie da. Myślałem, że jak pogram powiedzmy z godzine czy dwie to przywykne, no ale nie i uj. Ostatnio próbowałem się do tego zmusić ogrywając Guardiansów, ale po ponad godzinie gry tak mnie już bolał łeb od tego szarpania, że wymiękłem i przełączyłem w tryb wydajności. Gdyby w nowych grach mieli zrezygnować z trybów gdzie mamy 60 klatek, to serio chyba przestał bym grać na konsolach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi