PanKamil 1 108 Opublikowano 7 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2022 (edytowane) 9 minut temu, Paolo de Vesir napisał: No właśnie nie zawsze, bo ostatecznie i tak masz przyciski z Xboxa, a takie Godrizon 5 nie obsługuje DualSensa w ogóle. Nie mówiąć już o tym, że adapter USB do PC pozwala mieć w grach wibracje i dziwięk przez jacka w padzie, ale działa tylko z kontorlerem do Xboxa. Ja podpinałem sobie do lapka dualsens przez bluetooth i wszystko było super. Zaznaczam, że grałem przez przegladarke chrome bo tam mam wrażenie, że śmigało to najlepiej. Apki czy przez edge miałem wrażenie, że jakoś gorzej śmiga. Pewnie grałeś przez apke na Windowsie i tam moze coś się sypie z dualsensem. 9 minut temu, Bigby napisał: Raczej po prostu chujowy internet. Routerów przewinęło się u mnie z 4 przez ostatnie lata i zawsze to samo. Obecnie na Funboxie od Orange. Niestety o światłowodzie w mojej małej mieścinie mogę zapomnieć. Ja kupiłem taki i wszystko śmiga https://www.euro.com.pl/routery/tp-link-archer-c50.bhtml?gclid=CjwKCAjwiJqWBhBdEiwAtESPaGI2coG1UujzjIyuoeVF2W6h2PBudL7J0Ck1Lrkawlu4UBNg4lkFERoCnTEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Najczęściej masz do wyboru potem dwa pasma i zawsze trzeba się łączyć z tym z dopiskiem "5g"(nie mylić z 5g w telefonach) Edytowane 7 lipca 2022 przez PanKamil Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 7 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2022 Nawet w reklamie tej apki na TV pojawia się Dual Sense, także powinien śmigać bezproblemowo z xCloudem. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 275 Opublikowano 7 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2022 58 minut temu, Pupcio napisał: Serio gracie w gry na strimingu? Przecież to od razu komfort granka -100, myśle że to tylko opcja dla kogoś kto sobie odpala gre raz na tydzień żeby odbić jeden obóz w far kraju a nie dla kogoś kto nakurwia w gry ostro Nie wiem jak w Halo, trochę inna perspektywa i dynamika, ale jak masz dobrego neta, to w Gears of War możesz się nawet nie połapać, że grasz w streamingu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 7 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 lipca 2022 Dajcie graczowi kupić iksboksika żeby grał jak szefo, a nie kisił się z artefaktami graficznymi czy dźwiękiem stereo na streamingu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 044 Opublikowano 8 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 Też tak macie, że w grach streamowanych nie da się odpalić co-opa lokalnego? Na szybko z ziomkiem odpaliliśmy windjammers i lokalny multi nie działał(zaczął po pobraniu gry). Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 8 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 lipca 2022 19 minut temu, Soban napisał: Też tak macie, że w grach streamowanych nie da się odpalić co-opa lokalnego? Na szybko z ziomkiem odpaliliśmy windjammers i lokalny multi nie działał(zaczął po pobraniu gry). Tak, wszyscy tak mają, z tego co czytałem mają to ogarnąć w przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Jak ktoś jest mało wymagającym graczem, niedzielniakiem/casualem to napisze że xcloud działa super ale tak nie jest. To obecnie jest spoko opcja na telefon/tableta do popykania w gierki lub sprawdzenia sobie gry bez ściągania na dużym ekranie. Sprawdzałem na 3 różnych netach i jest podobnie, są gry które mają dobry czas reakcji i są gry z lagiem jak Forza, Doom, Gearsy przez który nie chce się mi grać (są osoby dla których to będzie grywalne) do tego ustawienia graficzne 1080p z artefaktami i smużeniem ekranu, okazjonalnych problemach z synchronizacją obrazu z dźwiękiem i pierdzeniem z głośników. Nie wiem będę musiał jeszcze sprawdzić geforce now bo tutaj podobno działa to o poziom wyżej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 500 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 No to jestem casualem, gram tak od roku na laptopie, nawet nie myślę na razie o stacjonarnej konsoli bo to mi wystarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Audiofil inwestujący w sprzęt dziesiątki tysięcy złotych też brzydzi się streamingiem pokroju Spotify. Kwestia oczekiwań. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 No nie wiem, wystarczy że miało się do czynienia kiedykolwiek z grami żeby widzieć ogromną różnice między strimingiem a zwykłym graniem. Daddy mówi jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Na tv tak. Na tablecie czy nawet lapku to steamdeck i switch mogą ssać. Liczę, że ten keystone będzie miał jakiekolwiek bebechy co podbija jakość streamu. Jedyny problem to bitrate bo czasem na czarnym tle są takie jakby kwadraciki szarawe znane z siajowej jakości filmów pobranych z neta. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 9 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Tak jak Dee pisze, to kwestia osobistych preferencji. Jedni inwestują w potężne PC, innym w zupełności wystarcza konsolowa jakość na XSX, PS5 lub XSS, a inni nie widzą problemu by grać w 1080p przez streaming. Wiadomo że najlepiej byłoby ogrywać gry w najlepszej jakości ale nie każdy ma potrzebę czy możliwości finansowe. Dlatego dobrze że istnieją też tańsze prostsze opcje jak streaming Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 W domowym zaciszu tylko natywne granko. Zaś streaming to zajebista opcja na smartfonie z podłączonym padem w pracy gdy dodatkowo ci za to płacą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Godzinę temu, Pupcio napisał: No nie wiem, wystarczy że miało się do czynienia kiedykolwiek z grami żeby widzieć ogromną różnice między strimingiem a zwykłym graniem. Daddy mówi jak jest To może też być w miarę ''do grania" dla osób które zatrzymały się na ps360 lub bazowym Xbox One, czyli gówno rozmazane i lag. Tylko nie kumam mniejsze gry jak battletoads, street od rage 4 działają bardzo fajnie na dużym ekranie za to bardziej wymagające produkcję...no nie wiem co tak dla słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 9 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 16 minut temu, Daddy napisał: Tylko nie kumam mniejsze gry jak battletoads, street od rage 4 działają bardzo fajnie na dużym ekranie za to bardziej wymagające produkcję...no nie wiem co tak dla słabo. Nie wiem jak teraz ale na telefonie, w robocie w takie halo multi jak wyszło byłem w stanie komfortowo pograć, tak dostawałem w czapę bardziej niż jak grałem natywnie na xsx, ale nie było to traumatyczne przeżycie. Jedyne gry w które nie byłem w stanie grac komfortowo to FH 4 i 5, reszta była może nie tip top ale spokojnie do ogrania na smartfonie z LTE wyciągającym max 60mb/s Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 9 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 lipca 2022 Redakcja Digital Foundry zainstalowała Windowsa 98 na XSX i testuje gierki xd XSX i XSS wyrastają na godnego następcę pierwszego Xboxa który też słynął z wszelakich emulatorów i homebrew. Jak to mawiają na forumku prawdziwy multimedialny kombajn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 Sprawdziłem jeszcze kilka gier na xcloud na dużym ekranie i znośne do grania z większych gier dla mnie jest Sea of Thieves, w innych grach oprócz wad które napisałem wcześniej dodałbym to że na XSS/XSX większość gier lata w 60-120fps a tutaj takie Psychonauts 2 lata w jakimś przedziale 30-60fps wtf, Doom Eternal za to w miarę płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
wojtas011 500 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 Bo to są wersje z series s Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 030 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 Ja grałem w sporo gier przez xCloud na lapku podłączym do telewizora u rodziców i wszystko działało spoko. Z większych gier grałem w Yakuzę 7 no ale to jRPG więc nie wymaga zero input laga, ale z szybszych gier grałem w Forza Horizon 5 i dało się spokojnie pojeździć. Wiadomo, życiówki nie zrobisz ale nie o to tu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 078 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 W FH5 da się dosyć spoko grać w ten sposób, ale tylko w trybie 30fps. W 60fps zaczyna robić się papka na ekranie. Ten typ otoczenia (roślinność, przez którą obraz jest mało jednorodny) wymaga sporego bitrate'u i XCloud przy 60fps tutaj nie wyrabia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 10 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 lipca 2022 5 godzin temu, Daddy napisał: Sprawdziłem jeszcze kilka gier na xcloud na dużym ekranie i znośne do grania z większych gier dla mnie jest Sea of Thieves, w innych grach oprócz wad które napisałem wcześniej dodałbym to że na XSS/XSX większość gier lata w 60-120fps a tutaj takie Psychonauts 2 lata w jakimś przedziale 30-60fps wtf, Doom Eternal za to w miarę płynnie. 4 godziny temu, wojtas011 napisał: Bo to są wersje z series s wiem, na S gra lata w 60-120fps a na xcloud 30-60 albo jeszcze mniej dlatego wtf Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 696 Opublikowano 14 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2022 Jak myślicie jaka przyszłość czeka Series S? Ta konsola będzie wspierana do końca generacji? Czy już przy takiej nowej Forzy różnica będzie bardzo duża do Xsx? Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 14 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2022 Przyszłość czeka ją taka jak Xbox One względem Xboxa One X. Gry będą wyglądać słabiej, chodzić w niższej rozdziałce i z gorszym frameratem niż na większym i potężniejszym bracie, ale gry będą wychodzić. i oczywiście że będzie wspierana do końca generacji, bo XSS sprzedaje się znacznie lepiej niż XSX. Wiele osób przewidywało na forumku że Series S się nie przyjmie, ale patrząc po wynikach sprzedaży na różnych rynkach mały Xbox to hit i ku ich zaskoczeniu okazało się że ludziom nie przeszkadza niska rozdziałka, czy brak napędu, bo dla zwykłych ludzi liczy się przede wszystkim niska cena i dostęp do wielu gier, a XSS gwarantuje im obie te rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 363 Opublikowano 14 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 lipca 2022 25 minut temu, ASX napisał: bo dla zwykłych ludzi liczy się przede wszystkim niska cena i dostęp do wielu gier Dorzuciłbym dostępność na półkach sklepowych do powodów, dla których XSS dobrze sobie radzi. Łatwiej podjąć decyzję o zakupie konsoli ze świadomością, że nie trzeba odświeżać lowcygier.pl w godzinach 4-16 żeby trafić na budla z milionem gierek i termomixem w zawyżonej cenie, tylko pójść do sklepu/wejść na stronę, zapłacić i wyjść/czekać na dostawę jak człowiek XXI wieku. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi