SnoD 2 274 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Daddy napisał: Przy XSX nie wiem po co komu tryb czuwania, jak odpalenie konsoli i gry w QR to kilka sekund. Wg. na premierę XSX w trybie czuwania pobierał aż 30W obecnie 10-13W co i tak jest dużo a w trybie oszczędzania energii 0,5W. W wymagających grach XSX i PS5 to 180-220W dodać do tego TV albo jeszcze dopakowanego PC Niestety jest cała masa ludzi, którzy nie mają dostępu do szybkiego internetu. Ja mieszkam w dużym mieście, jeszcze do marca mieszkałem na osiedlu domków jednorodzinnych, gdzie przez 16 lat żaden operator nie podłączył sieci szybszej niż 6 Mbit. W godzinę pobierało mi zawrotne 2.3 Gb danych. Cały czas musiałem mieć konsolę w instant on, bo często w ogóle w nic bym nie mógł pograć przez patche. Teraz mieszkam w tym samym mieście tylko w centrum i chociaż prędkość UPC to połowa tego co powinno być wedle umowy, to i tak na konsoli podłączonej na kablu pobiera mi 50 Gb w jakieś 15 minut, więc dopiero teraz mogę sobie pozwolić na konsolę w trybie oszczędzania energii, bo faktycznie XsX uruchamia się tak szybko, że nie robi to jakiejkolwiek różnicy. Wszystko zależy od neta. Z tego co kiedyś czytałem, to Polska ma całkiem dobrą infrastrukturę i odsetek domostw podłączonych do szybkiego neta jest stosunkowo duży nawet względem teoretycznie lepiej rozwiniętych krajów. Edytowane 6 Września 2022 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Nic nie pobije Series S, które ciągnie max 70-80W. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 274 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Konsola w sam raz na kryzys energetyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Jeszcze się okaże, ze taniej kupic S niz grac w indyki na X Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Minuta ciszy dla blacharzy z RTX 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 274 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) 19 minut temu, Czoperrr napisał: Minuta ciszy dla blacharzy z RTX Nie jest tak źle Edytowane 6 Września 2022 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) 33 minuty temu, Czoperrr napisał: Minuta ciszy dla blacharzy z RTX Da się przeżyć. Ile taki mój zestaw z RTX 2060 Super może pobierać? Jeszcze po undervoltingu, to pewnie z 250-300W. Ale fakt że w nadchodzącym okresie kryzysu energetycznego Series S będzie bardziej eksploatowany. Edytowane 6 Września 2022 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 274 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) Jak odpalam swojego 3060Ti, to mi fala gorącego powietrza przechodzi po nogach (stoi pod blatem) Wolę więc nie wiedzieć ile to ciągnie prądu. Edytowane 6 Września 2022 przez SnoD Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Ja tam sie cieszę bo przynajmniej zimą nogi mi nie będą marzły dzięki ciepełku z RTX3060 no i ryzenik tez sporo ciepła oddaje, nie to co intel Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 1 minute ago, SnoD said: Jak odpalam swojego 3060Ti, to mi fala gorącego powietrza przechodzi po nogach (stoi pod blatem) Wolę więc nie wiedzieć ile to ciągnie prądu. Quote An RTX 3060 Ti graphics card will use around 200 watts of power when you're using it for gaming. Mój lapek Legion 5 z RTX 3060 ciągnie 130W. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 tylko że mobilne układy pomimo nazewnictwa to tak nie bardzo z osiągami Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 (edytowane) A to u mnie letni wiaterek, max 60-65 stopni w trakcie grania w bardziej wymagające tytuły. Podczas zwykłego przeglądania neta nie wspominam, bo front obudowy jest praktycznie chłodny od powietrza wydmuchiwanego przez 3 wentylatory. Edytowane 6 Września 2022 przez Bigby Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 12 minutes ago, Figuś said: tylko że mobilne układy pomimo nazewnictwa to tak nie bardzo z osiągami Wiem, tylko przytaczam. No i mowa tu o całym laptopie a nie tylko jednym komponencie. Cytuj Odnośnik do komentarza
knotek 211 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Nowe pecety to są energetyczne wampiry. Tutaj konsolki są bezkonkurencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Taniej kupisz, taniej utrzymasz i gry na płytkach odsprzedaż. No same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Odsprzedawanie gier Wolę jednak mieć wszystkie gry na wyciągnięcie dłoni, w kolekcji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 979 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Większość ludzi nie jest tego świadoma jak wyjebią z każdego osobna rachunki i tu nie ma z czego się śmiać, bo najwięcej to będą bulić gracze, audiofile, telemaniaki. I piszę tu o zwykłych graczach kowalskich i zarazem hardcorowych, nie o firmach, bo to już co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 027 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Wszyscy będziemy w czarnej dupie, na szczęście jest gamepass w promocji na 3 lata to nie trzeba się martwić grami i można wydać to na prąd i chleb Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Godzinę temu, Bigby napisał: Odsprzedawanie gier Wolę jednak mieć wszystkie gry na wyciągnięcie dłoni, w kolekcji. Ja baaardzo rzadko wracam do gier. Ale jak chcę to kupię sobie kiedyś na promocji ( jak to zrobiłem niedawno z tlou2 i gow) albo ogram jak będzie w abo. Pomijając to, że kolekcjonowanie mnie nie kręci to nawet nie mam na to miejsca ani kasy aby trzymać gierki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 Teraz, creatinfreak napisał: Pomijając to, że kolekcjonowanie mnie nie kręci to nawet nie mam na to miejsca ani kasy aby trzymać gierki. Gdybym miał kupować gry w pudełkach to też pewnie bym sobie dał spokój z ich trzymaniem i zagracaniem mieszkania i zostawiał jedynie najlepsze tytuły. Z cyfrą mam jednak spokój. Lubię czasami wrócić do klasyków pokroju Mafii, Splinter Cella, ulubionych rpgów z lat 90 i początków lat 2000, rtsów jak Command and Conquer czy Original War. A że na PC często mogę wiele gier wyrwać za kilka(naście) zł + sporo darmówek otrzymanych na przestrzeni lat, to nie żałuję. W ten sposób zbudowałem biblioteczkę licząca pewnie około 700 gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 601 Opublikowano 6 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2022 2 godziny temu, knotek napisał: Nowe pecety to są energetyczne wampiry. Tutaj konsolki są bezkonkurencyjne. Jak ktoś nie ma parcia na topowe podzespoły to żadnej tragedii nie ma, a jakość grania wciąż na bdb poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 To wracamy do tematu cod'a, bo Jimbo się wypowiedział https://www.gamesindustry.biz/playstation-xboxs-call-of-duty-offer-was-inadequate-on-many-levels PlayStation: Xbox's Call of Duty offer was "inadequate on many levels" Cytat "I hadn’t intended to comment on what I understood to be a private business discussion, but I feel the need to set the record straight because Phil Spencer brought this into the public forum," Ryan stated. "Microsoft has only offered for Call of Duty to remain on PlayStation for three years after the current agreement between Activision and Sony ends. After almost 20 years of Call of Duty on PlayStation, their proposal was inadequate on many levels and failed to take account of the impact on our gamers. We want to guarantee PlayStation gamers continue to have the highest quality Call of Duty experience, and Microsoft’s proposal undermines this principle." to juz wiadomo czemu tak walczą Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 7 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 czyli Phil zgrywa dobrego wujka, że nie chcę zabierać CoDa z Playstation, a jednocześnie powiedział Jimbo że Call of Duty będzie wychodzić na Plejke tylko przez 3 lata po wygaśnieciu obowiązującej umowy i Ryan się wkurzył. Jest tylko jedno wyjście, niech to wyjaśnią w oktagonie na FameMMA chętnie wykupie dostęp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Phil ostatnio mowil o "several years" wiec by sie zgadzalo xd Jim masz 6 lat na stworzenie cod killera! Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 (edytowane) 3 lata to dość szczodry dar dla niebieskich peasantów od zielonego króla. Potem pewnie będzie rzut beretem do jakiegoś nowego sprzętu i wszyscy muszą się przyzwyczaić, że COD będzie omijał peeski. Zero litości za wykupywane exclusivy. Jeszcze bym urwał rok za publiczne dąsanie Edytowane 7 Września 2022 przez Sebas Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi