Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ASX napisał:

ale to ty uprawiasz jakieś wyparcie. Czy Kojima nie robi gry na Xboxa? Czy Kojima to już nie prawdzia japońszczyzna, bo się sprzedał Spencerowi?

O tym projekcie nic nie wiadomo, ani kiedy wyjdzie, ani czym będzie. Założę się, że szybciej wyjdzie ta zapowiedziana przedwczoraj gra o roninie od Team Ninja niż teasowany od roku projekt Kojimy na Xboxa.

9 minut temu, ASX napisał:

Kulturalny człowiek, gdy mu się wytknie błąd logiczny potrafi przyznać się do błędu, ale ty wolisz iść w zaparte

Myślę ASX, że gdzieś w twojej logice zabrałko miejsca na coś takiego jak odpowiedni czas i miejsce oraz wartość danego tytułu.

To, że coś wyjdzie za dziesięć lat to nie jest powód do jarania się, że coś wyjdzie, bo wyjść to może z tego gówno, a grę skasować 3 razy po drodze. Zwłaszcza, że MS miał więcej premier z problemami, niż bez jeśli chodzi o Xboxa. XGS to ruletka czy czeka nas piekło developerskie czy tym razem jednak serwery nie zesrają się na start, będzie zawartość i gra dostarczy po prostu jako tytuł.

Nintendo i Sony potrafią dostarczać od 2020 (uznajmy to za umowny początek tej generacji) rok w rok świetne, dopracowane gry 1st party i zadbać o ekscytujące współprace z 3rd party (bo możesz sobie myśleć co chcesz, ale układ z Team Ninja czy From znaczy więcej niż twórcami The Ascent i Bloober). MS nie dość, że miał średni 2020, to 2022 jest jeszcze gorszy, a na 2023 mają jednego pewniaka i 3 niewiadome + żadnej znaczącej gry 3rd party na ten czas. Przy tym wszystkim 2021 wygląda jak błąd przy pracy.

Microsoft robi jakieś dziwne ruchy jakby miał tiki nerwowe i na jedną dobrą decyzję zrobię trzy złe. Nie będę zdziwiony jak mem "pod koniec generacji, dla 3 exów" będzie najlepszym podsumowaniem dziewiątej generacji Microsoftu. :reggie: 

2 minuty temu, ASX napisał:

przecież mają układ z Team Ninja, Wo Long gra twórców Nioh 1 i 2, które ominęły Xboxy, wyląduje w dzień premiery w Game Passie. No ale to pewnie za mało ekscytujący deal z third party. Wiadomo że to nie ex, ale jak dla mnie to wcale nie umniejsza tej grze.

Do tego sprowadza się cały Xbox, "że będzie w GamePassie". Tylko, że GamePass to tylko usługa, to że coś jest czy w niej nie jest nie ma żadnego przełożenia na obcowanie z konsolą, poza tym że będę mógł grę wypożyczyć w pewnym określonym okresie czasu. Jak gra wypadnie albo kupię ją na płycie to co takiego ten Microsoft załatwił dla mnie, jako klienta?

7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Tylko, że GamePass to tylko usługa, to że coś jest czy w niej nie jest nie ma żadnego przełożenia na obcowanie z konsolą

jak dla mnie to ma duże przełożenie,

osobiście wolę Wo Long w Game Passie w dzień premiery za 40-55 zł, niż Wo Long jako exa ktory nie wyjdzie na PS5, za którego muszę zapłacić 250-300 zł. Nie wiem co zyskuje moje obcowanie z konsolą w tym drugim scenariuszu, oprócz mniejszej ilości pieniędzy w portfelu.

• Plusik 4
5 minut temu, ASX napisał:

jak dla mnie to ma duże przełożenie,

osobiście wolę Wo Long w Game Passie w dzień premiery za 40-55 zł, niż Wo Long jako exa ktory nie wyjdzie na PS5, za którego muszę zapłacić 250-300 zł. Nie wiem co zyskuje moje obcowanie z konsolą w tym drugim scenariuszu, oprócz mniejszej ilości pieniędzy w portfelu.

Wo Long będzie reprezentowało dobrą jakość (będąc przy okazji grą singleplayer) na start tylko i wyłącznie dlatego, że nie powstał z pieniędzy z GamePassa.

I chyba to jest takim moim małym odkryciem po jakimś czasie - jakość kosztuje, a patrząc po dealach 3rd party i grom AAA jakie wydaje microsoft (i w jakim stanie je wydaje) - GamePass tym gwarantem jakości w żaden sposób nie jest. Więc to co dostajesz, czyli dobrą grę od Team Ninja nie jest w żadnym stopniu zasługą Microsoftu. Dostałbyś ją i tak, po prostu dzięki XGP dostaniesz ją taniej.

15 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Wo Long będzie reprezentowało dobrą jakość (będąc przy okazji grą singleplayer) na start tylko i wyłącznie dlatego, że nie powstał z pieniędzy z GamePassa.

jeszcze zobaczymy z tą dobrą jakością , jak wyjdzie crap to będziesz pisać że to wina Game passa :kekw:

14 minut temu, 20inchDT napisał:

Spokojnie, doszliśmy już do momentu, że gamepass zabija branżę i jakośc gier

Nie powstała na XSX gra robiona pod GamePassa która nie miałaby problemów na starcie czy to z serwerami czy brakiem zawartości czy nie będąca po prostu średniakiem. Stricte pod XGP nie ma szans na grę o budżecie, jakości i rozmachu Red Dead Redemption 2, God of War Ragnarok ani The Last of Us 2.

Wiem, wiem, to nieistotne, bo dzięki philspencera można zmyć z podeszwy gówno karcherem i rozpakować paczki po przeprowadzce. Taki kurwa obraz tego Xboxa. Możesz sobie zapisać ten post.

8 minut temu, ASX napisał:

jeszcze zobaczymy z tą dobrą jakością , jak wyjdzie crap to będziesz pisać że to wina Game passa :kekw:

Z pewnością jego dobra jakość nie będzie jego zasługą. :reggie: