Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

It's important to highlight the central objective of CADE’s activities is the protection of competition as a means of promoting the well-being of Brazilian consumers, and not the defence of the particular interests of specific competitors

No i to jest zdrowe podejście,  nie są od tego żeby bronić interesów jakieś korporacji przed konkurencją.

5 godzin temu, MaLeKrSkr napisał:

Microsoft Rewards pomału się rozwija. Można już wymieniać punkty na karty podarunkowe chociażby do Empiku czy też Media Markt. Karty do Xboxa i sklepu Microsoftu jeszcze niedostępne ale milo, że coś się dzieje. Tym bardziej, że te punkty nabijają się dość szybko.

Ale konkretnie to za co nabija się te punkty? Tylko za używanie przeglądarek??

1 minutę temu, drozdu7 napisał:

Ale konkretnie to za co nabija się te punkty? Tylko za używanie przeglądarek??

w tej chwili za używanie przeglądarki Edge, za korzystanie z Binga, z czasem jak to się rozkręci będzie można zdobywać też punkty za wykonywanie Game Pass Quests i granie w gierki z Game Passa.

https://www.microsoft.com/pl-pl/rewards?OCID=MA13D8&PUBL=BINGCOMBEX&PROGRAMNAME=MULTIXBOXPAGESACQ201912&CREA=MA13D8&rtc=1

ludzie w USA czy UK masowo korzystają z tego cebulenia i często czytam że ktoś obniżył sobie dzięki tym punktom cenę konsoli, pada czy gry o całkiem sporą kwotę.

5 godzin temu, MaLeKrSkr napisał:

Dokładnie. Dziennie można nabić 102 punkty za wyszukiwanie haseł w Bingu co trwa maks 3 minuty. Za każde wyszukanie są 3 punkty. Dodatkowo 60 punktów jest za Binga w telefonie ale u mnie to nie działa. Z początku masz pierwszy poziom i tam dziennie możesz zdobyć około 30 punktów, ale po uzyskaniu bodajże 600 punktów idziesz na drugi poziom i tam masz te 102 punkty. W ciągu miesiąca uzbierasz ponad 3000 punktów a karta 50zl w MM jest do zdobycia za 8100 punktów więc to niecałe 3 miesiące wbijania. Biorąc pod uwagę że wysiłek żaden uważam że warto. 

Trzy miesiące klikania i 50 zł wpada… No nie wiem, jak byłem w gimnazjum to trzy miesiące grałem w gry online na francuskiej stronie i na końcu mogłem wypłacić kasę lub nagrodę - wybrałem pada. To był tani pad za 3 dychy, ale za darmo wpadło to okej. Ale nie widzę tego ze 20 lat później, dorosły chłop klika 3 miechy i dostaje bon do media m., za 50 zł.

PS czytałem ze są/były wtyczki do przeglądarki co same klikają te punkty.