ASX 14 592 Opublikowano 15 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 No to co złego jest w gardzeniu firmą, która jak sam napisałeś, jest zjebana pod wieloma względami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Jest zajebista w jednej, najważniejszego rzeczy. Dostarcza gry na najwyższym poziomie. Wprawdzie na jedno kopyto pod wieloma względami, ale zawsze w jakimś ciekawym settingu i paroma swiezymi twistami w gameplayu. Ja to łykam, ale kumam, że to w pewien sposób odpowiednik Halo, Gears, Forza Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 15 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Ja też lubię ich gry, ale moim zdaniem nie usprawiedliwia ich to z wielu chuyowych praktyk, za które można i należy ich krytykować, bo inaczej się nie zmienią. Zresztą i tak pewnie się nie zmienią, ale zamykanie oczu i przemilczanie też na pewno nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 (edytowane) No to się zgadzamy, za chujowe praktyki jebac Sony maczetami. Ale ostatecznie liczą się gry, a te - jak wspominałem - są bardzo dobre i co najważniejsze dla nich - trafiają w gusta szerokiej publiczności. Ja chce, żeby MS dowoził też pozycje na takim poziomie technicznego sznytu, dopracowania i przywiązania do detali. Najpierw to w ogóle niech zaczną dowozić Póki co w portfolio mają jedną markę diament - Forze Horizon, która od 10 lat nie spuszcza z tonu. Ale i tutaj temat już stygnie, przycznajmniej ja to odczułem w 4 (5 nie grałem jeszcze). Pytaniem pozostaje ile wycisnąć można jeszcze z arkejdowego racera w otwartym świecie, ile novum zostało do zagospodarowania? Edytowane 15 Października 2022 przez Anal Wake Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 1 minutę temu, Anal Wake napisał: Ale i tutaj temat już stygnie, przycznajmniej ja to odczułem w 4 (5 nie grałem jeszcze). Nie ma czego żałować, recykling na najwyższym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Po FH4 seria powinna odpocząć, bo następca to krok wstecz w wielu aspektach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 31 minut temu, Paolo de Vesir napisał: bo następca to krok wstecz w wielu aspektach. na przykład? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 To żaden fanboizm że w temacie o Xboxie mówię że jebać Sony. Nie wchodzę do działu Playstation i nie piszę tam o tym bo nie interesują mnie ich gry i nie mam poza tym ochoty na wchodzenie do zoo. Sony rak branży, zrzuciłbym na nich atomówkę. Gardzę ich obłudą, hipokryzją a śmieje że tak łatwo im jest golić graczy. 3 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 35 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Po FH4 seria powinna odpocząć, bo następca to krok wstecz w wielu aspektach. Nie no, FH5 wygrywa już samym settingiem. Ale i tak podtrzymuje, że trójka jest najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 6 minut temu, Figaro napisał: na przykład? Dla mnie dealbreakerem była zmiana 4 por roku w UK na jakieś pory suche, deszczowe i chyba burzowe. Wizualnie różnią się od siebie niewiele, a sam Meksyk jest dość monotonny wizualnie. Ja wiem, że to kwestia klimatu, ale fakty są jakie są - pory w wielkiej Brytanii diametralnie zmieniały wizualia Nie mówiąc już o tym, że ten setting wydaje sie równie randomowy jak wybór np. Rumunii czy Iranu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) 7 godzin temu, Bigby napisał: Nie no, FH5 wygrywa już samym settingiem. Ale i tak podtrzymuje, że trójka jest najlepsza. Niech dadzą w końcu Japonię i wszyscy będą happy Edytowane 16 Października 2022 przez Anal Wake Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 12 godzin temu, balon napisał: Po prostu nie podoba mu się taka forma pisania. Jeśli nie podoba się taka forma pisania to znaczy że chyba zbyt emocjonalnie podchodzi do firmy. To tylko zwykła korporacja, można nią gardzić , tak jak każdą inną firmą, organizacją, partią polityczną. Ludzie na forum, non stop piszą podobne rzeczy w kontekście Nintendo, EA czy Xboxa i nie wywoływało to żadnych protestów. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Tak wrażliwy, elokwentny, „merytoryczny” i pasywny user akceptuje oraz jeszcze broni taki język? Pogarda? Te hobby to naprawdę serious business. Cóż to za okropne emocje. Hmmm coś mi tu nie pasuje 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Pasywny Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 294 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Wróciłem z pracy po 15, włączyłem Xboxa, wszedłem do zakładki nowe gry i dodałem Scorn i HardSpace Shipbreakers do kolejki pobierania plików i wyłączyłem Xboxa bo chciałem ściągnąć te dwie gry dopiero wieczorem. Włączyłem PS4 pograłem kilka godzin w WRC. Skończyłem zabawę na PS4, zjadłem kolację i włączyłem Xboxa w celu dociągnięcia tych 18 giga Scorn i HardSpace. Ale jakie było moje zaskoczenie gdy okazało się że obie gry jest ściągnięte. To mnie mocno pozytywnie zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Michał102 870 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 15 godzin temu, Figaro napisał: na przykład? Zdupcone oświetlenie nocą, wielgachny pop up, mapa choć ma piękne miejscówki, to mimo wszystko wydaje się nudniejsza niż ta z 4ki. Dla mnie ta gra to póki co największe rozczarowanie na XSX. Oczywiście to dalej najlepszy arcade racer na rynku, ale jednak powinniśmy wymagać wiecej, szczególnie na nowszej konsoli. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 (edytowane) Brak 60fps w FH5? Jakby ktoś nasrał do talerza z obiadem. Ale i tak będę grał jak pojebany - gierka pachnie może na tym talerzu jak gówno, ale smakuje jeszcze lepiej Edytowane 16 Października 2022 przez Psyko Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Forza Horizon 5 ma tryb 60. Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Ale nie w 4K Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 5 minut temu, Psyko napisał: Ale nie w 4K 1600p~4K, ale graficznie brakuje w tym trybie pazura. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 7 minut temu, Psyko napisał: Ale nie w 4K W trybie 60 fps rozdzielczość waha się od bodajże 1600p do natywnego 4K. Czyli tzw. dynamiczne 4k. Rozdzielczość akurat nie jest problemem, najbardziej na konsoli rzuca się w oczy agresywne LOD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Nie wiem, jak pisałem, nie grałem jeszcze. Ale jako fan serii na pewno nadrobię. 1-3 to były sztosy, 4 już mnie tak nie złapała, zobaczę jak tam festiwal w kraju karteli. Bardziej jednak jaram sie nowym Motorsportem. Tylko tutaj obawiam sie o framerate, o którym Turn 10 do tej pory chyba nie wspominało. Natywne 4K, RTX i 60 ramek to byłby ogień. Gierka wyglądała zjawiskowo na pierwszym materiale FM > GT Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 16 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Turn10 potwierdziło że gra zadziała na XSX w 60fpsach w "4K" ( dynamiczne) i Ray tracingu w trakcie gameplayu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Psyko 177 Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 No to pięknie, podjarka znacząco wzrosła Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi