Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

1 hour ago, krzysiek923 said:

Dla mnie spoko rzecz, że po dwóch latach sam sobie otworzę konsolę, wymienię pastę termoprzewodzącą i jadę dalej, znów mam idealnie cichutki sprzęt. W przypadku tej konsoli to banalne. PS5 i ciekły metal? No powodzenia (wżery na APU included). Trochę pecetoza, no ale jak już tak wspominacie te 2,5 tysiąca, jakie trzeba wybulić za konsolę, to dla mnie jest to spoko opcja i duża zaleta sprzętu samego w sobie. Żadnych cewek, Nideców, sreków i innych takich też na plus. Przejebane, że płacisz za PS5 tyle samo, co inni, a musisz bawić się w loterię wentylatorową i modlić się, ŻEBY TO BYŁ TEN, ŻEBY CEWKI BYŁY CICHE xd Co chwilę jakieś "rewizje", inne radiatory, no wkurwiające to jest. Lutowany dysk... No W Xboksie też coś pozmieniają, ale to jest kosmetyczne aż do kolejnej konsoli Slim czy "Pro".

Tak, przede wszystkim liczy się to, co jest wyświetlane na ekranie, to jasne, tylko jakoś mniej boli wyłożenie 2,5 za taki sprzęt jak Series X. Już nie wspomnę o jakichś skalperach i przepłacaniu do niedawna xd PlayStation to taka typowa chińska myśl inżynieryjna i za 1500 zł byłoby w porządku. Jeszcze ten gówniany plastik, który strach wycierać z kurzu, bo chwilę temu kupiony sprzęt będzie wyglądał jak gówno. Dlatego albo wyjdzie kilka zabójczych ex-ów, w który MUSZĘ zagrać, albo obniżka ceny i wtedy mogę myśleć o zakupie, bo obecnie nic mnie nie przekonuje, jako że posiadam też PC i powoli nadrabiam zaległości z Sonki.

Inna sprawa, że niektórzy po prostu z generacji na generację siedzą na PS, tam mają swoje cyfrowe gry, swoje profile, no to niejako są "przymuszeni" kontynuować na tym, co Sony wypluło.

Po dwóch latach wymienia pasty? Mam XSX od premiery w więc dłużej niż dwa lata i nadal jest bezgłośny.

4 minuty temu, Czoperrr napisał:

Po dwóch latach wymienia pasty? Mam XSX od premiery w więc dłużej niż dwa lata i nadal jest bezgłośny.

To zależy od konkretnego przypadku, ale wiadomo, że jak nie przegrzewa się i chodzi cicho to nie ma sensu. Podobno pasta w XSX jest słabej jakości i dość szybko wysycha, a do tego dochodzi jeszcze masowa produkcja, gdzie pojedyncze egzemplarze mogą się różnić ilością i jakością nałożenia tej pasty, więc i szybciej stracą swoje właściwości.

10 hours ago, oFi said:

Pomyśł, że mam ps3 super slimke i od 9ciu lat dziala jak marzenie.

Wierzę, bo moja PS3 SLIM z 2012 roku też działa elegancko i kompletnie cicho :) Szkoda, że z PS4 już tak nie jest, praktycznie nie da się go używać, nawet w słuchawkach a paste wymieniłem. 

9 godzin temu, krzysiek923 napisał:

No a w Series X potrafi wyglądać tak:

thermal-pad-size-for-series-x-1-5mm-v0-ujqoz3gym5oa1.thumb.webp.eae3590c7e1c3b443d29fffc0b98eb83.webpthermal-pad-size-for-series-x-1-5mm-v0-f8se0rq0n5oa1.thumb.webp.58cce3b7d2688e0547f48d840834fb2c.webp

Ostatnio widziałem na kanale WielkiElektronik jak sprawdzał takiego termopada/pastę i dawał go zamiast normalnej pasty. Efekty były zaskakująco dobre i dziwie się, że producenci nie idą w tę stronę, nie było by takich problemów, że coś rozejdzie się na boki. 

25 minut temu, grzybiarz napisał:

dobra a jeszcze pytanie bzdurne, ale dla mnie takie kosmetyczne pierdoły są ważne: te dodatki to będą osobne ikony w menu xboxa? Chcę mieć jedną ikonę z wszystkimi GTA: IV, geje i motory.

Tak jak rozi napisał, dodatki odpalasz z poziomu menu głównego, w dashu masz jedną ikonkę.

3 minuty temu, KamilM napisał:

A jak to śmiga na xsx, bo kupiłbym sobie. Grałem ostatnio kilkanaście lat temu w 4. Jest 60 klatek, jakaś podciągnięta rozdziałka itd?

720p60, żadnej rozdziałki nie podciągali. Moim zdaniem wygląda okropnie na konsoli, a jeszcze na ekranie 4K to już w ogóle dramat, ale niektórzy powiedzą że to jest ta dusza, pieprz i sos.

2 minuty temu, Bzduras napisał:

Super, że Pisar robi serię retro na odpowiednim do tego odbiorniku, ale kup czwórkę i odpal na 4K, I fucking dare you.

Nie muszę, podłączyłem Switcha pod TV żeby ograć RingFitAdvanture, ale przy okazji sprawdziłem inne gry i ja pierdolę, tylko HH.

ale nie ukrywam - sam skończyłem kilka gier z X360 na XSX i był pieprz mocno

Teraz, PanKamil napisał:

Ja czytałem gdzieś w necie, że jest boost do 60 fps ale minus jest taki, że w pewnym momencie przez ten boost nie można jakiejś misji ukończyć.

to da się łatwo obejść - wyłączyć fps boost

• Plusik 1