Skocz do zawartości

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

ASX

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, PanKamil napisał:

Ja czytałem gdzieś w necie, że jest boost do 60 fps ale minus jest taki, że w pewnym momencie przez ten boost nie można jakiejś misji ukończyć.

Można. Tylko trzeba bardzo szybko naciskać. Albo można wybrać alternatywne zakończenie, omijając tę misję.

Ale rozdzielczość porażka, masakra, plugastwo.

1 godzinę temu, grzybiarz napisał:

Jeszcze co do gierki, to fajny szuterek, niezły klimacik, ta muza, dźwięki, bullet time, favele, koszule, drinki, rejs statkiem, dupeczki, jezu ale gierka.

No kurwa panie, kapitalna gra.

Gdyby tak gry AA/AAA mogły być 12-15h intensywnymi przeżyciami a nie rozwodnionymi sandboxami ehh

@grzybiarz wszystko zależy od tolerancji, mi na XSX GTAIV się podobało, ale ja w pamięci miałem wersję z PS3 i kocham bez krytycznie tą część. No i jestem graczem konsolowym więc mam dużą tolerancję. 
ps na 75calach z 2,8m oczy mi nie krwawiły, a płynność mnie rozwaliła :) 

• Plusik 1

Może mój pogląd wynika też z tego, że mam GTA IV na PC i w 1440p wygląda to przekozacko jak na gierkę z tamtej epoki (i jak na rasowego pecezjeba przystało naprawiłem sobie ten port robiąc kopiuj-wklej na kilku plikach, żeby działał w stabilnych klateczkach).

Tak, to na pewno to.

1 godzinę temu, balon napisał:

@grzybiarz wszystko zależy od tolerancji, mi na XSX GTAIV się podobało, ale ja w pamięci miałem wersję z PS3 i kocham bez krytycznie tą część. No i jestem graczem konsolowym więc mam dużą tolerancję. 
ps na 75calach z 2,8m oczy mi nie krwawiły, a płynność mnie rozwaliła :) 

Miałem podobnie. Grałem jakiś czas temu wersje goty edition GTA IV z tym pływającym frejmejtem, problemy z celowaniem itp. Ale ten autoaim zdawał egzmin tylko trzeba bylo lekko gajge podnosić by hedziki wchodziły jak marzenie.

No i kopanie przechodniów by spadali ze schodów do dziś mnie bawi :gachigasm:

DefiniteEnchantingHeterodontosaurus-size

Teraz sobie nie potrafię wyobrazić jak kiedyś mogłem ogrywać GTA IV na PS3. Dziś dla mnie ta gra na tej konsoli jest niegrywalna. Ale to były inne czasy. Tolerancja była większa i człowiek był mniej świadomy. Ogrywałem jeszcze na świeżo po przesiadce z PS2, a więc mimo wszystko był efekt wow. I skoro tak grę zapamiętałem i wtedy czerpałem mega przyjemność to chyba dobrze.

10 minut temu, PanKamil napisał:

Spadek o 30% sprzedaży konsol? Czy leci z nimi pilot? Przeciez ono oferują konsole za 300$

Nie ma gier, nie ma sprzedaży. Dlatego „byle do E3”, bo jeśli ogłoszą przejęcie ABK do tego czasu to sprzedaż ruszy z kopyta.

20 minut temu, Donatello1991 napisał:

Skąd ta pewność, że ruszy?

Gdy MS położy łapy na jednej z największych marek growych na świecie ruszy kampania która obwieści to całemu światu (plus oczywiście wielkie ogłoszenie na E3). Kampania reklamowa z Call of Duty na Xboxie i wiesz doskonale, że reklamy są tak robione aby sprawiać wrażenie, że dany tytuł wychodzi tylko na ten jeden sprzęt. Do tego Starfield pod koniec roku który nawet zabugowany będzie wydarzeniem o astronomicznej skali.

Xbox nie dogoni PlayStation jeśli chodzi o ilość sprzętu, ale dołek jest tu i teraz, bo rynek napędzają każuale, a dla nich szykują się tłuste lata.

6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Nie ma gier, nie ma sprzedaży. Dlatego „byle do E3”, bo jeśli ogłoszą przejęcie ABK do tego czasu to sprzedaż ruszy z kopyta.

przeciętnego klienta nie interesują kwestie prawne to rzeczy o których zdaje sobie sprawę małe grono pasjonatów jak tutaj na forum, dlaczego więc przejęcie ABK miałoby sprawić że sprzedaż ruszy z kopyta? Zupełnie tego nie widzę. Zwłaszcza że nawet finalizacja przejęcia ABK nie sprawi że nagle wszystkie gry Activision trafią do Game Passa, bo Microsoft zobowiązał się honorować wszystkie umowy, również te podpisane z Sony które zabraniają niektórym gierkom pojawienie się w Game Passie nawet przez dłuższy czas po premierze.

Przede wszystkim winą za słabą sprzedaż ponosi brak dużych gier przyciągających do zakupu konsoli, o czym wszyscy zdajemy sobie sprawę i problemy z zaopatrzeniem, o którym też mówili oficjalnie. I już widziałem na twitterze głosy niedowierzania, że jak to mogą mieć problemy z zaopatrzeniem skoro ja w Polsce mogę kupić normalnie konsole na stronie mediamarktu bez problemu, ale wątpię by kłamali w oficjalnych raportach i chyba faktycznie nieprodukują tyle konsol ile by chcieli.

Teraz, ASX napisał:

dlaczego więc przejęcie ABK miałoby sprawić że sprzedaż ruszy z kopyta

Jak pisałem wyżej - reklamy CoD-a w TV i najtańszy Xbox, bo jeśli wierzyć reklamom MS-u to jest jedyna wersja tego sprzętu na rynku.

30 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Ja w to nie wierzę. Cod dalej będzie na plejce, a co więcej trafi na nintendo I klient jeszcze bardziej się rozmyje. Będą na tym zarabiać krocie ale na xboxa nie będzie to miało wpływu.

1 minutę temu, PanKamil napisał:

Cod dalej będzie na plejce

Tak, dokładnie tak jak wszystkie multiplatformy które reklamowało PlayStation. Czy dowiedziałeś się z nich, że tytuł dostępny jest na innych platformach? Oczywiście, że nie. Po to jest cała kampania reklamowa aby potencjalny nabywca wiedział który sprzęt najlepiej kupić.

Jeszcze raz podkreślam, nie bierzcie mojego optymizmu za oznakę tego, że MS prześcignie Nintendo czy Sony w sprzedanych konsolach, nie sądzę by miało się to wydarzyć. Dla MSu zwycięstwem będzie jeśli liczba subskrybentów XGP pozwoli na pozbycie się balastu w postaci sprzętu. Po prostu w tym roku mają mnóstwo gier, a ABK jest zwyczajnie wisienką na torcie.

Nie wiem nawet czy Xbox będzie mógł nawet reklamować nowego CoDa na swojej konsoli, póki obowiązują umowy marketingowe z Sony.

Co do innych wyników, to widać na czym polega dywersyfikacja przychodów, że nawet 30% spadek z tytułu sprzedanych konsol nie tylko nie powoduje katastrofy, ale jest drugim najlepszym nieświątecznym kwartałem w historii xboxa, Game Pass wbrew wieszczeniom o spadkach wciąż rośnie. A liczba aktywnym użytkowników jest rekordowa, a jak sam mówił Shu Yoshida liczba użytkowników jest ważniejsza niż sprzedaż konsol (https://seasonedgaming.com/2020/02/14/sony-ceo-yoshida-says-playstation-platform-should-be-judged-by-user-count-not-hardware-units-sold/)